Crin Antonescu, extrase din conferința de presă susținută la Grupul PNL din Camera Deputaților – 7 aprilie 2014

crin_antonescu_2_48410900Despre propunerea de excludere sau suspendare a lui Radu Stroe din PNL

 • Voi pune în discuția Biroului Permanent decizia grupului PNL de la Camera Deputaților de a propunere excluderea sau suspendarea lui Radu Stroe din partid.
 • Activitățile și atitudinea domnului Stroe nu au făcut obiectul atenției mele pentru că am avut alte teme și alte preocupări. Pe de altă parte, mesajul pe care l-am înțeles din ce au discutat colegii de la Cameră și pe care îl vom discuta mâine în BPN este că PNL e un partid suficient de serios și suficient de puternic ca să nu permită astfel de atitudini în condițiile de precampanie și în situația politică în care ne aflăm.
 • Fiecare are dreptul la propriile sale opțiuni, dar nimeni nu este obligat să facă parte dintr-un partid și atunci când faci parte dintr-un partid nu poți să nu respecți niște reguli minimale pentru că altfel îți bați  joc de munca celorlalți colegi ai tăi.
 • Nu se poate ca, în vreme ce toţi colegii tăi fac un efort de mobilizare, duc o bătălie politică, tu să spui în mod public că abia aştepţi ca acest efort să eşueze şi să te mai şi erijezi într-un individ care – lipsit de orice greutate politică, de orice suport politic, orice legitimitate – să mai şi ameninţi după aceea cu represalii.
 • Mă deranjează și sigur că este revoltător aşa ceva, sigur că în momentele complicate din viaţa unui partid astfel de lucruri au o reverberaţie majoră. Nu poţi spune pe faţă că abia aştepţi ca partidul să-şi rupă gâtul, nu ai cum.

Despre situația unor baroni PSD și declarația lui Ponta că nu se dezice de Duicu sau Prioteasa

 • Faptul că Victor Ponta declară că nu se dezice de niște colegi de partid care sunt sub cercetarea organelor judiciare, poate fi de înțeles și de apreciat, dacă acest “nu mă dezic de ei” are înțelesul da, sunt colegii mei, îi consider nevinovați până la o sentință definitivă care să spună altceva. Până aici e corect.
 • Este scandaloasă declarația premierului. E scandalos ca mai departe, ca premier, să afirmi că doar din cauză că au obținut rezultate foarte bune cu PSD în județele acelea, acești oameni au probleme.
 • Pentru că așa cum ținem la prezumția de nevinovăție și e normal să cerem ca oameni care nu au fost condamnați să nu fie tratați ca vinovați în presă, în discursul public, în general, la fel de normal este să nu prejudecăm noi asupra unor acte ale justiției și să afirmăm că doar așa, pentru că PSD a scos un scor bun la Mehedinți, acțiunea justiției e lipsită de temei. Nu cred că cineva își permite asta, cu atât mai puțin primul-ministru.
 • Ideea pe care o văd în acest pasaj al premierului este una foarte îngrijorătoare, care confirmă ceea ce PNL a spus din momentul în care s-a rupt USL, și anume că PSD actual e pe un marșarier rapid, s-a întors cu spatele la prezent, la viitor și se îndreaptă în pas alergător către perioada 2000-2004, către tentativa de a fi partid-stat, pentru că numai în filosofia unui partid-stat poți spune că cineva ca Duicu este supus unei cercetări și un judecător a dat mandat de arestare pentru că PSD a avut rezultate bune.
 • Regret că Victor Ponta, un om politic tânăr, un om cu formație de jurist, poate da această declarație.

Despre declarația lui Ludovic Orban potrivit căreia va cere desființarea juridică, formală a USL

 • Sunt chestiuni de natură juridică și administrativă ale căror consecințe trebuie evaluate. În orice caz, nu e nici un dubiu că din punct de vedere politic, USL și-a încetat definitiv existența.

Etichete:, , , , , , , , ,

Un comentariu pe “Crin Antonescu, extrase din conferința de presă susținută la Grupul PNL din Camera Deputaților – 7 aprilie 2014”

 1. hmm 8 aprilie 2014 la 12:54 PM #

  desi e de pe site-ul domnului tusa-buble, explica multe lucruri, precum si minciunile lui palada: http://www.stiripesurse.ro/exclusiv-cum-s-a-planuit-curatarea-pnl/

  Apreciază

%d blogeri au apreciat: