Comunicat de presă – Renate Weber: Mesaj către românii din Moldova: veniți la vot pe 25 mai!

14-05-14-10-56-45foto_1Bucureștenii sunt invitați să doneze cărți de literatura româna și universală pentru biblioteca din satul Maximovca, Republica Moldova, în cadrul unei noi campanii, “Cărți din suflet pentru satele din Republica Moldova”, inițiată de filiala PNL Sector 2, la sediul său din șoseaua Ștefan cel Mare, nr. 31.

Campania a fost lansată marți, 13 mai 2014, în prezența eurodeputatei PNL Renate Weber – candidata regiunii București-Ilfov la alegerile pentru Parlamentul European din 25 mai, a președintelui filialei PNL Sector 2, Adrian Neacșu, a președintei OFL Sector 2, Lăcrămioară Fontoura și a studentului din Republică Moldova, Timur Rusu.

Proiectul va dura zece zile, până pe 22 mai, inclusiv, după care, la începutul lunii iunie, toate cărțile strânse vor fi transportate la destinație, în Republica Moldova, a explicat eurodeputata Renate Weber:

Vă mulțumesc tuturor celor care ați venit deja și ați adus cărți, precum și celor care veți veni în zilele următoare! Avem tot sprijinul pentru această campanie din partea Ambasadorului României la Chișinău, dl. Marius Lazurcă și pentru acest lucru doresc să îi mulțumesc. În mod deosebit am fost rugați de dl. Ambasador să strângem cărți pentru copii de vârstă școlară și preșcolară, pentru că, în principal, acesta e segmentul văduvit de carte în limbă română în satul Maximovca, dar și în alte sate din Moldova„.

Renate Weber a vorbit, în cadrul evenimentului de lansare a campaniei, și de relația strânsă pe care România o are cu Republica Moldova, dar și de importanța apropiatelor alegeri europarlamentare:

Profit de acest eveniment ca să adresez o invitație cetățenilor români din Republica Moldova sau cetățenilor cu dublă cetățenie din Republica Moldova (și moldoveană, și românească): să vină la vot pe 25 mai!

 Cred că în acest context, atât de tensionat și complicat, în care Republica Moldova are nevoie de foarte mult ajutor din partea României și a Uniunii Europene, este bine ca cetățenii care pot vota pentru candidații din România, să vină la vot, pentru că este o formă de a exprima dorința de apropiere de UE. Și cred că inclusiv aceste zile ne-au oferit șansa de a vedea cât de serioasă este această problemă și cât de serios privește Uniunea Europeană chestiunea apropierii de Republica Moldova

Partidul Național Liberal, inclusiv în Manifestul sau pentru aceste alegeri – Prosperitate. Națiune. Libertate – susține cu tărie integrarea Moldovei în UE, iar Delegația PNL din Parlamentul European a fost extrem de activă în susținerea Republicii Moldova și în legislatura care tocmai se încheie.

 Personal am fost raportor din partea grupului liberal din Parlamentul European pe chestiunea ridicării vizelor, susținem și am făcut-o în permanență, obținând concursul colegilor din alte țări în chestiunea încheierii Acordului de asociere. Suntem foarte apropiați de Republica Moldova și sperăm să vedem Moldova în Uniunea Europeană cât mai curând” – a mai spus eurodeputata PNL, considerând că această apropiere este chiar meritată de cetățenii moldoveni:

Știm bine și din experiența personală că reformele nu sunt neapărat ceva ușor de făcut. Dar în Republica Moldova autoritățile, cu susținerea destul de largă a cetățenilor, chiar au trecut la reformarea acelor sectoare, așa cum a fost cerută de UE, în ciuda faptului că, bineînțeles, există și niște costuri sociale care se plătesc. Dar e bine, în același timp, ca țara să simtă că are parteneră o Românie care o vrea alături de ea în Europa, și o Uniune care e gata oricând să contracareze măsurile economice care vin din partea Rusiei. Tocmai de aceea, insist cu această chemare pe care o fac, să vină la vot pe 25 mai și să-și exprime votul pentru candidații din România. Evident, eu îi invit să voteze candidații Partidului Național Liberal, dar cred că exprimarea acestui vot va demonstra tocmai dorință de apropiere de România, împreună în Uniunea Europeană„.

Înregistrarea video a unei parți a discursului eurodeputatei Renate Weber din cadrul evenimentului de lansare este disponibilă aici:

https://www.youtube.com/watch?v=_O7w5avi5cY

14 mai 2014                                                                     

Etichete:, , , , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: