Comunicat de presa USL privind decizia majoritatii PDL din CGMB de a respinge solicitarea societatii civile privind transformarea Pietei Universitatii in „agora civica”

Uniunea Social Liberală condamnă decizia majorităţii PDL din Consiliul General al Municipiului Bucureşti de a respinge solicitarea societăţii civile privind transformarea Pieţei Universităţii în „agora civică”

În ciuda mesajelor transmise în ultimele zile de către liderii PDL, în urma deciziei luate, ieri, de către consilierii generali democrat-liberali, la ordinul direct al conducerii PDL Bucureşti, devine clar pentru toată lumea că reprezentanţii acestui partid nu au înţeles mesajul protestelor din ultimele săptămâni.
Majoritatea PDL din CGMB a respins, ieri, proiectul de hotărâre care prevedea posibilitatea transformării Pieţei Universităţii în „agora civică”, într-un act de sfidare nu doar a societăţii civile organizate, care a făcut această solicitare, ci a tuturor cetăţenilor care şi-au strigat în aceste săptămâni nemulţumirile în stradă.
PDL fuge de oamenii nemulţumiţi, dar mai ales de cei care au curajul să îşi exprime nemulţumirile. Decizia consilierilor generali ai PDL este un semnal clar al persistenţei acestui partid pe linia restricţionării drepturilor democratice ale cetăţenilor României, folosind toate pârghiile instituţionale pe care le deţine în stat.
Uniunea Social Liberală consideră că respingerea de către majoritatea PDL din CGMB a acestui proiect este un motiv în plus care să justifice dezbaterea propusă de USL la Parlamentul European privind situaţia din România.
USL susţine acest proiect al societăţii civile, care este în concordanță cu valorile care au făcut din Piaţa Universităţii un simbol. De asemenea, Uniunea Social Liberală se angajează să preia proiectul societății civile în momentul în care va forma, în lunile următoare, o nouă majoritate în CGMB, în urma votului direct al cetățenilor.

31 ianuarie 2012
Uniunea Social Liberală

Etichete:, , , ,

Comentariile nu sunt permise.

<span>%d</span> blogeri au apreciat: