Calimente (PNL): În dosarul lui Falcă, tergiversat de cinci ani, se aşteaptă prescrierea faptei (MEDIAFAX)

Deputatul PNL Mihăiţă Calimente consideră că „tergiversarea” de cinci ani în instanţe a dosarului în care primarul Aradului, Gheorghe Falcă, este judecat pentru corupţie va conduce la prescrierea faptei, afirmând că pentru acest motiv procesul a fost mutat la Alba Iulia.

Deputatul liberal Mihăiţă Calimente a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că „în mod sigur se aşteaptă prescrierea faptei” în dosarul primarului Gheorghe Falcă (PDL), transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Preşedintele Băsescu avea dreptate atunci când se referea la dosarele care sunt tergiversate. Cred că făcea referire direct la dosarul lui Gheorghe Falcă, care de vreo cinci ani este prin instanţe, dar nu a ajuns nici măcar să fie judecat în primă instanţă. În mod sigur se aşteaptă prescrierea faptei, pentru că dacă ar fi existat cea mai mică porţită de scăpare, cu Procuratura şi DNA care sunt gărzile pretoriene ale PDL, de mult i s-ar fi dat neînceperea urmăririi penale”, a spus Calimente.

Calimente a adăugat că „din acelaşi motiv a fost mutat procesul la Alba Iulia”. „Sunt anumite curţi de apel din România care sunt considerate foarte îngăduitoare şi unde multe dintre problemele celor inculpaţi au fost rezolvate peste noapte”, a afirmat Calimente.

Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, finul preşedintelui Traian Băsescu, a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru fapte de corupţie. Alături de Gheorghe Falcă au mai fost trimişi în judecată Francisc Demeter, administrator al SC Elecon Plus SRL Arad, Radu Gavril Vasil, director al aceleiaşi firme, şi Florica Mioara Popa, şef Serviciu administrare patrimoniu în cadrul Primăriei Arad.

Procesul în care primarul Aradului, Gheorghe Falcă, este judecat pentru fapte de corupţie a fost strămutat de la Arad la Alba, în urma unei decizii a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ). Procurorii DNA – Serviciul Teritorial Timişoara formulaseră cererea de strămutare în luna ianuarie a acestui an. Gheorghe Falcă este şi prim-vicepreşedintele organizaţiei judeţene Arad a PDL.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, comentând raportul CE, că este obligatoriu, pentru a se evita ajungerea cazurilor de mare corupţie în „zona de prescripţie”, ca judecătorii ICCJ să nu mai accepte ca în aceste dosare să fie date multe termene.

Etichete:, , , , , ,

2 comentarii pe “Calimente (PNL): În dosarul lui Falcă, tergiversat de cinci ani, se aşteaptă prescrierea faptei (MEDIAFAX)”

  1. Theodora 21 iulie 2011 la 4:17 PM #

    Am preluat pe blogul meu cu ping catre tine.

    Apreciază

Trackback-uri/Pingback-uri

  1. In atentia judecatorilor de la ICCJ – Un dosar de coruptie la nivel inalt tergiversat de 5 ani– dosarul lui Gheorghe Falca « Hai ca se poate! - 21 iulie 2011

    […] Se asteapta prescierea faptei? […]

    Apreciază

%d blogeri au apreciat: