Surse: Baconschi, invidios pe Noua Republică (InPolitics)

Supărare mare în ograda ministrului pedelist Teodor Baconschi care visa să fie marele lider al Mişcări Populare. Mai exact, Baconschi s-a trezit că junele eseist Mihail Neamțu, răsărit peste noapte de nu se știe unde, are mai mult succes cu proiectul ”Noua Republică”, decât are un ditamai ministrul de Externe cu Fundația sa creștin-democrată și cu Mișcarea Populară.

O păsărică bine informată ne-a dezvăluit că, zilele trecute, după ce a văzut impactul mediatic al eseistului, Baconschi l-a rugat pe Neamțu, fost colaborator la Fundația creștin-democrată, să înregimenteze Noua Republică sub auspiciile Mișcării Populare, pentru a pune pe hârtie un proiect politic unitar. Surpriză însă, încurajat de succesul de care se bucură, Neamțu i-a spus „pas” lui Baconschi explicând că, momentan, proiectul său este unul eminamente personal. Surse apropiate Noii Republici susţin că Neamţu preferă să se lipsească de posibilul sprijin al lui Baconschi decât să îşi distrugă imaginea sa şi a proiectului său pe seama numelui uzat şi ironizat din plin al lui Baconschi. Ministrul de Externe nu este singurul lider PDL deranjat de mişcarea lui Mihail Neamţu. Zilele trecute, Cezar Preda a criticat la scenă deschisă Noua Republică, încercând să apere dreptul veteranilor grei din PDL de a conduce partidul.

Etichete:, , , , ,

Un comentariu pe “Surse: Baconschi, invidios pe Noua Republică (InPolitics)”

 1. Lilick 23 octombrie 2011 la 5:28 PM #

  „In perioada curpinsa intre 24 si 27 octombrie, noi, bloggerii liberali, facem un apel la reconciliere nationala in jurul Monarhului nostru.

  In aceste zile, in particular, invitam blogosfera si mass-media la incurajarea unui armistitiu politic. Sunt momente, precum „Jubileul de 90 de ani ai Regelui Mihai”, cand romanii, indiferent de nationalitate, religie sau orientare politica, trebuie sa isi regaseasca speranta comuna intr-un viitor mai bun.

  Coroana Romaniei, sub care s-a facut Unirea cea Mare, sa fie macar in aceste zile simbolul sub care sa ne regasim unitatea si fraternitatea pierduta la 30 decembrie 1947.

  In vremurile tulburi pe care le traim, avem nevoie mai mult decat orice de un moment de respiro, in care sa ne omagiem in liniste Suveranul. De aceea, noi, bloggerii liberali, ne obligam ca in aceste zile sa nu raspundem niciunei provocari, de orice natura ar fi aceasta, si sa cultivam valorile nationale, in bucuria jubileului Majestatii Sale, Regele Mihai.”

  Clubul Bloggerilor Liberali

  Apreciază

%d blogeri au apreciat: