Cotidianul – Patriciu nu mai dă lecţii de capitalism

De aproximativ o lună Dinu Patriciu nu a mai scris nici un editorial în ziarul pe care îl patronează. Doar de aici românii aflau cum pot rezista în capitalism. Lecţiile lui Patriciu pentru antreprenorii români au dispărut. Curios că lipsa editorialelor lui Dinu Patriciu coincide cu momentul intrării Mic.ro în faliment. Ultimul editorial a lui Dinu Patriciu în Adevărul datează din data de 15 februarie anul acesta, dar şi acesta este un editorial vechi, scris practic în luna august a anului trecut. Asta în condiţiile în care în fiecare săptămână, cel mai bogat român dădea lecţii de capitalism antrprenorilor români care nu-şi explicau succesul în afaceri a lui Patriciu.

E drept tot anul trecut Patriciu lansa magazinele Mic.ro şi Mac.ro, un succes după cum explica mogulul ziarului Adevărul. Dar iată că lecţiile ţinute de Patriciu nu i-au folosit nici lui. Deoarece câteva luni mai târziu Dinu Patriciu îşi baga firmele în insolvenţă şi lăsa neplătite datorii de 140 de milioane de euro.

Lista creditorilor Mic.ro retail cuprinde 978 de persoane fizice şi juridice. La aceştia se adaugă şi cei 1.543 de salariaţi. Un număr de 34 de primării, între care şi cele de sector din Bucureşti, apar între creditorii Mic.ro Retail, potrivit unei liste suplimentare a creditorilor Mic.ro, care cuprinde încă 54 de poziţii. Astfel că, în total, lista creditorilor Mic.ro Retail a ajuns la 2.573 de nume. Dacă la aceştia adăugăm şi cei 780 de creditori ai Minimax Discount, listele totale cu creditorii celor două firme – Mic.ro şi Minimax Discount – ajung la 3.353 de nume.

Iată deci că sunt foarte multe persoane juridice şi fizice care vor să ştie cum îşi vor recupera banii de la mogulul ziarului Adevărul. În concluzie: scrie domnule Patriciu editoriale în Adevărul. Creditorii tăi te vor citi cu siguranţă şi prin urmare va creşte şi tirajul ziarului Adevărul şi numărul de vizitatori pe site.

Etichete:, , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: