Organizaţia Femeilor Liberale lansează programul de pregătire politică Femeile liberale pot ajuta România

Organizaţia Femeilor Liberale lansează programul de pregătire politică „Femeile liberale pot ajuta România”, care se va desfășura în două etape. Rolul acestui program este de a pregăti femeile pentru activitatea politică şi de a implica cât mai multe simpatizante în viaţa politică pentru a promova politici care să răspundă nevoilor cu care femeile se confruntă zi de zi.

Am preluat preşedinţia Organizaţiei Femeilor Liberale având ca principal obiectiv atragerea cât mai multor femei în politică şi îmbunătăţirea performanţelor femeilor în administraţia locală şi centrală. Acest program este primul pas pe care îl facem pentru a pregăti femeile liberale pentru o bătălie electorală foarte grea. Este momentul că femeile liberale să demonstreze că sunt o forţă şi că pot ajuta România”, a declarat Lucia-Ana Varga, deputat PNL şi preşedinte al Organizaţiei Femeilor Liberale.

Prima etapă a programului Femeile liberale pot ajuta România” se va desfăşura în lunile iunie-iulie și vizează pregătirea politică a femeilor din Partidul Naţional Liberal, care sunt membre ale Organizaţiei Femeilor Liberale.

Instruirea femeilor liberale va fi realizată de către traineri specializaţi în management organizaţional, comunicare şi activităţi specifice organizaţiilor politice. În deschiderea acestor sesiuni de pregătire vor avea loc discuţii pe marginea programului de guvernare propus de USL şi impactul acestuia asupra nevoilor femeilor din România.

A doua etapă, care se va desfăşura în lunile octombrie-noiembrie, presupune pregătirea tehnico-administrativă a candidatelor femei pentru funcţia de consilier local, consilier judeţean şi primar. Acestea vor aprofunda informaţii privind administraţia publică locală, buna guvernare locală şi centrală şi vor fi instruite privind comportamentul în campania electorală.

Prima parte a programului se va desfăşura în patru ediţii, pentru regiunile Transilvania, Banat-Oltenia, Muntenia-Dobrogea şi Moldova:

–       prima ediţie se va desfăşura în perioada 18-19 iunie la Cluj şi va reuni Organizaţiile Femeilor Liberale din Cluj, Bistriţa, Maramureş, Satu Mare, Sălaj, Bihor, Alba, Sibiu, Brașov, Mureş, Harghita.

–       a doua ediţie se va desfăşura în perioada 25-26 iunie 2011 la Brăila și va reuni Organizațiile Femeilor Liberale din Galați, Brăila, Tulcea, Călărași, Buzău, Ialomița, Constanța, Giurgiu, Olt, Dolj, Prahova, Argeș, Dâmbovița.

–       a treia va avea loc la Băile Herculane în perioada 2-3 iulie, pentru județele Timiș, Arad, Hunedoara, Caraș Severin, Vâlcea, Gorj, Olt, Mehedinți.

–       a patra ediție va avea loc în perioada 9-10 iulie, la Iaşi, pentru filialele din  Bacău, Vrancea, Covasna, Iași, Vaslui, Botoșani, Suceava, Neamț, Ilfov și organizațiile sectoriale din București.

La aceste şcoli de pregătire vor participa preşedintele Organizaţiei Femeilor Liberale la nivel judeţean, preşedintele OFL de municipiu-reşedinţa de judeţ şi vicepreşedintele OFL.

Aceste pregătiri se vor realiza în colaborare cu National Democratic Institute, iar la fiecare ediţie vor participa preşedinţi ai filialelor PNL, deputaţi şi senatori liberali, precum și aleşi locali ai PNL.

17 iunie 2011 Organizația Femeilor Liberale

sursa: Departamentul de Comunicare PNL

Etichete:, , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: