Cristina Pocora: De deciziile luate de Executiv vor beneficia sute de mii de români

1379691276pocccPurtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora, a afirmat că efectele măsurilor luate de guvernarea USL încep să fie resimțite de către tot mai mulți români, dovadă fiind prognozele cu privire la creșterea salariului minim. Deputatul liberal susține că a venit momentul să li se facă dreptate românilor, după tăierile decise arbitrar de guvernarea pedelistă.

„Măsurile luate de guvernul USL încep să producă efecte pozitive, care sunt resimțite de către tot mai mulți români. De deciziile luate de Executiv vor beneficia sute de mii de români. Continuăm să facem dreptate românilor și să îndreptăm neregulile guvernării PDL. După o perioadă în care s-a tăiat în continuu de la populație a venit rândul să le facem dreptate cetățenilor. Mult criticata negociere cu FMI a adus aprobarea măririi salariului minim în două tranșe până la valoarea de 900 lei. Consecințele acestei creșteri vor aduce beneficii pentru peste 800 de mii de salariați. Toate aceste măsuri sunt menite să îi ajute pe români și să le îmbunătățească nivelul de trai.

Guvernul a luat măsurile corecte, iar acest lucru este confirmat de datele de la Ministerul Muncii. Astfel, de creșterea salariului minim brut de la 1 ianuarie la 850 de lei/lună vor beneficia 804.225 de salariați. Dintre aceștia, aproximativ 238.143 sunt din sectorul bugetar, iar 566.112 din sectorul concurențial. Totodată, creșterea salariului minim la 900 de lei de la 1 iulie, va aduce beneficii pentru aproximativ 1 milion de salariați. 281.542 sunt din sectorul bugetar, iar 684.863 sunt din cel concurențial”, a declarat Cristina Pocora.

Deputatul PNL a precizat că „prin creșterea salariului minim se va ajunge la un grad al încasării la buget de 344 milioane lei, un domeniu în care statul a fost deficitar”.

13 noiembrie 2013                                  

Cristina Ancuța Pocora, Purtător de cuvânt al PNL

Etichete:, , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: