Crin Antonescu: Transcrierea intervenției telefonice din cadrul emisiunii “Punctul de întâlnire”, Antena 3 (31.07.2011)

Crin Antonescu:  Bună seara domnule Radu Tudor! Bună seara invitaților dumneavoastră!

Radu Tudor:  Cum priviți această apropiere între Dinu Patriciu și Traian Băsescu și cum comentați povestea prin care Dinu Patriciu condamnă USL, dar, pe de altă parte, spune că se află la originea creării acestui bloc important al opoziției din România.

Crin Antonescu:  Eu am evitat să fac declarații până acum, mai mult decât schimburi de glume, în raport cu Dinu Patriciu, n-am s-o fac nici acum. Un lucru este foarte clar, eu nu am nimic cu opțiunile oamenilor, cu  viziunile lor, că sunt  sau nu chiar viziuni, nu mă interesează.

Nu mă interesează activitatea publicistică, părerile, opțiunile și actiunile domnului Dinu Patriciu. Este liber să se asocieze cu cine vrea, să creadă ce vrea, să exprime aceste lucruri. Categoric, nici un fel de problemă.

E o chestiune de caracter și de consecvență. Dacă atunci când lui Dinu Patriciu îi era greu atunci când Băsescu îl sălt de pe stradă, ca pe un infractor, atunci când era victima unui abuz și noi, eu, mulți alți colegi din Partidul Național Liberal, cu riscuri de imagine la momentul acela, i-am fost alături și dacă astăzi, cand partidul acesta, eu ca președinte al lui, suntem noi la greu, în sensul că de luni de zile, în fiecare zi, suntem victima unei campanii de dezinformare, suntem  ținta a tot felul de diversiuni, a tot felul de minciuni, Dinu Patriciu alege să joace și el un rol în această oștire de strânsură, să joace voluntar sau involuntar în oștirea de strânsură a lui Traian Băsescu. Este opțiunea domniei sale.

Pentru partea a doua însă, este datoria mea ca președinte al PNL și co-președinte al USL, să spun foarte clar și public, și mă bucur că-mi dați prilejul, că este o minciună, o minciună completă afirmația lui Dinu Patriciu că ar avea cea mai mică legătură cu constituirea USL, cu negocierea semnării protocolului. Las la o parte că e un ridicol de care, probabil, numai Dinu Patriciu, în anumite momente ale sale, e în stare să susțină pe de o parte, în repetate rânduri, că USL-ul este o mare nenorocire și că nu aduce nimic bun și pe de alta să spui că tu ai pus umărul la constituirea lui.

Adevărul, doar asta mă intereseaza, este că Dinu Patriciu nu a avut și nu putea avea nici cea mai mică legatură, formală sau informală, cu acest demers politic. Nu avea nici o calitate, dupa cum nu are nici o calitate, în PNL,  alta decât cea de simplu membru, nu a fost în nici un fel deranjat sau consultat nici de mine și nici de liderii PSD. Eu știu că am discutat cu Victor Ponta, cu Adrian Nastase, Liviu Dragnea și cu alți lideri PSD și că din partea PNL am purtat aceste discuții ca președinte al PNL, împreuna cu Mihai Voicu, cu secretarul general de atunci, Radu Store, cu secretarul general actual, Eduard Hellvig, cu alți vicepreședinți ai partidului, în nici un caz cu Dinu Patriciu.

Dinu Patriciu nu mi-a cerut nimic, ca atare nu am fost în situația de a îi refuza ceva, trebuie să spun la fel de clar ceea ce spun de ani de zile, dinainte de a fi președintele PNL, că imaginea construită și întreținută în presă că Dinu Patriciu face și desface în PNL a fost și pe vremea în care PNL era condus de Călin Popescu-Tariceanu și acum cand PNL este condus de mine, cu totul și cu totul neadevărate.

Dinu Patriciu este un om care de care, și pe mine și pe domnul Tariceanu, ne leagă ani de zile petrecuți în același partid. Este un membru ale cărui opinii le prețuiesc, este un om cu care am stat de vorbă în repetate rânduri, dar de la care nici eu, nici Tăriceanu, nici un alt liberal care s-a aflat la conducerea PNL, nu am luat învoire sau liber ca să luăm vreo decizie.

De ce face, astăzi, Dinu Patriciu ceea ce face, nu este problema mea. Problema mea este să spun foarte răspicat, problema mea, obligația mea ca președinte al PNL este să spun următorul lucru: este posibil ca Dinu Patriciu să încerce la figurat „să vândă” niște acțiuni în numele unor forțe politice, în numele unor influențe în PNL, în USL, nu stiu unde. Este de datoria mea ca titular al postului de președinte al PNL să avertizez piața că aceste acțiuni sunt false.

Etichete:, , , ,

%d blogeri au apreciat: