Comunicat de presă ACL privind strategia PSD de a bloca votul din Diaspora

Alianța Creștin-Liberală primește semnale extrem de îngrijorătoare cu privire la strategia PSD de a bloca și pe 16 noiembrie procesul de vot în Diaspora, prin decizia ca propriii reprezentanţi, ca și reprezentanți ai altor partide partenere, să absenteze din secțiile de votare la turul al doilea al prezidenţialelor.

Prin absența unor reprezentanți ai partidelor în secțiile de votare din Diaspora se îngreunează foarte mult procesul de vot, care și așa în străinătate s-a dovedit că a decurs cu mare dificultate și pe 2 noiembrie. Fiecare reprezentant gestionează câte o ștampilă de vot și un tabel pe care sunt completate datele celor care votează, înainte de a primi buletinul de vot. Astfel, absența unuia sau mai multor reprezentanți nu face decât să îngreuneze în mod deliberat procesul de votare.

Cerem PSD să renunțe la strategia continuă de sabotare a alegerilor și să-și trimită oamenii în secții și facem un apel la toate partidele care au reprezentanți să nu devină parte a acestei strategii. Votul nu este o lozincă, ci este un drept care trebuie apărat și respectat.

Departamentul de comunicare al ACL

Etichete:, , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: