B. Teodorescu: ”Reorganizarea administrativa a Romaniei este un exercitiu de imagine al Cotrocenilor”

Ideea de reorganizare administrativă a României reprezintă un exercițiu de imagine al Cotrocenilor care se strofocă să inventeze o agendă publică straina de cea reală bazată pe catastrofa economică în care se află țara și pe nivelul scăzut de trai, afirmă analistul politic Bogdan Teodorescu, pentru Inpolitics.

”Aproape nimic din ce face actuala putere nu are legătură cu niște acte politice reale. În schimb, este vorba despre o serie de exerciții de imagine. Vor veni să ne spună că nu au reușit să învingă corupția din pricina faptului că nu a fost făcută regionalizarea. Populația are, însă, o agendă cât se poate de clară: nivelul de trai. Regimul Băsescu nu se poate raporta la adevărata agendă fiindcă pierde. Orice specialist îți va spune că, în campania electorală, trebuie să te raportezi și la agendă. Ori, asta face puterea, face o agendă de așa factură încât să aibă și pedeliștii ce să spună. Nu se poate face campanie fără agendă. La acest capitol se înscriu parlamentul unicameral, mogulii, regândirea teritorială a țării, arestarea de 48 de ore. Toate acestea sunt încercări de remodelare a agendei publice astfel încât, în campania electorală, puterea să aibă despre ce să vorbească. Să aibă pe cine să dea vina. Dacă puterea ar discuta despre nivelul de trai, nu ar avea absolut nici cea mai mică șansă politică. Eu mă aștept la tot mai multe astfel de teme și, pe de altă parte, aspecte ilicit electorale, cum este votul prin corespondență”, explică Bogdan Teodorescu.

Etichete:, , , , , ,

Un comentariu pe “B. Teodorescu: ”Reorganizarea administrativa a Romaniei este un exercitiu de imagine al Cotrocenilor””

  1. valentinmano 12 iunie 2011 la 1:18 PM #

    Ce zice BOC-BASESCU este CRIZA? Dar, nu si pentru cetatenii straini adusi la studii gratuite pe banii romanilor

    http://referendumbasescuescrocul.wordpress.com/2011/06/12/ce-zice-boc-basescu-este-criza-dar-nu-si-pentru-cetatenii-straini-adusi-la-studii-gratuite-pe-banii-romanilor/

    S-a lansat DIVERSIUNEA SOROS-FMI-GDS-TISMANEANU “ACTIUNEA 2012”

    Apreciază

%d blogeri au apreciat: