R.C. Cristea (ADevarul): „Scufiţa Roşie“ e de stânga?

Mă amuză puritanismul ce-i animă pe doctrinarii PDL în penalizarea drastică a pretinsei catastrofe produse prin asocierea dreptei peneliste cu stânga pesedistă.

Puţină istorie pentru aceşti apologeţi ai lapsusului ca filosofie morală. Membru cu drepturi depline în Internaţionala Socialistă (1996-2005), PD s-a anunţat subit „de dreapta” şi a intrat în PPE în 2006. A fost anul începutului rupturii Alianţei DA. De atunci, PD (devenit PDL) s-a aflat în opoziţie sau a guvernat alături de partide de stânga (PSD), de oportuniştii decoloraţi ai UDMR, de curcubeul obscen al traseiştilor din UNPR sau, pe plan local, de extremismul peremist şi de criptolegionarismul afişat de G. Becali. „Martorii lui Băsescu”, cum ar spune Zoe Petre, n-au schiţat un frison de indignare la alunecarea PDL nu la stânga, ci în cârdăşii cu drojdia democraţiei autohtone.

Neprihănirea dreptei pedeliste nu este, aşadar, afectată de relaţia strânsă cu sinistra şleahtă de securişti, masoni, nomenclaturişti, foşti puşcăriaşi, baroni, generali de calibru „nea Puiu” etc. din UNPR („o piesă puternică a coaliţiei de guvernare”, în definiţia lui M.R. Ungureanu).

Desăvârşit ilară a fost mânia unei falange din PDL şocată de eventualitatea unei colaborări la „localele” din Bucureşti cu PNG, asta după ce E. Udrea şi G. Becali tocmai avuseseră o întâlnire pe această temă. Tromboniştii amnezici ce mimează pierderea virginităţii în preajma venericului G. Becali au aflat, desigur, că, din 2008 până în prezent, majoritatea în Consiliul General al Primăriei bucureştene este asigurată de PDL-PNG-PRM. Preşedintele PNG Becali n-a făcut niciun secret din faptul că „se trage dintr-o familie de legionari” (apud Dan Pavel, 2 martie 2005) şi că partidul său se revendică din Mişcarea Legionară despre care afirma, în 28 august 2004, că „a fost cea mai frumoasă mişcare din această ţară”.

PRM? Vladimir Tismăneanu scria just, în 5 ianuarie 2011, despre liderul peremist C. V. Tudor că „are comportament de macho turbat, specific militarismului falocratic”. Utopie comică mai ales prin vitejia croitoraşilor ce manufacturează lenjeria unei frumoase fără corp, „dreapta” pedelistă s-a manifestat doar în tovărăşia unor partide de stânga, cu ideologii versatile sau extremiste. Aştept cu mărturisit nesaţ iminenta apariţie a „Mişcării Populare”. Ceea ce se ştie până acum despre lucrarea domnului Băsescu sugerează o povestioară ce începe ca „Albă ca Zăpada” şi are toate şansele să se termine ca în „Scufiţa Roşie”. Ca Lupul din „Scufiţa Roşie”.

Etichete:, , , , , , , , , , , ,

2 comentarii pe “R.C. Cristea (ADevarul): „Scufiţa Roşie“ e de stânga?”

 1. Liberalul suparat 2 martie 2012 la 6:26 AM #

  Cum de nu aveti nici un articol care sa cuprinda cele scrise de Stefan Szobotka, membru PNL, zilele trecute? E plina presa de acel articol publicat de respectivul.
  Aveti cumva memorie selectiva sau articolele incomode despre PNL si Crin Antonescu nu fac si obiectul blogului d-voastra?

  Apreciază

  • Gondolin 2 martie 2012 la 2:29 PM #

   pentru ca nu sunt de acord cu mai nici unul dintre ideile dlui Szobotka. Asta pe de o parte. Pe de alta parte, daca ar fi sa scriu despre acest articol, ar trebui sa scriu unul in care, criticamndu-l, as acorda ideilor respectiva o importanta mai mare decat merita.
   Daca prin „presa” despre care faceti vorbire intelegeti presa portocalie, atunci veti intelege inca o data de ce nu ii dau importanta articolului.

   Apreciază

%d blogeri au apreciat: