Poziția PNL în cazul actelor de violență manifestate față de ministrul Culturii, Daniel Barbu

PNLPartidul Național Liberal susține dreptul oricărui cetățean de a protesta pașnic,  dar dezaprobă ferm orice fel de acțiuni violente. Noi am respectat întotdeauna dreptul la liberă exprimare și diferențele de opinie, dar ne opunem în mod categoric oricărei forme de agresivitate îndreptate nu numai împotriva unui ministru, ci împotriva oricărui cetățean.

Partidul Național Liberal nu a contestat niciodată acțiunile de protest pe subiectul Roșia Montană. Mai mult de atât, ministrul liberal al Afacerilor Interne, Radu Stroe, a avut o atitudine extrem de deschisă față de manifestările din Piața Universității.

Atunci când apare o temă de natură să scindeze societatea, soluția nu este violența, ci dialogul, iar Partidul Național Liberal a demonstrat de fiecare dată că respectă toate punctele de vedere și este deschis discuțiilor.

În ceea ce privește proiectul Roșia Montană, Partidul Național Liberal si-a exprimat clar poziția, manifestată și prin votul dat de liberalii din Comisia parlamentară specială și anume, un “nu” categoric împotriva acestui proiect!

18 octombrie 2013             

Departamentul de Analiză Politică și Comunicare    

Etichete:, , , , , , , ,

12 comentarii pe “Poziția PNL în cazul actelor de violență manifestate față de ministrul Culturii, Daniel Barbu”

  1. Ionut 18 octombrie 2013 la 1:16 PM #

    Probabil ca Ponta astepta un astfel de incident (cine stie, poate chiar l-a regizat, am inceput sa-l cred capabil de orice) ca sa faca „ordine” impotriva „legionarilor” si „anarhistilor” exaltati care vor sa tina economia pe loc.
    Oricum sfatul meu pentru PNL (a carui pozitie echilibrata o apreciez) este RETRAGEREA sprijinului politic pentru acest ministru pentru care monumentele istorice „degradate” de catre mafia imobiliara nu au nici o valoare.
    Va recomand calduros emisiunea „In premiera” de la Antena 3 unde s-a facut referire la „Moara lui Asan” si alte monumente istorice din Bucuresti.

    Apreciază

  2. Ionut 18 octombrie 2013 la 4:40 PM #

    Desi dezaprob orice forma de violenta, chiar si impotriva masinilor, consider ca dl. Antonescu greseste cand ii tine isonul lui Ponta. Ceea ce fac Ponta si gasca lui (in care il includ si pe Daniel Barbu) e mult mai grav decat un geam spart si cred ca nu sunt ei in masura sa dea altora lectii de comportament civilizat.

    Apreciază

    • Radu Zlati 18 octombrie 2013 la 6:13 PM #

      Dreptatea și comportamentul civilizat nu se suprapun. Din partea mea, din momentul agresiunii, atât protestatarii respectivi, care s-au comportat agresiv, cât și cei care îi cautionează și-au pierdut panaşul.

      Apreciază

    • Radu Zlati 18 octombrie 2013 la 11:58 PM #

      Democrația presupune supunerea față de reguli și proceduri. Atacarea unei persoane sau distrugerea unui bun apaținând unei persoane având drept scop intimidarea sau penalizarea acesteia, nu sunt proceduri democratice. Resping din tot sufletul ceea ce s-a întâmplat joi seara. Dacă aceasta este calea băieților progresiști care doresc binele naturii apelând la animalicul din om, atunci drumurile noastre se despart.

      Apreciază

      • berenger 19 octombrie 2013 la 6:48 AM #

        evident ca nu-i in regula ce s-a intamplat, insa ar trebui sa va puneti mai mult intrebarea `de ce s-a ajuns pana aici?`

        Apreciază

  3. Ioan 18 octombrie 2013 la 7:57 PM #

    Daca iti expui punctul de vedere pasnic,politicienii nu reactioneaza niciodata.Si nu se rezolva nimic.Detest violenta,dar,in cazul politicienilor de la noi e necesara.Am o varsta care nu-mi mai permite asta,dar,daca as fi mai tanar as ridica si eu piatra.Pentru ca s-a demonstrat de nenumarate ori,la noi si aiurea ca,in cazul puterilor politice corupte doar forta poate face ceva.De aia au fost,sunt si,poate,vor mai fi revolutii!!!Mai lasati-ne in pace cu teoria atitudinii pasnice a cetateanului ca raspuns la cinismul si nesimtirea agresive ale politicienilor…

    Apreciază

    • Radu Zlati 19 octombrie 2013 la 12:00 AM #

      Citește comentariul meu la cealată postare. Eu unul îmi aduc aminte de o parabolă acelui Iisus cu privire la aruncatul pietrei, și fac un pas înapoi.

      Apreciază

  4. Ionut 19 octombrie 2013 la 3:14 AM #

    Sunt de acord cu dvs. Democratia presupune reguli. Cine a spart un geam va fi sanctionat. Intrebarea e insa urmatoarea: cine ii sanctioneaza pe politicienii care promit ceva inainte de alegeri si fac cu totul altceva dupa ce castiga alegerile? Da, stiu, noi, dupa 4 ani, mult prea tarziu, cand faptul e consumat.
    Daca un parlamentar USL ar fi criticat guvernul, ar fi fost amenintat poate chiar cu excluderea din partid. Cand Daniel Barbu incalca un punct din programul cu care USL a castigat alegerile si face opinie separata fata de PNL, nu e nici o problema.
    Concluzia e urmatoarea: pe protestatarii violenti ii va sanctiona cîneva. Pe Ponta si pe Barbu cine ii sanctioneaza?

    Apreciază

    • Radu Zlati 19 octombrie 2013 la 11:08 AM #

      Pe amândoi electoratul, dacă va crede de cuviință. Poate și partidele, la un moment sau altul, dacă acestea vor crede de cuviință. Dar bătaia cu pietre, intr-o societate democratică, nu este pentru nici unul dintre ei

      Apreciază

      • pozedecat 19 octombrie 2013 la 10:39 PM #

        Din pacate simpla „sanctiune” eletorala nu poate compensa mizeria pe care o poate produce cateodata un ministru sau altul. Asa cum este cazul acestui domn.

        Apreciază

  5. pozedecat 19 octombrie 2013 la 10:35 PM #

    Solutia ar fi demisia domniei sale.

    Apreciază

%d blogeri au apreciat: