A. Dutulescu: PDL a rugat PNL sa-i “imprumute” un candidat pentru Primaria Baia Mare

 După ce USL a anunţat că deputatul Cătălin Cherecheş este candidatul alianţei la alegerile din 8 mai pentru primăria oraşului Baia Mare, şI, în plus, UDMR Maramureş a semnat ieri un protocol de susţinere a aceluiaşi candidat al Opoziţiei, PDL a intrat într-o criză majoră, pentru că pur şI simplu nu are candidat la primărie.

Preşedintele PDL Maramureş, Mircea Man, se angajase personal în faţa premierului Emil Boc că va câştiga alegerile de la Baia Mare, convingându-l pe deputatul Cherecheş, cel mai bine cotat de sondaje, să candideze din partea democrat-liberalilor. Cum însă nu a reuşit acest lucru, liderul PDL Maramureş a apelat la o strategie disperată şI l-a sunat în miez de noapte pe preşedintele PNL Maramureş, Radu Ştef, rugându-l să împrumute democrat-liberalilor un candidat de pe lista liberalilor. Este vorba despre Vasile Barbul, city manager al oraşului Baia Mare, unul dintre liberalii locali cotat cu ceva şanse de sondajele de opinie.

Contactat de Jurnalul Naţional, preşedintele PDL Maramureş, Mircea Man, a confirmat că l-a “cerut” pe liberalul Barbul cu “împrumut”. “Noi ne-am arătat disponibilitatea la negocieri, să punem un candidat care să provină chiar de la ei şI nu ascund că Barbul era cea mai bună variantă pentru chestia asta. Noi să ne facem că nu ştim că e de la PNL şI ei să se facă că nu e al lor”, a explicat, halucinant, Mircea Man. Acesta susţine însă că liberalii au refuzat să accepte aceast transfer de candidaţI, şI că “PDL va merge pe drumul lui”. Drumul PDL presupune însă tot un candidat luat de la Opoziţie. Mircea Man spune că mâine va fi anunţat candidatul partidului, dar acesta “nu va fi de la PDL cu carnet de membru”. “Va fi al nostru, dar nu cu carnet. Nu mă voi duce în alegeri cu un membru cu vechime, vom face o derogare”, a explicat preşedintele PDL Maramureş. Potrivit informaţiilor noastre, candidatul PDL este unul de la PSD, în persoana lui Mircea Dolha, actual viceprimar al oraşului Baia Mare, exclus de curând din partidul lui Victor Ponta.

PDL mai are o variantă disperată de a împiedica victoria USL la alegerile pentru Baia Mare, variantă luată în calcul de conducerea de la Bucureşti. Este vorba despre anularea alegerilor şI prelungirea interimatului asigurat de UDMR până la alegerile la termen din 2012.

sursa: RealitateaMea

Etichete:, , , , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: