Pe motiv de ”dragă Ani”, la toamnă USL nu va mai exista!

ANIStăteam de vorbă cu niște comilitoni USL (unde oare decât pe FB?) despre necesitatea unei reacții organizate a USL în fața agresiunii instrumentelor de forță pe care încă le mai are la dispoziție președintele demis de popor. Opinam că o demonstrație care să adune minim 10.000 de participanți cu greu s-ar putea închipui înainte de toamna acestui an (citește și scrisoarea unui bloger cunoscut, despre necesitatea unei demonstrații USL). La care unul dintre noi își pune întrebarea: ”Dar oare la toamnă va mai exista USL”?

NU, la toamnă USL nu va mai exista.  Nu în forma și nu la puterea de azi.

Să mă explic.

În iarna trecută am realizat, ”la fața locului” cum s-ar spune, despre puterea imensă pe care o au primarii, într-un eșafodaj electoral. Este adevărat, puterea electorală a primarilor scade cu cât se mărește masa electorilor, cu alte cuvinte cu cât se trece de la mediul rural la cel urban, și de la orașele mici înspre orașele mijlocii și mari.  Nu este însă mai puțin adevărat că primul pas înspre dobândirea puterii parlamentare este înstăpânirea la firul ierbii, adică cucerirea consiliilor locale și județene, a primăriilor, a conducerilor de CJ. Lovitura mortală nu a fost dată PDL-ului în decembrie, ci în iunie 2012, când PDL a încetat să fie ceea ce se mândrea a fi: un partid al primarilor.

Cu alte cuvinte vreau să spun și să subliniez că USL este ceea ce este pentru că are în spate nu doar o armată de activiști, membrii și simpatizanți. Dar și osatura unei constelații de consilieri locali și primari, de președinți de consilii județene și consilieri județeni.

Ori, dacă ANI își face treaba așa cum a început, această armată va fi decimată până la ultimul soldat. Profitând de imperfecțiunile legii și acționând adesea cu rea-credință, ANI atacă substanța USL în ce are aceasta mai vulnerabil: aleșii locali. Ori, fără aceștia, fără influența lor la nivelul direct, cel al contactului cu alegătorul de pe stradă, USL va mai exista ca formațiune politică dar USL nu va mai fi decât un colos cu picioare de lut, o cochilie lipsită de conținut.

M-aș fi așteptat ca semnalele de alarmă provenite din teritoriu să fie ascultate și înțelese, atât la Palatul Victoria, cât și la Cameră și Senat. M-aș fi așteptat ca legea să fie modificată în regim de urgență, până când un val de hotărâri judecătorești nu va șterge de pe harta politică a țării primăriile și consiliile județene controlate de către USL. În loc de asta, am auzit… tăcerea. Atunci când nu s-a auzit, meschin, sunetul neputinței și al coabitării inepte, din care doar unul câștigă. Iar acel unul nu este nici USL, nici poporul român.

Etichete:, , , , , , , , ,

33 comentarii pe “Pe motiv de ”dragă Ani”, la toamnă USL nu va mai exista!”

  1. Ionut 8 august 2013 la 4:00 PM #

    Și eu mă tem că la toamnă USL nu va mai exista. Mă întreb,în același timp, oare nu poate fi găsit un doctor care s-o lecuiască pe „doamna ANI” de boala gravă de care suferă?

    Apreciază

  2. George 8 august 2013 la 10:03 PM #

    Toti puscariasii ar vrea sa schimbe legea care i-a condamnat.

    Mi se pare cel putin absurd sa sustii niste oameni care au comis ilegalitati din functia ta. Oare esti si tu printre cei incompatibili? Lasati justitia sa-si faca treaba!!!

    Apreciază

  3. berenger 9 august 2013 la 7:33 AM #

    chiar atat de mare e nerusinarea? dupa ce ti-ai aranjat sotia, sustii modificarea unei legi doar pentru ca useleii nu pot sa n-o incalce? sa-ti mai amintesc ca, pe vremea cand nicusor constantinescu reclama primarii pdl in virtutea aceleeasi legi, totul era in regula?
    iar dincolo de astea, cand un primar e intr-un ca al unei societati de termoficare, sa zicem, el care interes il urmareste, al cetateanului care l-a votat, care vrea caldura ieftina, sau al societatii care vrea sa vanda cat mai scump?
    se desparte useleul din cauza unei legi de buna functionare a politicilor publice? bravo pnl, sunteti mareti. daca voi credeti ca astea nu se cuantifica, ca asaltul vostru in apararea propriei gasti si impotriva oricarui bun simt va ramane nepedepsit, va inselati amarnic.

    Apreciază

    • Radu Zlati 9 august 2013 la 9:47 AM #

      1. Nu mi-am ”aranjat” soția. Speram ca măcar tu să nu repeți prostia asta. În plus – soția mea nefiind angajata vreunei primării sau CJ, argumentul tău este unul nu numai grobian (țintind la persoana iar nu la argumentele mele, ceea ce mă miră la tine) ci și unul ilogic (ceea ce mă miră și mai tare).
      2. da, se pare că suntem victimele unui paradox, și că facem, fiind la guvernare, ceea ce am criticat la alții pe vremea când eram în opoziție. Pe de altă parte ANI, care nu se sinchisea pe vremea aceea de aceste situații de incompatibilitate ale pedeleprelor, și-a regăsit brusc punctul de miră, care arată acum înspre primarii USL? ANI, nu este oare paradoxală?
      3. În cazul tău primarul ar trebui să servească interesul cetățeanului, atâta vreme cât nu impietează asupra funcționării agentului economic. Dacă nu poate respecta aceasta subțire linie de conduită, atunci este penalizat fie de electorat (pentru că prețul este prea scump), fie de către sistemul economic (societetea de termoficare dând faliment). Dar mi se pare nefiresc ca în CA al unui agent economic care este proprietatea ta, tu Consiliu Local să nu potți avea reprezentanâii tăi direcți (primar, consilieri).
      4. USL nu se desparte, iar legea ANI de la început nu a fost o lege pentru buna funcționare a politicilor publice. A fost doar un instrument prăituiin care cineva (Macovei & Băsescu) își doreau să poată hăitui ”gașca mafiotă” a lui Năstase. Un organism creat aiurea, o excrescență juridico-politică. PNL a acceptat atunci crearea ANI și într-un fel mi se pare firesc să sufere consecințele faptelor proprii, pentru că nici o prostie nu rămâne nepedepsită. Dar eu nici atunci nu am fost de acord cu ANI (dând pe vremea aceea mai degrabă dreptate UDMR în problema respectivă) tot așa cum nu sunt nici acum.
      5. Dacă tu zici așa, așa să fie. Dar nu cred că ești Mafalda în materie… te-ai înșelat mult în ce privește destinul politic al USL, de când scri pe paginile astea și până acum. Sper să o faci și în continuare.

      Apreciază

  4. Quassimodo 9 august 2013 la 8:04 AM #

    Mon chere esti idiot! Bai tolomacule, o lege votata post’factum nu produce efecte retroactiv! Deja sunteti in cofa spre satisfactia celor onesti din tara asta!

    Apreciază

    • Radu Zlati 9 august 2013 la 9:54 AM #

      stimate non-idiot și non-tolomac! O lege aprobată acum face ca un dosar de incompatibilitate nefinalizat în instanță, un proces sau chiar o sentință care nu a rămas definitivă și irevocabilă, să își piardă obiectul, dacă incompatibilitatea se referă la participarea unui ales local în CA de adminsitrație a unei entități din subordinea unei autorități locale… Deci nu suntem încă în situația în care tu și cei care îți seamănă la gândire și exprimare să vă bucurați.

      Apreciază

    • Vali 9 august 2013 la 10:30 AM #

      Mon chere, idiot ești mata! Mai uită-te măi portocaliule, la abisul în care sunteți tu și ai tăi… Noroc că vă mai primesc unii pe paginile lor, să faceți gargară pe acolo!

      Apreciază

      • Radu Zlati 9 august 2013 la 10:32 AM #

        Rog – fără injurii între comentatori! Îi las pe unii să mă înjure pe mine, pentru că astfel se auto-caracterizează, dar nu vor fi tolerate (alte) expresii nepoliticoase schimbate între cititorii acestor pagini de blog.

        Apreciază

      • adrian 9 august 2013 la 9:07 PM #

        „Mon cher” ca tot ai repetat greseala, deci nu este o eroare de dactilografiere. Probabil esti ungur, care in romana ar spune „Dragul mea” …

        Apreciază

  5. bazel09 9 august 2013 la 8:20 AM #

    Legea este din 2003 iar incompatibilitățile alesilor din anii 2007-2010. Adică cum …un ales local nu cunoștea legea ??? Cât timp mai aveți de gând să prostiți alegatorii ??? Aveți o mentalitate păguboasă pentru vremurile pe care le trăim. O să vină vremea să dați socoteală pentru aceste fărădelegi ….

    Apreciază

    • Radu Zlati 9 august 2013 la 9:50 AM #

      tocmai de aceea ziceam despre ”imperfecțiunile legii” – deoarece ea vine în contradicție, în unele cazuri, cu reglementări ale UE în domeniu. În unele cazuri, primarii vor putea face apel la prevederi europene, care transced legislația românească. Desigur, dreptate aprimarilor va fi dată mai târziu, după ce aceștia ăși vor fi pierzând mandatul…

      Apreciază

      • Quassimodo 9 august 2013 la 11:02 AM #

        Cu tot respectul , pledoaria dvs este lisita de un minim rationament si iata dece: Legea ANI exista in forma in care o vedem. Nici nu conteaza cine si dece a facut-o…, important este ca exista! Dvs sustineti ca este imperfecta…, posibil sa fie asa! ANI o aplica in forma in care aceasta a fost votata in parlament; prin urmare ANI respecta legea! Din acest motiv, a acuza o institutie ca respecta o lege este o ineptie greu de acceptat! Si acum atentie: Legea ANI, fiind o lege de organizare si functionare a unei institutii a statlui, este lege organica! Modificarea unei astfel de legi nu se poate face prin ordonante sau hotarari de guvern; prin urmare trebue respectata procedura parlamentara de modificare! Incercati sa intuiti cam cat timp ar lua procedura modificarii, mai ales ca pana la inceprea sesiunii legislative e ceva timp! Adaugati la asta contestatiile opozitiei, intoarcerea la parlament, o noua verificare la CCR, o moua trecere prin parlament, trimiterea la promulgare, o respingere a promulgarii urmata de o noua trecere prin parlament, o contestatie prezidentiala la CCR si inca o aducere in parlament, dupa care, in sfarsit promulgarea si publicarea in monitor! Beleaua e ca legea chiar si promulgata…, in regula, nu produce efecte retro-activ! In aceste conditii, nu credeti ca mai bine ar fi sa va reglementati situatia intervenind direct si retragandu-va „atletii” din consiliile incriminate?
        –Va fac si o recomandare: Luati aminte la traiectoria regulamentelor camerelor si o sa vedeti ca demersul dvs este tardiv si lipsit de eficacitate!
        –Am si o rugaminte: Spuneti mon cher’ilor care mai au de gand sa-mi dea replici, sa se documenteze inainte de de a o face…; nu toti vizitatorii sunt tampiti daca au alte opinii!

        Apreciază

        • Radu Zlati 9 august 2013 la 11:26 AM #

          la ce spuneți (știu că traseul este lung și se va tenta chiar și imposibilul pentru ca legea să nu treacă sau să fie întârziată) vă răspund că ce sugerați este imposibil – chiar dacă aleșii locași și-ar da demisia din CA respective, culpa a existat și ANI poate cere (și o va face cu siguranță) aplicarea retroactivă a situației de incompatibilitate. Cu urmările de rigoare, dacă judecătorii vor considera că ANI are dreptate.
          – deci zoluția dvs nu este o soluție
          – dacă nu vă place să fiți injuriat, mai întâi aplicați politețea ca armă, din partea dvs. Alfel, comentariile dvs nu vor mai fi găzduite pe această pagină.

          Apreciază

  6. berenger 9 august 2013 la 10:29 AM #

    chestia cu „aranjatul” sotiei NU e un atac la persoana, ci o punere in context a argumentelor folosite de un deputat roman (dar atac la persoana si total nedemocratic e gestul de a trata, in discurs si fapte, adversarii politici ca lepre). faptul ca fix o sotie de deputat castiga un post de sef e absolut problematic. daca nu-ti dai seama de asta e strict problema ta.

    revenind la lege, inca odata, faptul ca un ales local e si arbitru si jucator intr-o chestiune de administratie locala nu poate fi in regula. „argumentul” vostru ca nu se poate ca primarul sa nu detina parghii directe in societatile din subordine nu arata decat cat de departe de ideea de bune practici in politici publice sunteti, ca si de liberalism. primaria e o functie politica, votul intr-o societate comerciala e o prerogativa economica. faptul ca nu intelegeti ca sunt lucruri diferite si ca, mai mult, genereaza abuzuri, e grav. mai mult, e incalcat principiul liberal al limitarii puterii (dar, ma rog, deja liberalismul e sf pentru voi).

    iar cat de hilara e atitudinea voastra e clar si din invocarea legii ca instrument politic creat de basescu si macovei, cand legea e din 2003, trecuta, e drept, cu jumatate de gura, de nastase, in perspectiva aderarii la ue. asta face ca invocarea unor prevederi europene incalcate (care?) sa fie si mai hilara.
    oricum, marsarea in continuare pe atacarea acestei legi e foarte periculoasa pentru voi. va tineti cu dintii de privilegii, de frica ca nu cumva coloana vertebrala, primarii, sa aiba de suferit, dar uitati pe cei care voteaza primarii. va fi amuzant, in conditiile in care ignorati ca, pur si simplu, demersul vostru nu e vazut decat ca o lupta impotriva unei legi care va mai limiteaza din abuzuri.

    Apreciază

    • Radu Zlati 9 august 2013 la 10:42 AM #

      1. cu argumentul tău, soția nici unui demnitar public nu va mai putea concura la vreun post! De ce nu introduceți chestia printre incompatibilități? Cât despre epitetul folosit, nu mai știu dacă l-am inventat eu sau nu, dar l-am folosit înainte de alegeri, îl folosesc acum (măcar că nu prea mai am pe cine îl folosi, mai toți și-au schimbat culoarea) și îl voi folosi și în continuare, atâta vreme cât mă voi referi la perioada 2009-2012. Din pricini cunoscute de o țară, pricini pe care unii le pot uita, dar eu nu. Și nu, nu mai sunt adversarii mei politici, pentru că practic ei sunt o cantitate neglijabilă.
      2. chestia cu funcția politică și prerogativa economică este doar parțial adevărată. Și este privită diferit, în diferite legislații.
      3. Nu mă refeream la Legea incompatibilităților din 2003, ci la modificarea acesteia și în special la legea de funcționare a ANI.
      4. De abuzat se poate abuza în multe feluri, faptul că primarul nu este în persoană membru în CA nu îl va putea opri ca, folosind majoritatea pe care o are în CL, să impună în CA de administrație pe ce om de paie ar vrea mușchii lui, la o adică. Nu interzicând primarilor și consilierilor locali să facă parte din CA împiedici abuzurile.

      Apreciază

  7. Valentin Bardan 9 august 2013 la 11:44 AM #

    „[…] dacă ANI își face treaba așa cum a început, această armată va fi decimată până la ultimul soldat. […] ANI atacă substanța USL în ce are aceasta mai vulnerabil: aleșii locali”. Sa v-auda Dzeu, domnule uselist. Daca sunteti vreun soldatel in armata de care faceti vorbire, c’est la vie. Trebuie sa se termine odata cu borfasii.

    Apreciază

  8. berenger 9 august 2013 la 11:48 AM #

    1. nu e vorba de un post oarecare, ci de un post de sef intr-o agentie a statului. chiar, rudele demnitarilor nu pot fi decat sefi, muritori de rand, ca noi astialalti, nu se poate?
    in rest, vedeti ca epitetele „dragute” la adresa voastra se inmultesc, pentru ca guvernarii asteia, in conditii mult mai favorabile, i se pot imputa toate defectele fostilor, plus inca altele. asta cu ani e doar una mica. asa ca „lepre” s-ar putea sa fie mic copil pe langa epitetele ce le veti duce voi in spate…

    3. ce guvernare era in 2007, la momentul adoptarii legii ani?

    4. logica perversa: de abuzat oricum se poate abuza, asa ca sa-i lasam pe primari sa abuzeze in liniste.
    pe de alta parte, cazul nastase a aratat clar ca trepadusii care presteaza pentru politicieni iau pedepse mai mari decat politicienii, in aceleasi spete. asta face ca sa fie din ce in ce mai putini dispusi sa promoveze abuzurile politicienilor, ca subordonati, si de aici si disperarea politicienilor de a pierde parghiile directe.

    ps. vad ca nu ai pomenit deloc de principiile liberale pe care le incalcati cu gratia unui elefant intr-un magazin de sticlarie si nici de principiile europene incalcate de legislatia romaneasca in domeniu.

    iar dincolo de toate, dincolo de argumentul falacios ca politicienii trebuie sa aiba mai multa putere, alt argument, voi, peneleii, aveti?

    Apreciază

    • Radu Zlati 9 august 2013 la 12:10 PM #

      1. Ruda despre care faci vorbire șef era de dinainte de 2000, și înainte de a ocupa postul de azi conducea mai mulți oameni… și era respectată acolo… fără ca eu la rândul meu să fiu șef pe undeva. Așa că aș propune prietenește să abandonăm subiectul, dar ști foarte bine că este unul colateral.
      2. știu foarte bine3, și este una dintre temele mele majore, că riscăm să repetăm (și chiar o facem punctual) marile greșeli ale guvernării PDL. Atât cât pot, atrag atenția asupra lor. Cât despre epitetele ce ni se vor adresa sau deja ni se adresează, probabil că pe unele le vom merita, iar pe altele nu. Face parte din riscurile pe care un partid și membrii săi și le asumă… ca atât adversarii, cât și cei neutri sai chiar prietenii politici să scornească ”epitete”. Cel puțin la acest lucru, românii sunt buni, chiar geniali câteodată!
      3. Știu cine era la guvernare… și cine conducea PNL atunci. Ce pot să spun? Trecutul nu se poate întoarce.
      4. Nimeni nu a zis ca primarii să abuzeze. Există 1000 de metode prin care dacă un primar abuzează în calitatea sa de membru al CA al unei entitătți economice din ograda propriei primării, abuzul odată dovedit (de un procuror din oricare dintre organismele îndrituite la respectarea legilor) să aibă loc un proces. Dar să presupui că ab inițio el este acolo pentru a frauda și abuza, este pernicios.
      5. Poți să îmi dai vreun principiu liberal pe care l-aș încălca?
      6. Cine a zis că politicienii trebuie să aibă mai multă putere? Ei trebuie să aibă atâta putere pe cât Constituția le-o oferă.

      Apreciază

      • berenger 9 august 2013 la 12:20 PM #

        5. principiul limitarii puterii politice, principiul prin care s-a nascut liberalismul.
        6. constitutia nu va da dreptul sa sfidati legile in functiune.

        Apreciază

      • berenger 9 august 2013 la 12:26 PM #

        4. puterea corupe. asa ca e absolut normal – iar experienta intregii istorii a romaniei o confirma, nu doar evaluarile contemporane asupra coruptiei – ca politicienii sa fie tratati cu indoiala, iar legea sa fie in asa fel facuta incat sa reduca apriori posibilitatea abuzului. aposteriori e deja prea tarziu.

        Apreciază

  9. LAGHERLACUZLATI 9 august 2013 la 3:11 PM #

    ba ZLATI ti-ar sta bine la GHERLA

    Apreciază

  10. Quassimodo 9 august 2013 la 7:47 PM #

    Interesanta replica domnule Zlati! „… culpa a existat si ANI poate cere…” !!! Ce faci domnule, iti dai in gat colegii?

    Apreciază

  11. Marina 10 august 2013 la 2:40 AM #

    asta nu e blog si nu e nici atitudine. E o demonstratie de limbaj de lemn, de „fudulie cu palarie” si, citind elucubratiile de mai sus, o demonstratie de prostie crasa. Daca tot nu stapaniti limba romana si nu va pricepeti in ale cuvantului, mai bine abtineti-va de la ale scrisului, ca va faceti de ras de va cunoaste o tara intreaga (deja v-ati facut!) plus cei din diaspora.
    Chiar nu va dati seama ca afirmatiile dvs. confirma faptul ca „alesii neamului” au probleme (serioase) de incompatibilitate si ca inlaturarea lor (legala si corecta) schilodeste alianta (rusinii neamului)? Rusinoasa, pentru ca a fost aleasa cu 25% din populatia cu drept de vot, desi tipa pest tot trambitandu-si (fara jena) „marea victorie”! Poate va treziti din visare, cititi si descoperiti ca nimeni nu e mai presus de Lege. Sau cel putin, ca in orice stat de drept, nu ar trebui sa fie.
    Tara asta chiar merita o clasa politica adevarata, dupa 23 de ani de circ, iar institutiile Statului trebuie sa-si faca datoria, place sau nu.
    Pentru linistea dvs: n-am nicio simpatie pentru niciun partid (oricum NU exista doctrine si partide in Romania – toti sunt fsn-isti) si exclus pentru agramati, betivi, marinari, plagiatori, cretini, persoane incompatibile, etc.

    Si ca sa nu mai mintiti (voit, deliberat) populatia tarii cu „listele electorale” amestecand ultimul recensamant al populatiei, e necesar sa amintim cititorilor ca recensamantul populatiei are strict valoare statistica (oricum nu a fost facut cum trebuia) si inregistreaza cetatenii ce locuiesc in Romania la momentul respectiv. Listele electorale trebuie sa corespunda listelor aflate la Ministerul de Interne, pentru ca romani cu drept de vot sunt TOTI cetatenii romani, oriunde locuiesc ei: la NY sau pe malul Dambovitei, fie ca sunt posesori de BI/CI sau doar de pasaport.

    Apreciază

    • Radu Zlati 10 august 2013 la 6:39 AM #

      la fel ca în cazul altor comentarii, am aprobat postul. Mai mult de atât din păcate nu pot face pentru dvs. Regret!

      Apreciază

      • Quassimodo 10 august 2013 la 7:26 AM #

        Nu domnule Zlati! Nu ati aprobat postarea ci, spre lauda dvs, ati aprobat adevarul! Intrati pe forumuri… atatea cate mai exista; pe realitatea de pilda! O sa gasiti acolo adevarul despre ce crede o buna parte a cetatenilor!

        Apreciază

        • Radu Zlati 10 august 2013 la 10:39 AM #

          am aprobat o postare cam incongruentă (vorbea despre recensământ – nu îmi aduc aminte să fi făcut vorbire în articol despre așa ceva!) și încerca să fie injurioasă nereușind decât să fie ridicolă. Nu m-am obosit să îi răspund din rațiuni evidente. Cuiva care acuză PNL-ul de fesenism nu merită să îi răspunzi decât prin tăcere. Și la vârsta de 58 de ani pe care probabil semnatara probabil o are, convingerile puternice pe care demonstrează că le are nu pot fi schimbate. Nici stilul de a gândi și de a te exprima.
          Cât despre părerile cetățenilor care comentează negativ articolul meu pe platforma ”Realitatea” eu le respect dar cu respect anunț pe cei care nu sunt de acord cu mine că dispun de propria mea scală de valori, principii, modele comprtamentale. În timp ce ei pot să fie în dezacord cu mine și eu, la rândul meu, pot să nu fiu de acord cu opiniile dumnealor.

          Apreciază

  12. Morar Calin 10 august 2013 la 5:44 PM #

    O opinie dinspre opozitie, domnule deputat, in linkul de mai jos.

    Scrieti coerent si raspundeti in limitele unei perfecte politeti, va felicit. Cum de nu utilizati coerenta si logica cand combateti o lege trecuta de chiar aliatii dvs. politici in 2003?

    Raman totusi cu speranta ca veti regandi cele de mai sus si va veti dezice de afirmatiile facute, pentru ca un leguitor nu poate indemna nici la revolta impotriva legii, nici la incalcarea acesteia.

    Cu stima,

    Calin Dan Morar

    http://morarcalin.wordpress.com/2013/08/10/deputatul-care-detesta-legea-doar-unul-din-cateva-sute/

    Apreciază

    • Radu Zlati 10 august 2013 la 8:18 PM #

      am citit articolul. În afară de faptul că îmi impută că aș fi scris și ceea ce nu am scris, mari obervații nu am de făcut. Pe alocuri chiar vă dau dreptate – cel puțin în punctul în care vorbiți despre faptul că nu guvernăm devreme ce, de mai bine de 6 luni, nu am fost în stare să legiferăm în punctul despre care eu făceam vorbire. Dar nu fac eu agenda legislativă a USL ci, așa cum din păcate s-a observat deja, guvernul. O logică inversată a puterilor în stat, de acord, dar de 3 cicluri legislative nu reușim să scăpăm de ea.
      Dacă cel puțin în unele puncte ale articolului nu ați fi fost unfair atacând persoana iar nu ideile mele, substanța sau logica lor, probabil v-aș fi răspuns mai pe larg. Așa însă, acesta este singurul răspuns pe care îl veți primi.
      cu tot atâta stimă cu cât acordați, Radu Zlati

      Apreciază

      • Quassimodo 11 august 2013 la 8:21 AM #

        Stimabile, legislativul a cedat cea mai mare parte din atributii in momentul in care s-au transferat dezbaterile in plen catre comisii! Stiti bine ca in comisii, un deputat sau un senator oarecare nu are cum sa-si spuna punctul de vedere!Acolo se pun la cale toate nelegiuirile si interesele de grup si macar de ar fi vorba de grupul parlamentar largit (psd, pd-l, pnl…)! Nu, in comisii, o mana de privilegiati isi dau cu parerea si pe urma arata cu degetul restului grupului ce si cum sa voteze! Mai mult, un parlamentar care nu respecta decizia privilegiatilor din comisii sunt pedepsiti de catre partid! Acesta e motivul pt care alesii sant dispretuiti! El, palamentarul, nu voteaza dupa cum ii dicteaza constiinta ci dupa cum il obliga un privilegiat, de cele mai multe ori mai prost decat multi dintre parlamentarii de rand! Guvernul face agenda…? Ma faci sa rad! Nu omule, agenda v-o face partidul, mai curand liderul de grup sau presedintele de partid! Ordonante…?! Va impiedica cineva sa de puneti interpelari ori motiuni simple? Ia chemati voi ministrii la ordin cand o iau pe aratura! Respingeti ordonantele tampe cu care executivul a umplut spatiul politic! Numai asa puteti scapa de stigmatul cu care v-au acoperit cetatenii! Luati la suturi pe aia din comisia juridica pt ca lasa sa treaca proiecte atacabile la CCR! Sunt multe de spus si mai ales de facut pt a scapa de imaginea de momai cu care sunteti asimilati! Si sa mai stiiti ceva: Parlamentarul raspunde mai intai in fata electoratului sau si abia dupa aceea in fata partidului!
        Apropo: Stiai ca nerespectarea programului de guvernare este cea mai grava incalcare a juramantului depus in fata natiunii si ca oricare cetatean e indreptatit sa va acuze oficial de sperjur?

        Apreciază

Trackback-uri/Pingback-uri

  1. Radu Zlati (deputat PNL): La toamna nu va mai exista USL, in forma si puterea de azi | LiMiT - 9 august 2013

    […] 9, 2013ȘtiriWorld Wide Web News Sources Deputatul liberal Radu Zlati scrie pe blogul sau ca Uniunea Sociala Liberala nu va mai exista la toamna “in forma si la puterea de azi”, […]

    Apreciază

  2. (B)ANI ! | Tarot Politic - 9 august 2013

    […] ieri una bucată declaraţie/postare de pe blog-ul său în care anunţă că la toamnă USL nu va mai exista la forţa şi mărimea pe care o are acum. Pe de o parte eu nu pot decît sa ma bucur că se va întîmpla aşa, pe de altă parte mă […]

    Apreciază

  3. Deputatul care detesta legea. Doar unul din cateva sute. | Morar Calin - 10 august 2013

    […] https://raduzlati.com/2013/08/08/pe-motiv-de-draga-ani-la-toamna-usl-nu-va-mai-exista/ […]

    Apreciază