George Scutaru: Prin comasarea referendumului pentru revizuirea Constituției cu alegerile europarlamentare, nu este încălcată nicio procedură europeană

big_george_scutaruLiderul Grupului PNL din Camera Deputaților, George Scutaru, a declarat că prin forma revizuită a Constituției se precizează mai clar atribuțiile instituțiilor statului, iar în acest fel se evită interpretări abuzive ale textului legii fundamentale.

„Așa cum s-a precizat și după ședința de ieri, USL rămâne unită, urmând să ne ducem la capăt angajamentele pe care ni le-am asumat în fața românilor. Unul dintre obiectivele majore ale USL este și revizuirea Constituției. În acest moment, textul legii fundamentale a fost finalizat de către Comisia parlamentară, urmând ca eventualele modificări să fie făcute după primirea observațiilor din partea Comisiei de la Veneția.

În ciuda criticilor venite din partea membrilor opoziției și a celor din anturajul lui Traian Băsescu, forma revizuită a Constituției reprezintă o îmbunătățire a actualului text. Astfel, prin modificările aduse legii fundamentale, nu se reduc atribuțiile președintelui, ci se stabilesc mai clar atribuțiile instituțiilor statului. În acest fel, se vor exclude interpretări abuzive cum, din păcate, au avut loc până acum.

În urma consultărilor de la nivelul USL, s-a decis ca referendumul privind modificarea Constituției să aibă loc odată cu alegerile europarlamentare, pe parcursul a două zile. Principalul motiv pentru această alegere este întrunirea cvorumului de 50% stabilit de actuala lege, rămasă în vigoare ca urmare a manevrelor lui Traian Băsescu”, a afirmat George Scutaru.

De asemenea, deputatul liberal a precizat că „prin comasarea referendumului pentru revizuirea Constituției cu alegerile europarlamentare, nu este încălcată nicio procedură europeană, așa cum au arătat și oficialii europeni. Declarațiile făcute de diverse personaje politice au scopul de a dezinforma si de a induce în eroare opinia publică, în încercare de a câștiga vizibilitate”.

14 ianuarie 2014                              

George Scutaru,

Liderul Grupului PNL din Camera Deputaților

Etichete:, , , , , , ,

3 comentarii pe “George Scutaru: Prin comasarea referendumului pentru revizuirea Constituției cu alegerile europarlamentare, nu este încălcată nicio procedură europeană”

 1. chioru 14 ianuarie 2014 la 9:08 PM #

  articolul ziaristului bogdan tiberiu iacob despre cum l-a prostit ponta pe antonescu :

  http://www.inpolitics.ro/crin-antonescu-capturat-de-psd-cu-hirtia-de-muste-art68887.aspx

  Apreciază

 2. berenger 15 ianuarie 2014 la 12:55 PM #

  asa e, in logica voastra. va folositi de comisia de la venetia cum va convine. cand recomanda lipsa pragului de prezenta la referendum, clamati recomandarea ca fiind de neevitat. cand comisia recomanda ca alegerile europarlamentare sa nu se suprapuna cu altceva, bineinteles ca spuneti ca nu se calca nicio procedura.

  dincolo de asta, sa stam putin stramb: proiectul noii constitutii e legat de numele lui antonescu. cine va fi scos tap ispasitor daca ccr va bloca modificarile la constitutie, daca institutiile europene se vor opune crancen, daca prezenta la referendum nu va fi indeplinita (si pentru ca lui dragnea mai degraba ii convine actuala constitutie)? intreb si eu…

  Apreciază

  • Radu Zlati 15 ianuarie 2014 la 7:06 PM #

   hai să vedem dacă toate acestea se vor întâmpla; și nu, PSD-ului și lui Dragnea nu le convine actula Constituție.

   Apreciază

%d blogeri au apreciat: