”Domnule preşedinte Popa, distinşi colegi parlamentari, dragi colegi liberali.
Înainte de tot aş vrea să vă mulţumesc, să vă mulţumesc tuturor pentru tot ceea ce în aceşti ani aţi făcut şi faceţi, să îi mulţumesc preşedintelui dumneavoastră, domnul Iani Popa, pentru creşterea solidă, de necontestat, frumoasă, a acestei organizaţii, să le mulţumesc tuturor colegilor parlamentari liberali de Argeş pe care ii cunosc, pe care ii stimez, să îi mulţumesc într-un chip special lui Andrei Gerea pentru că este aici şi va rămâne aici.
Ştiu că există nişte întrebări şi voi încerca să le dau şi răspuns, răspunsul meu, cel puţin acelor întrebări pe care le-am auzit de când am intrat în această sală, unde am fost convocat pentru orele 11:00 şi unde am intrat la 11 și două minute. Dar înainte de acestea aş vrea să vă spun câteva lucruri pe care simt nevoia să vi le spun şi pentru a vi le spune am dorit să fiu astăzi alături de dumneavoastră, în legătură cu momentul pe care îl trăim, în legătură cu greutatea şi importanţa acestor zile şi următoarelor aproape 60 de zile care urmează şi cu miza enormă a acestor alegeri.
Dragi colegi, cred că a devenit deja evident pentru cine urmăreşte viaţa politică din România, cu ceva mai mare atenţie, dacă nu a devenit evident va deveni în zilele următoare, ce miză au aceste alegeri europarlamentare şi mai ales că aceste alegeri europarlamentare se învârt în jurul Partidului Naţional Liberal. Avem de atâţia ani ochiul format şi mintea antrenată să citim propaganda şi lovituri la propaganda puternică, grasă, nervoasă a Partidului Social Democrat, partidul celor ce muncesc.
Vedeţi dumneavoastră pe posturile de televiziune, pe canalele media, pe mesajele oficiale date de oricine altcineva din PSD, nu domnul Ponta, dar toţi ceilalţi purtători de cuvânt, şefi de la tineret, socru, naşi, toţi ceilalţi. Vedeţi dumneavoastră ceva în legătură cu obiectivul PSD la aceste alegeri? Vedeți ceva în legătură cu intenţiile PSD în Parlamentul European? Vedeți subliniată ideea plauzibilă, de altfel, noi suntem partidul cel mai puternic, vom face cel mai mare scor? Nu!
Propaganda lor și comunicatele lor se ocupă de Partidul Național Liberal. Încearcă să împartă, așa cum obișnuiesc ei, tuturor cetățenilor României, cu anticipație, „coliva” Partidului Național Liberal și a lui Crin Antonescu ca lider politic. Avem măsura fără precedent a ceea ce înseamnă sondajele PSD-ului. Sigur că noi știm de când e lumea și pământul cam cum se fac, mai ales în preajma campaniilor, sondajele politice. Am văzut sondaje și în 2009, am văzut și în 2012. Vă aduceți aminte cu două luni, poate chiar mai puțin înainte de alegerile generale din 2012, cum existau sondaje ale propagandei lui Băsescu de acea dată care arătau clar că nu avem cum să facem 50%, vi le aduceți aminte. Acum, tam-nesam, avem sondaje. Ce sondaje avem? Și poate nu toată lumea știe, avem sondaj CSCI, Centru de studiere…se numește pompos. A fost înființat de către domnul Teodorescu și domnul Sultănescu, condus de domnul Sultănescu, consilier personal al primului ministru. 48% Victor Ponta intenție de vot la presedinție, 78% poate să fie, 98%, important e că mai vine un sondaj al IRES și aici cred că știm, da, domnul Dâncu, sufletul marelui creier pesedist de la Cluj care e rezonabil, îi da numai 31% domnului Ponta. Sunt două sondaje făcute în aceeași țară, în aceeași săptămână. Unul dă 31%, unul dă 48%. Ce diferență, aproape la fel de mare diferența pe care a reușit-o domnul Dâncu între exit poll-ul făcut în Basarabia, dacă vă aduceți aminte, și rezultatul real, 19 puncte diferență, 19. Oriunde în lumea asta un asemenea institut n-ar mai fi funcțional sau și-ar fi schimbat obiectul de activitate.
Dar ce e comun în acele două? Unde nu greșesc ele? La cifra lui Antonescu, care e deja mai mică sau egală cu a lui Vadim Tudor și la Partidului Național Liberal care coboară vertiginos și îngrozitor.
Sigur, noi putem să râdem și ați văzut că până și domnul Ciuvică a bufnit în râs într-o emisiune și foarte sincer a spus, domne, eu mi-aș dori să îi văd morți pe ăștia, pe liberali și pe Antonescu, dar nici chiar așa, adică stați puțin, puțina răbdare. Noi putem râde de acest lucru, râd specialiștii, unii chiar spun că ar trebui totuși ca la Protecția Consumatorului , să nu se permită pe piață chiar așa marfă contrafăcută pentru că în fond intoxici oamenii cu o informație falsă, dar sensul și eficiența pe care o țintesc asemenea acțiuni dimpreună cu toate comentariile și toate emisiunile și cu toate tipurile este exact demoralizarea oamenilor noștri în aceste zile, în această perioadă.
Bineînțeles că la un asemenea atac este greu de rezistat pentru că el se însoțește și din partea cealaltă, înspre partea domnului Băsescu și a propagandei sale în continuare, cu anumite nelămuriri dar la fel de energică și la fel de bine hrănită, care sigur n-are și ea o țintă predilectă, în primul rând în PSD ,în stânga, în Victor Ponta, ci tot in Partidul Național Liberal.
Discuția despre aceste alegeri europarlamentare este – nu o să facă Partidul Național Liberal 20%, să își dea demisia Antonescu din președinția partidului, ce o să se întâmple după aceea, cine pune mâna pe el. Domnul Ponta vorbește cu Dragnea, cum s-a arătat aici, Ludovic, care ascultă mult ce zice domnul Ponta, e cu urechea pe el, ca să spun așa, vorbește cu mult drag despre Partidul Național Liberal. Bun, acum scuzați comparația, că nu se compară, dar vorbește cam cum vorbea în timpul războiului, în cel de-al Doilea Război Mondial radio Moscova despre România, care urmărea, trebuia să fie eliberată, mă rog, paradoxal tot de un Antonescu, coincidență. Domnul Tăriceanu stă ca Ana Pauker în bagajele comuniștilor și poate într-adevăr se întâmplă ceva după alegeri cu Partidul Național Liberal, ceva rău, vine ocupația sovietică, recte pesedistă și îl aduce pe domnul Tăriceanu,adevăratul reprezentant al năzuințelor poporului muncitor din PNL.
Cred că e simplu pentru toată lumea, eu redau aici pentru că mi-am propus să nu mai vorbesc despre acest lucru, de ce s-a rupt Uniunea Social Liberală, de ce nu mai putem merge mai departe fără să ne, practic, autodesființăm ca partid de o anumită anvergură, de o anumită statură, cu anumite ambiții în sens bun pentru această țară împreună cu PSD-ul. Cred ca este clar în continuare că un rezultat prost al Partidului Național Liberal este speranța majoră și grija principală a lui Victor Ponta și a PSD-ului. Pentru că aceea ce ei numesc, cu ipocrizie, în mod mincinos, refacerea USL să însemne anexarea singurului adversar profund ideologic și politic al Partidului Social Democrat și scoaterea din joc a singurului contracandidat la președinție de care Victor Ponta se teme.
Vă aduceți aminte de anul 2009, nu sunteți și nu mai suntem din păcate toți chiar atât de tineri încât să nu ținem minte anul 2009, care a fost grija principală a lui Traian Băsescu. Aceea de a nu ajunge Antonescu în turul doi, aceea de a ajunge neapărat Mircea Geoană în turul doi, ca să se întâmple ce s-a întâmplat. PSD-iștii și atunci, la fel ca și acum, partid mare care sigur nu putea să suporte să nu dea președintele țării, a făcut tot ce a putut și atunci era și legitim, prin aceiași oameni, prin domnul Rus, prin domnul Sârbu, prin domnul Hrebenciuc, prin domnul Voiculescu în mare parte mergem înainte, la vremea aceea prin sondaje ca nu cumva să intrăm toți în turul doi și a intrat domnul Geoană și l-a făcut a doua oară pe Traian Băsescu președinte.
Acum nu reiau lucrurile pe care domnul Ludovic le-a spus aici cu care sunt perfect de acord, care este ținta lui Traian Băsescu, ce mai poate aspira președinte al României? Nu se poate, nu se poate nu de alta pentru că nu-i dă voie Constituția, ci pentru că n-ar mai putea obține voturile pentru vreun mandat. Poate Traian Băsescu să susțină un candidat în așa fel, are el un asemenea candidat și are el atâta credibilitate încât să propulseze un om care să bată PSD-ul și să câștige președinția României? Firește nu! Ceea ce îi rămâne lui Traian Băsescu pentru a juca în continuare un rol major în România este să fie liderul opoziției la un președinte si la un guvern socialist, dar asta înseamnă eliminarea noastră ca partid cu adevărat puternic, eliminarea mea în calitate de candidat la președinție.
Iată de ce acest scop se concentrează acum asupra noastră, iată de ce factorul psihologic este major, pentru că ei știu că acestea vor fi niște alegeri de moral, că acestea vor fi niște alegeri de mobilizare, că aceste alegeri vor aduce succes acelora care cum o credință, un proiect, apartenența la un partid politic adevărat mai presus decât promisiuni bugetare, care oricum nu s-au onorat și nu se vor onora sau promisiunile pe care le știm ale Partidului Social Democrat sau ale lui Victor Ponta.
Pentru noi e un moment cu adevărat decisiv și stimați colegi și dragi prieteni, suntem într-un moment atât de greu și într-un moment decisiv, pentru că noi, împreună, am decis ca Partidul Național Liberal, între a deveni un partid de mâna a doua, satelit al PSD-ului și între a juca șansa extraordinară de a conduce România în următorii ani, a ales-o pe a doua. Nu se poate acest lucru fără examenului teribil, fără examenul foarte greu pe care aceste alegeri din 25 mai îl reprezintă pentru noi. Nu poți avea ambiția de a te impune ca un partid liber într-o țară până când nu treci și acest examen, examen de caracter, de moral , examen pur și simplu de muncă și organizare. Povestea pe care mi-a spus-o repede, cred că din modestie, Răducu Filipescu este adevărată . Țin bine minte și e cel puțin și Ludovic aici, țin bine minte că Răducu Filipescu cu încă doi, trei prieteni stăteau la București și nici nu avea suficientă susținere să se apuce acolo să facă treabă. Și domnul Tărăcilă era unde era și domnul Iliescu era unde era. Nu e singura poveste, gândiți-vă la Stavarache, din ce poziție a plecat Stavarache la Bacău și cu ce forțe s-a bătut.
Suntem noi oare azi într-o situație mai grea decât în 2009? Eu cred că nu. În 2009, cu mâinile goale, stâlciți aproape între doi coloși electorali, care erau Traian Băsescu – PDL-ul, în vremea respectivă 2009 și PSD-ul întotdeauna pe partea cealaltă, cu mâinile goale, adică fără bani, fără media din partea noastră, fără sprijin de la alte instituții sau de altă natură, am adus la vot pentru noi două milioane de români. Aveam atunci o treime din Consiliile Județene pe care le conducem astăzi, aveam mult mai puțini primari, aveam mult mai puțini parlamentari, aveam, tot așa, îndoiala, ezitarea că nu chiar non- combatul unora dintre noi.
Cred că astăzi, măsurându-ne cu foarte multă luciditate dificultatea momentului, măsurându-ne și evaluându-ne și înțelegând foarte bine adversarii extrem de periculoși pe care îi avem, pentru că sunt adversari care vor, pe fond, să ne scotă din uz, nu sunt niște oameni cu care să stăm, să negociem. Am fost aliați și cu unii și cu alții, am fost aliați și cu PDL-ul și cu domnul Băsescu, am avut chiar o contribuție, zic eu majoră, să ne aducem aminte cum au luptat oamenii noștri în acea campanie din 2004, în a-l face președinte și răspunsul care a fost? Încercarea de ani și ani de zile a domnului Băsescu de a sugruma acest Partid Național Liberal.
Am fost aliați cu PSD-ul și cu domnul Ponta, l-am făcut, pentru că fără noi în vecii vecilor nu era domnul Ponta primul-ministru al României, nici nu sunt sigur că ar fi fost desemnat candidat de prim-ministru de către PSD, dar asta e altă poveste, l-am făcut prim-ministru pe domnul ponta și răspunsul care e? Așteaptă să ne prăbușim la europarlamentare, să vină peste noi și să ni-l ofere pe domnul Tăriceanu, repet, ca rușii pe Ana Pauker.
Sigur că e foarte greu, sigur că trebuie să înțelegem acești adversari, dar în același timp trebuie să ne înțelegem și atuurile și să înțelegem că avem câteva lucruri care în această bătălie, extrem de importantă, ne pot aduce victoria. Pe mine de multă vreme și mai ales în ultima vreme mă întreabă foarte mulți și din partid, și din afara lui, mă întreabă foarte sincer, îmi dau seama că întrebarea are rost – mai reziști? Sau cu nuanța – cum mai reziști? Și mai rezist și rezist anume pentru că am o cauză, am o convingere, am o viață de mulți ani în spate în acest partid și am o viață de câți ani o da Dumnezeu înainte în această țară, și nu pot să nu pun la bătaie ultima picătură de energie, ultima picătură de încredere, ultima picătură de imaginație pentru ca în această țară valorile și oamenii pe care noi le-am promovat și i-am promovat, pentru care noi am luptat în toți acești 25 ani, când am luat-o de la zero, să nu izbândească.
Pentru cineva care e angajat într-o asemenea luptă este extrem de important moralul, este extrem de importantă convingerea că se bate pentru lucrul drept, este extrem de important faptul că nu e singur și vă spun, ca președinte al Partidului Național Liberal și în calitate, înainte de toate, de coleg. Ca președinte al Partidului Național Liberal vă spun, domnilor, am nevoie de fiecare dintre voi .În calitate de coleg vă spun, PNL are acum nevoie de fiecare dintre voi și fiecare dintre voi are nevoie de celălalt.
Unitatea dintre noi, amânarea tuturor conflictelor sau diferențelor pentru un alt moment, capacitatea noastră de a suplini și barajul mediatic și mașina de propagandă și lanțul de intoxicări și minciuni care curg în fiecare zi cu nerușinare și vor curge din ce în ce mai tare în toate aceste zile, capacitatea aceasta ne poate da victoria, pentru că atunci când la capătul acestor aproape două luni care ne despart de alegerile parlamentare se va vedea clar că, de departe, partidul de dreapta, partidul care poate da alternativă la PSD pentru guvernare și pentru președinția României este Partidul Național Liberal, atunci toate lucrurile se vor întoarce în favoarea noastră.
Se vorbește despre faptul că nu avem aliați, ne spune domnul Tăriceanu, ne acuză că suntem un partid izolat. Când îl aud spunând asta îmi aduc îmi aduc aminte de băieții ăia Neamțu, cu Macovei care ieșeau pe fereastra aia de la o toaletă la referendum zicând-ne asta, că suntem izolați. Păi cam așa suntem noi, cam izolați, că și în 1990 eram cam izolați noi și țărăniștii. 10-12% din populația României accepta să ne asculte, să nu ne ia și la fugă, să nu ne ia și cu pietre când vorbeam de libertate, de NATO, de proprietate, de capital. Cam așa suntem noi, izolați. 2000-2004, când profesorul lui Victor Ponta, domnul Năstase, făcea exercițiile de autoritate, ca să fiu aproape academic, pe care le cunoașteți, păi tot așa, cam noi eram izolați. Domnul Băsescu era totuși la Primăria Capitalei, își mai târa PD-ul pe lângă el, noi eram izolați.
Tot izolați am fost noi și în anul 2009 când PSD-ul și PDL-ul au făcut un guvern și când domnul Ponta era coleg sau un fel de semi-coleg, așa în guvern, cu doamna Udrea, al cărei avocat și era de fapt, în câteva spețe mănoase cu domnul Cocoș.
Așa suntem noi, mai izolați, domnule Tăriceanu, în anumite momente. Dar după 25 de ani, aliații noștri importanți, aliații noștri adevărați vor fi cu noi. Și acești aliați sunt cetățenii României, cât mai mulți dintre cetățenii României care vor ce vrem și noi. Trebuie doar să îi convingem. Nu e adevărat că Partidul Național Liberal e condamnat să aibă un maxim de 15% pentru că reprezintă clasa mijlocie, care într-adevăr e slabă și restrânsă numeric în România. Este adevărat, clasa mijlocie astăzi în România e slabă și restrânsă numeric și nu depășește 15%, dar Partidul Național Liberal nu trebuie să fie doar partidul clasei mijlocii actuale, ci partidul tuturor celor care au aspirații de a deveni clasă mijlocie, de a trăi pe picioarele lor, de a face afaceri și de a fi întreprinzători economici corecți într-o piață corectă, de a face competiție în toate domeniile, de la cea mai mică fermă de la țară și până la vârfurile academice și elitele intelectuale ale României. Eu cred că aspirația de modernitate, de occident adevărat, de libertate și de prosperitate în această țară este mult mai mare de 50%, nu de 15%. Nu o să luăm noi niciodată voturile tuturor celor care aspiră la aceste lucruri, dar ambiția de a fi un partid mare înseamnă ambiția de a reprezenta cât mai muți dintre acești oameni.
Vor mai veni și alți aliați, vor veni aliații poate indirecți, dar naturali ai unei forțe politice capabile să inspire votul și susținerea utilă pentru ca direcția pro-occidentală a României să fie menținută, nu doar din gură. În fine, în momentul acela vor veni, dacă au de venit și dacă au de făcut lucruri împreună cu noi, oameni, grupuri, partide, nu mi-e clar acum care sunt, de dreapta. Totul se joacă și adversarii noștri înțeleg asta, în jurul acestor alegeri.
De aceea, cu atât mai mult cu cât la Argeș, alegerile, nu știm dacă exact la aceeași dată, dar oricum, perioada este comună, alegerile înseamnă și șansa de a susține pe unul din liberalii cei mai de soi din România, din partidul nostru, pe unul din oamenii care au confirmat și ca prefect, și ca președinte de organizație, și ca senator. Un om care poate fi susținut cu toată energia și care are o șansă considerabilă, domnul Iani Popa, eu cred că aceste alegeri în Argeș pot marca un rezultat fără precedent. Și dacă noi avem, ca armată, aproape tot ce ne trebuie, sigur, nu avem câteva lucruri minore, nu avem bani, nu avem susținere mediatică, dar avem oameni până în ultima comună din România, care chiar dacă nu sunt primari, chiar dacă nu sunt consilieri, dar măcar unu, unu inimos cu partidul acesta avem în toată țara, ceea ce e un lucru mare. Avem un șef de campanie, domnul Petrache, care este într-adevăr un lider și care este un câștigător, e un om care a câștigat într-un județ ca Ilfovul despre care, nu știu câți știți dumneavoastră, eu vă spun atât, acolo PSD-ul era mic copil în raport cu domnul Gabi Oprea, cu domnul Pandele și cu ceilalți și e foarte greu.
Avem oameni ca Răducu Filipescu, care sunt deja câștigători, care vedeți că vorbesc și nu glumesc de 60%. Avem candidați care, așa cum a făcut azi Adina și cum pot face oricare dintre ceilalți colegi ai ei din acest mandat, pot spune exact ce au făcut și ce au de gând să facă, avem un program, avem toate aceste lucruri pe care trebuie să le punem la bătaie. Dar cel mai important lucru care ne poate aduce victoria este încrederea și moralul, moralul că dincolo de ce mai mint ei la televizor, alegerile se câștigă de data asta, la acest examen, din casă în casă, din om în om, din primar al nostru în primar al nostru, din consilieri ai noștri, din oamenii care pot într-adevăr să spună ceea ce nu putem spune din motive evidente la televiziune, ceea ce nu putem noi, liderii de la centru, să apucăm să ajungem peste tot și să spunem.
Cred că niciun sondaj de opinie nu va estima corect scorul pe care Partidul Național Liberal îl va obține la aceste alegeri europarlamentare. Nici măcar sondajele noastre, pe care le vom face și noi, ultimul pe care l-am făcut după ruperea USL plasau partidul într-un ușor recul, dar în banda 18-20, nu trăsnăile lui Sultănescu și Dâncu. Niciunul dintre ele nu va da un rezultat corect pentru că niciunul dintre ele nu va putea cuantifica acest efort, acest elan, acest val pe care noi trebuie să îl trezim în teren pentru aceste alegeri. Și acesta va face diferența.
Două lucruri, în fine, cineva întreba chiar înainte de a intra în sală, unul dintre colegii noștri, de ce Traian Băsescu este încă președinte, în ciuda angajamentului pe care noi împreună cu PSD l-am făcut sub programul USL, sub culorile USL, de a-l schimba. Încerc, foarte, foarte scurt să spun următorul lucru. Aici nu sunt de acord, lui Ludovic Orban i se întâmplă foarte des să nu fie de acord cu mine, mie, în schimb, mi se întâmplă foarte rar să nu fiu de acord cu el. Nu sunt de acord, Ludovic, că Victor Ponta a încălcat spiritul USL de a doua zi după alegerile parlamentare. L-a încălcat, dragul meu, de a doua zi după ce a fost desemnat prim-ministru.
Deci, domnul Traian Băsescu este și astăzi și va fi până în 21 decembrie președintele României dintr-o serie de motive. Unu, pentru că domnul Victor Ponta l-a desemnat ministru de Interne pe domnul Ioan Rus. Pentru că domnul Ioan Rus, în momentul în care s-a ajuns la referendum a refuzat să țină cont de solicitările legitime de a reanaliza numărul de alegători din România și criteriile pe baza cărora este trimis la referendum. Și vă aduceți aminte cât de prompt domnul Rus a comunicat o cifră fantasmagorică.
Traian Băsescu este președinte pentru că s-a intervenit în plan diplomatic în forță în favoarea sa și cunoașteți foarte bine aceste lucruri. A rămas președinte pentru că la nivelul CCR s-a produs acea erată care, atenție, a schimbat textul de referință din legea referendumului în legea alegerilor prezidențiale și așa s-a reinterpretat cvorumul, pentru că în legea referendumului rezidenții peste hotare au un statut, iar în alegerile prezidențiale altul. Domnul Traian Băsescu este în continuare președinte al României pentru că Victor Ponta, cu aproape 5 milioane de voturi în spate pe care le-am luat împreuină, a preferat să semneze un pact de coabitare care să-l legitimeze pe el ca prim-ministru și nu voturile pe care noi le-am obținut de la cetățenii români.
Domnul Băsescu este președinte în continuare pentru că domnul Ponta a preferat să se debaraseze de un magistrat independent, doamna Pivniceru, și de Partidul Național Liberal, luând ministerul Justiției și negociind cu domnul Băsescu principalii șefi ai marilor Parchete. Domnul Traian Băsescu este în continuare președinte, ba chiar i-a mai crescut cota, pentru că domnul Ponta a făcut o sumă de prostii și o sumă de lucruri incorecte și domnul Traian Băsescu va rămâne, în aceste condiții, președinte până în 21 decembrie.
Nu am avut și nu am nicio înțelegere cu Traian Băsescu. Am fost, atât în vara lui 2012, cât și în toate celelalte momente, pactul de coabitare, cârdășia cu procurori, introducerea accizei chiar, am fost pe poziții foarte ferme, chiar dacă aceste poziții m-au costat, m-au costat din punct de vedere al imaginii pe care au fabricat-o tot ei, m-au costat din punctul de vedere al complicării unor relații diplomatice pe care a durat foarte mult să le repar, dar le-am reparat. Am preferat să fiu consecvent cu adevărul celor întâmplate în România, cu cei 7 milioane și jumătate de români care s-au pronunțat corect și adevărat într-un fel, am preferat să fiu consecvent cu acest angajament pe care noi l-am făcut în fața românilor.
Ultimul lucru pe care aș vrea să îl spun pentru că suntem în Argeș este despre domnul Mircea Diaconu. E o situație pe care am văzut-o cu toții și care, probabil, pentru mulți trezește nelămuriri și chiar tristeți, pentru mine în orice caz. Cred, și o spun foarte deschis în fața dumneavoastră, în public am fost foarte reținut, cred că Mircea Diaconu nu procedează corect față de noi. Domnul Mircea Diaconu a fost primit în Partidul Național Liberal cu tot respectul, cu toată dragostea, cu toată admirația. Mircea Diaconu a fost senator al acestui partid, ministru al acestui partid, vicepreședinte executiv al acestui partid, domnul Mircea Diaconu a fost susținut de acest partid în toate acele momente grele. Din cauza unei sentințe judecătorești dată de Înalta Curte și care nu poate fi încălcată, am consultat toți juriștii dinăuntrul și din afara partidului și îi avem pe unii aici, pe scenă, n-am putut susține cu acest prilej, la aceste alegeri, până în 2015, candidatura lui Mircea Diaconu fără riscul de a transforma o bună parte a campaniei Partidul Național Liberal într-un atac vehement, exact pe o linie care e foarte importantă acum și pentru viitor, și anume linia respectării legii, respectării sentințelor judecătorești, bune sau rele, că ne plac sau nu ne plac, respectării statului de drept.
Cred că Mircea Diaconu ar fi putut înțelege situația Partidului Național Liberal, a preferat o altă cale, spun că nu e corect față de noi pentru a te lăsa folosit într-o campanie pe care cineva, Antena 3 sau PSD, știi bine că nu o duce de dragul tău, pentru că Victor Ponta era cel care a avut grijă și ca Mircea Diaconu să plece din guvern și ca Mircea Diaconu să nu poată candida în 2012 pe aceleași motive, asta cred că, din păcate, nu e foarte elegant pentru noi. Îi păstrez aceeași simpatie lui Mircea Diaconu, remarc încă odată cât de greu e să fii membru al unui partid și ca un om care a deschis cât a putut ca președinte al partidului, porțile acestui partid pentru oameni din societatea civilă, pentru vârfuri în profesia lor și știți foarte bine câți au fost și sunt, trebuie să spun că în marile bătălii și în momentele grele până la urmă tot pe cei care sunt din sângele acestui partid, la bine și la rău, te poți baza, așa cum eu mă bazez pe dumneavoastră și așa cum dumneavoastră vă puteți baza pe mine până la capăt.
Vă mulțumesc ”
Din pacate as spune ca PNL ii face o nedreptate lui Mircea Diaconu pentru ca in loc sa-l apere, sa faca plangere penala pentru abuz in serviciu acelui politruc ordinar de la ANI, PNL a ales sa faca jocul basistilor si sa recunoasca o nedreptate. Incompatibilitatea, asa trasa d epar cum a rezultat nu ii interzice lui Mircea Diaconu SA CANDIDEZE (functie obtinuta pe cale electorala) pentru UN ALT POST decat ce de senator (deci nu e aceeasi functie). Orice analfabet care citeste pe litere legea 176 pe care a fost gasit M. Diaconu incompatibil vede restrictiile impuse. Numai ANI citeaza trunchiat si, culmea, „juristii” PNL invocati de dl. Antonescu. Pentru ce? Pentru Busoi? Trist, foarte trist, nu numai ca il inteleg perfect pe dl. Diaconu dar va marturisesc ca am sa si merg la vot (desi imi propusesem sa n-o fac sau sa merg la protest cu vot pe cineva ca Laszlo Tokes daca ar candida – nici nu stiu asta) si am sa-l votez. Sper sa adune multe voturi pentru ca asta va spune foarte multe.
ApreciazăApreciază
In sfarsit vad un discurs in care sunt puse lucrurile la punct – cine l-a „reinventat pe Baesescu” …in sfarsit sunt aratate clar faptele, in ordine si corect (poate ca ar trebui ca in dezbaterea publica sa se insiste pe ideea de fapt: – ministrul Rus a propus acea „burtologie de numar inscris in listele electorale” …fapt: – Ponta a semnat pactul de cooabitare, etc., etc., si dupa enumerarea se pune intrebarea retorica – Cine de fapt l-a cautionat si reinventat pe Basescu – Ponta cu PSD-ul sau Antonescu cu PNL-ul? …desigur ca propagandele FSN-iste (urmase ale propagandei comuniste…) prezinta denaturat adevarul faptelor …ori faptele ne arata adevarul si nu propaganda mincinoasa, etc., etc…
ApreciazăApreciază