MEDIAFAX – PNL cere Senatului să constate situaţie de incompatibilitate în cazul lui Radu F. Alexandru

Senatorii PNL Minerva Boitan, Paul Ichim şi Ioan Ghişe au adresat o scrisoare Biroului Permanent al Senatului, în care solicită să se constate incompatibilitatea lui Radu F. Alexandru cu calitatea de senator, în urma numirii sale ca membru CNA.

Potrivit scrisorii înaintate Biroului Permanent, Radu F. Alexandru nu mai poate participa la activitatea politică din Senat, cei trei liberali invocând prevederile Constituţiei referitoare la incompatibilitatea calităţii de senator sau deputat cu orice funcţie de autoritate publică, precum şi pe cele ale Legii audiovizualului, referitoare la faptul că, pe durata mandatului, membrii CNA nu pot face parte din partide sau structuri politice.

De asemenea, cei trei liberali precizează că Radu F. Alexandru a participat la şedinţa de plen a Senatului din 2 aprilie, după numirea sa ca membru al CNA.

Vicepreşedintele Senatului Petru Filip a declarat, la finalul şedinţei de luni a Biroului Permanent, că scrisoarea a fost repartizată către Comisia juridică pentru a elabora, cu termen de o săptămână, un raport privind cele sesizate către senatorii PNL.

Senatorul PDL Radu F. Alexandru, numit membru în Consiliul Naţional al Audiovizualului, a anunţat, în 2 aprilie, că îşi va continua activitatea în Senat „pe o periodă conferită şi stipulată clar de lege”, deoarece nu doreşte să destabilizeze majoritatea coaliţiei guvernamentale în această Cameră legislativă. „Pentru că sub nicio formă nu doresc să creez niciun fel de prejudiciu şi să destabilizez majoritatea coaliţiei guvernamentale în Senat, anunţ că, în deplin acord cu legea, îmi voi continua activitatea în Senat pe o periodă conferită şi stipulată clar de lege. Rămân în continuare alături de dumneavoastră”, a afirmat atunci Radu F. Alexandru, într-o intervenţie în plenul Senatului.

El a precizat că timpul acordat unui membru al CNA pentru a-şi da demisia din partid sau din instituţia pe care a reprezentat-o este de trei luni.

Radu F. Alexandru a primit, în 27 martie, votul Parlamentului pentru funcţia de membru titular în CNA. Senatorul PDL Radu F Alexandru a fost propus de Guvern pentru a ocupa funcţia de membru în Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA), în locul lui Dan Grigore, care a demisionat din CNA în 8 martie.

Etichete:, , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: