Comunicat de presă al Ministerului Transporturilor privind evolutia accidentului din Ungaria

07291712-38973060Echipa de experti de la Inspectoratul de Stat pentru Controlul in Transportul Rutier (ISCTR) Arad, care au ajuns la locul accidentului petrecut in Ungaria au constatat ca autocarul plecase din Romania fara pasageri, iar cele 26 de persoane s-au urcat in localitatea Pecs pe 7 februarie 2014, cu destinatia Baile Homorod. Grupul urma sa se intoarca in data de 17 februarie 2014. Inspectorii sositi la fata locului verifica impreuna cu autoritatile maghiare daca lista de pasageri raportata corespunde cu cei aflati la momentul accidentului in autocar, precum si activitatea conducatorului auto (daca au fost respectate perioadele de conducere si de odihna).

Firma care detine autocarul inmatriculat in judetul Harghita detine un parc de 42 de vehicule din care 36 de vehicule au eliberate copii conforme ale licentei de transport, potrivit datelor centralizate de Autoritatea Rutiera Romana (ARR). Autobuzul implicat în accident are capacitatea de 49 de locuri, an de fabricaţie 1998 si este clasificat la o stea. Frecvent opereaza pe teritoriul Romaniei, pe un traseu cuprins în programul de transport judeţean Harghita.

Operatorul de transport are din anul 2011 licenta de transport persoane si  un numar de 32 conducatori auto angajati. Soferul care se afla la volan este detinator al unui certificat profesional pentru transportul rutier de  persoane, valabil până la data de 15.09.2015.          

In zilele urmatoare, inspectorii ISCTR vor face un control la sediul firmei, pentru a verifica activitatea de transport persoane efectuata de catre aceasta firma.

Biroul de presă al MT

Etichete:, , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: