PNL: Comunicat de presa – reactie la declaratii​le premierulu​i Emil Boc, 21 iulie 2011

Partidul Național Liberal constată că temperaturile ridicate din ultimele zile și probabil prezența în Guvern a domnului Lăzăroiu au afectat sever modul de comportament al lui Emil Boc. Domnia sa, în loc să se ocupe de guvernare, comentează sondaje de opinie imaginare, menite să dea încredere simpatizanților pediști din teritoriu, câți vor fi rămas ei.

Dincolo de retorica despre „alianța socialistă”, pe care domnul Boc o rostește într-o cadență de om „tras cu cheia” dimineața, constatăm că, în general, primul-ministru de formă al României începe să confunde realitatea cu propriile sale proiecții hiperoptimiste. De pildă, domnul Boc se referă în mod aberant la transformarea României într-o țară atractivă pentru investiții.

Îi oferim câteva cifre despre volumul investițiilor străine: în primele 5 luni ale anului în curs acestea au scăzut cu 23,3% față de aceeași perioadă a anului trecut. În mai 2011, investițiile străine au totalizat 355 milioane euro, față de 900 milioane euro în mai 2008. Asta dacă e să vorbim despre anul 2008. Îl întrebăm, de asemenea, pe domnul Boc unde sunt cele peste 350.000 de contracte de muncă noi, cu care s-a lăudat, când în luna mai 2011 numărul salariaților a crescut cu doar 24.300, conform Institutului Național de Statistică.

În condițiile în care la nivel european devine tot mai îngrijorătoare perspectiva unui nou val de criză, domnul Boc manifestă aceeași ignoranță și iresponsabilitate, preferând războaiele verbale cu opoziția, în locul unui dialog care ar fi fost firesc și pe care Uniunea Social Liberală l-a propus. Este limpede în acest context că și tema legislației privind confiscarea averilor nu este decât o gogoașă populistă a PD – că tot îi place lui Emil Boc acest termen. Dacă puterea ar fi dorit cu adevărat adoptarea rapidă a acestei legislații, atunci ar fi căutat soluții de consens cu opoziția, care a depus deja un proiect de lege la Parlament. Agresivitatea pe acest subiect ne îndreptățește să credem că, de fapt, puterea nu dorește aprobarea unei asemenea reglementări, clienții săi politici fiind în curând primii candidați la confiscarea averilor dobândite ilicit.

În mod evident, în momentul de față puterea se află în campanie electorală, în detrimentul intereselor românilor. Este însă vorba de o campanie ridicolă, în care Emil Boc apare ca un personaj din ce în ce mai autist.

21.07.2011   Departamentul de Analiză Politică și Comunicare

Etichete:, , , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: