Comunicat de presă privind deschiderea Școlii liberale de economie CSL

CSL (2)Joi, 31 octombrie 2013, a avut loc, la Sinaia, deschiderea Școlii liberale de economie “Friedrich Hayek” – ediția I, organizată de Cluburile Studențești Liberale, în parteneriat cu Fundația Friedrich Naumann.

Intitulatã “Liberalism și antreprenoriat”, şcoala are ca scop inițierea studenților în sfera teoriilor economice liberale şi în aplicarea acestora în contextul economic actual. Timp de patru zile, cei 100 de studenți liberali vor participa la seminarii și conferințe care vor avea ca finalitate cunoașterea conceptelor și principiilor economice liberale, conștientizarea importanței antreprenoriatului în rândul tinerilor și a comunicării eficiente în acest domeniu.

Alături de participanți, la deschidere au fost prezenți Mircea Roșca – deputat și președinte PNL Prahova, Grațiela Gavrilescu – deputat PNL de Prahova, Virgil Guran – deputat PNL de Prahova, Paul Dumbrăvanu – deputat PNL de Prahova și președinte TNL Prahova, Sebastian Danielescu – vicepreședinte al Consiliului Județean Prahova, Flavian Stoica – președinte CSL Prahova, Claudia Benchescu – președinte CSL România, Violeta Vijulie – consultant de comunicare și Daniel Kaddik – director al Fundației Friedrich Naumann.

În cadrul primei sesiuni de cursuri au luat cuvântul deputații PNL Laurențiu Ţigãeru Roşca şi Grațiela Gavrilescu, care le-au vorbit  studenților despre importanța aplicării principiilor economice liberale în propria afacere, despre riscurile care pot interveni și despre experiența pe care au acumulat-o în calitate de antreprenori de-a lungul timpului. De asemenea, aceștia au subliniat relevanța unui management eficient într-o afacere, importanța creativității şi a măsurilor guvernamentale eficiente.

”Școala liberală de economie a CSL, care are loc zilele acestea la Sinaia, reprezintă un pas înainte pe care îl facem pentru formarea studenților liberali. Conceptele și teoriile pe care studenții le vor învăța, atât despre doctrina liberală, cât și despre antreprenoriat, le vor fi utile în proiectele pe care le vor desfășura pe viitor. Pentru noi, în calitate de liberali, antreprenoriatul reprezintă un mod de gândire, nu numai o manifestare economică, iar studenții liberali au un rol foarte important în promovarea acestei viziuni”. – a declarat Claudia Benchescu, președintele Cluburilor Studențești Liberale.

”Partidul Național Liberal are obligația morală de a educa poporul român într-un sistem democratic, cinstit și corect. Ceea ce faceți dumneavoastră astăzi, aici, faceți-o cu responsabilitate. Vreau ca voi să ne luați locul, vreau să credeți în calitatea voastră umană, să aveți identitatea voastră politică și să fiți cei mai buni profesioniști. Trebuie să muncim și să credem în asta.” – a  declarat Mircea Roșca, deputat PNL de Prahova și președintele filialei județene a PNL Prahova.

1 noiembrie 2013

Departamentul de Comunicare al CSL

Etichete:, , , , , , , , , , , , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: