Comunicat de presă: Convorbire între președintele ales Klaus Iohannis și vicepreședintele SUA Joseph Biden

imagesPreședintele ales al României, domnul Klaus Iohannis, a avut în seara zilei de marți, 25 noiembrie, o convorbire telefonică cu vicepreședintele SUA, domnul Joseph Biden, fiindu-i transmise din partea înaltului demnitar american felicitări cu prilejul alegerii și în numele președintelui Statelor Unite ale Americii, domnul Barack Obama.

În cadrul discuției, a avut loc un schimb de opinii pe subiecte de interes comun. Cu această ocazie, domnul Klaus Iohannis a subliniat determinarea sa de a dezvolta parteneriatul strategic dintre cele două țări, în special în plan economic, și de a continua excelenta cooperare în plan politic și militar.  Totodată, domnul Iohannis a arătat că vor fi continuate, fără ezitare, toate angajamentele asumate de România în domeniul securității atât la nivel bilateral, cât și la nivelul NATO, fapt cu atât mai necesar în contextul geopolitic dificil din zonă.

Întărirea statutului de drept, crearea unui mediu mai prietenos pentru investițiile străine prin predictibilitatea măsurilor fiscale și creșterea transparenței decizionale sunt obiective importante în viitorul mandat al președintelui Klaus Iohannis. Domnia sa a arătat că toate aceste aspecte vor contribui la conturarea și mai puternică a profilului pe care România îl are, de aliat important și credibil, parteneriatul strategic dintre România și SUA fiind  elementul de bază al politicii noastre externe și de securitate, alături de calitatea de membru al NATO și al Uniunii Europene.

Departamentul de Comunicare al PNL

Etichete:, , , , , ,

Un comentariu pe “Comunicat de presă: Convorbire între președintele ales Klaus Iohannis și vicepreședintele SUA Joseph Biden”

  1. Lucian Somcutean 26 noiembrie 2014 la 4:44 PM #

    Santem pe drumul cel bun!

    Apreciază

%d blogeri au apreciat: