Guvernarea copy-paste

Radu ZlatiNu, nu voi aduce vorba despre tribulațiile academico-științifico-penale ale premierului Ponta; unele au fost rezolvate (cel puțin da fațadă… nu poți ști niciodată când vor fi reluate și îi vor exploda în față) de către comisii care s-au concentrat nu pe pasajele copiate ci pe corpul de literă folosit în culegerea lucrării de doctorat; altele au fost ignorate sau au căzut într-un convenabil con de umbră; altele au fost rezolvate de către imparțiala justiție română.

Este vorba despre practica guvernului și a șefului său (căci altcineva nu pot bănui că instrumentează această practică) de a copia pur și simplu inițiative legislative și a le însuși într-un mod pe care eu îl numesc elegant copy-paste, alții ar avea toată îndrituirea de a folosi termeni mai neaoși.

Să dăm câteva exemple.

Legea primei întabulări. Peste 4 milioane de români proprietari de terenuri și clădiri, neîntabulate, ar fi avut de profitat dacă legea propusă de către PNL acum mai bine de un an ar fi fost votată de către Parlament. Mai mult, această întabulare nu numai că nu ar fi costat nimic cetățeanul român proprietar, dar nu ar fi costat nici statul, căci urma să fie realizată pe bani europeni. Dar nu! Legea a fost ținută la rece prin sertarele comisiilor parlamentare, apoi a fost cât se putea de mult întârziată la vor în Camera Deputaților pentru ca în final să fie respinsă prin votul coaliției PUPU (PSD-UDMR-PC-UNPR). Și toate acestea pentru ca Guvernul PUPU să poată propune, inocent ca un ghiocel, o altă lege a primei întabulări (e drept, cu ceva modifică, cei care ar urma să plătim fiind noi, dumneavoastră și cu mine, adică statul român).  Că va fi prin HG sau OUG, nu are importanță. Premierul Victor Ponta va bifa o acțiune a cărei idee nu a avut-o, ci a furat-o.

Legea Sportului Universitar. Mai mulți entuziaști au conceput o lege care să refundamenteze acest prețios segment al sportului românesc, și anume cel universitar. Au reușit chiar să aibă acceptul marilor universități din țară, care au intuit potențialul pozitiv al legii. Evident, au luat legătura și cu ministerul de resort, care a agreat ideea dar a întârziat un răspuns clar cu eventualele amendamente care ar trebui introduse. Rezultatul? Ministerul va depune se pare el însuși o inițiativă în acest sens (OUG), copiată în cea mai mare parte după inițiativa tinerilor care s-au încrezut în minister ca partener de dialog.

HG de modificare a HG nr.124/2013 privind aprobarea programelor naționale de sănătate pentru 2013 și 2014, în urma căreia pacientele care suferă de cancer mamar vor avea, începând de luna viitoare, acces mai facil la tratamente și reconstrucție mamară prin endoprotezare. Modificarea HG 124/2013 a fost propusă încă din octombrie 2013 de către deputatul PNL Mircea Roșca, și agreată de către Președintele CNAS din acea vreme, liberalul Cristian Bușoi. Dar la nivel guvernamental și parlamentar chestiunea a trenat, pentru a fi însușită mai apoi de către guvernul PUPU, care evident se va împăuna cu grija față de această categorie de suferinzi, uitând că a făcut tot ce a putut ca problema sa fie rezolvată încă de acum jumătate de an.

Desigur, mai pot invoca astfel de exemple. Sunt sigur că fiecare dintre cititori ar putea să ofere unul sau mai multe astfel de practici guvernamentale. Și ele se vor înmulți, cel puțin atâta vreme cât va continua guvernarea nelegitimă PUPU. Căci de ridicol și imoralitate, se vede bine, nu moare nimeni. Mai ales când se află în fruntea bucatelor la Palatul Victoria.

PS Când am folosit termenul de ridicol la adresa Guvernului Ponta 3, nu m-am referit la întregul guvern. O guvernare poate fi, dacă este incompetentă și pusă pe jaf, numită oricum: dezastruoasă, criminală, anti-patriotică – oricum, numai ridicolă nu. Termenul de ridicol se aplică în acest caz exclusiv premierului retras în bejenie într-un bunker al armatei, de frica faptului ca aranjamentele sale cu baronii de partid să nu fie surprinse de microfoanele serviciilor pe care încă nu le are sub control.

Etichete:, , , , , , , , , , , , ,

Un comentariu pe “Guvernarea copy-paste”

  1. hmm 18 aprilie 2014 la 2:33 PM #

    le zice bine cristoiu : http://www.cristoiublog.ro/gindul-de-la-ora-12-victima-razboiului-electoral-dintre-traian-basescu-si-victor-ponta-crin-antonescu/

    deci baselu vrea sa revina in 2016 premier. pentru asta e nevoie de eliminarea lui crin. slugile de la antena 3 o fac constient.

    Apreciază

%d blogeri au apreciat: