Declarație de presă deputat Radu Zlati: De ce îl sprijin pe Ludovic Orban

Radu-ZlatiAm așteptat ca în competiția internă deschisă în cadrul Partidului Național Liberal, prin câștigarea mandatului de Președinte al României de către Klaus Iohannis, conducătorul PNL, să se înscrie acele personalități puternice și credibile care să prezinte membrilor și simpatizanților partidului garanțiile umane, morale și doctrinare că PNL, partidul din care sunt mândru că fac parte, nu numai că își va continua existența deja seculară dar își va afirma, cu tot mai multă putere,  poziția de principal partid de dreapta al României. Dincolo de această poziție deja confirmată prin promovarea liderului PNL Klaus Iohannis în onoranta poziție de  Președinte al Republicii, doream să văd liderul liberal care să își asume conducerea partidului și să ne propună nouă, liberalilor, viziunea unui PNL ca pol de concentrare al energiilor creative, liderul care să promoveze o platformă doctrinară și un plan de management al partidului care să aibă în vedere în același timp bunăstarea materială a românilor dar și libertatea individuală a cetățenilor, implicarea consistentă în problemele comunității europene dar și păstrarea identității naționale, triumful modernității culturale dar și promovarea valorilor tradiționale românești.

S-au prezentat în fața membrilor și simpatizanților de partid doar două candidaturi până în acest moment: domnii Teodor Atanasiu și Ludovic Orban. Între aceste două personalități marcante ale PNL, am decis ca opțiunea mea personală este domnul Ludovic Orban. Păstrând respectul și deferența necesară față de contracandidatul său, Teodor Atanasiu, consider că membrii și simpatizanții PNL au putut, de-a lungul timpului, găsi în Ludovic Orban acea voce clară, vibrantă, distinctă, voce și atitudine îmbinând pasiunea cu compasiunea, vocea autentică a unui lider liberal născut iar nu făcut. În ultimii doi ani, atitudinea fermă în problema exploatării de la Roșia Montană cât și în aceea a celor care au părăsit partidul ne-au găsit, pe domnul Orban și pe subsemnatul, pe aceleași poziții – pentru a menționa doar două chestiuni punctuale. De aceea opțiunea mea este una firească în ce mă privește, și consider că, dacă mă gândesc la interesele reale ale PNL pentru perioada următorilor doi ani, Ludovic Orban poate fi soluția cea mai bună dintre cele care ni s-au prezentat.

Pe de altă parte țin să atrag atenția domnului Ludovic Orban că, în ipoteza în care colegii mei de partid, membrii ai Biroului Politic Național, îl vor desemna ca președinte interimar al PNL și deci și copreședinte al marelui PNL, această nominalizare nu este decât produsul unui exercițiu statutar de partid, dar nu neapărat și a unui exercițiu de largă respirație democratică. De aceea solicit viitorului președinte interimar PNL, în speranța că acesta va fi domnul Ludovic Orban, convocarea (în termenul cel mai scurt cu putință) a unui Congres PNL în cadrul căruia să își pună în joc poziția politică recent câștigată. Primind astfel, prin votul delegaților la Congres, adevăratul sprijin al partidului, sprijin de care orice conducător al PNL are nevoie pentru a putea face față presiunilor de tot felul din interiorul sau din exteriorul partidului.

Doresc colegilor din BPN – gând bun și dreaptă judecată iar lui Ludovic Orban – succes. Tuturor liberalilor adevărați: putere prin noi înșine!

Radu Zlati,

Deputat PNL

17.12.2014

Etichete:, , , , ,

6 comentarii pe “Declarație de presă deputat Radu Zlati: De ce îl sprijin pe Ludovic Orban”

  1. Fleosc 17 decembrie 2014 la 7:36 PM #

    De ce il sprijini pe Orban?
    …de prost

    Apreciază

  2. stancu ileana 17 decembrie 2014 la 9:13 PM #

    Sper ca domnul ,LUDOVIC ORBAN sa fie PRESEDINTE PNL / SPER /

    Apreciază

  3. Ivi 18 decembrie 2014 la 6:56 AM #

    Acum cand Atanasiu s-a retras se repune intrebarea – de fapt pe cine sustii?
    …un „el” sau o „ea” …

    Apreciază

    • Radu Zlati 18 decembrie 2014 la 11:59 AM #

      dacă ”ea” este interfața unui ”el”, garnisită cu ceva interes propriu?

      Apreciază

      • katy 19 decembrie 2014 la 12:31 AM #

        Eu cred in varianta ca ea este interfata lui Iohannis, dupa cum Iohannis este interfata lui baselu…si apoi, bucuria asta nestapanita a lui blaga &asociatii dupa alegerea asta facuta de Iohannis-care copiaza la indigo comportamentul baselului !- spune multe despre cine canta si va canta in „marele”PDL- OUPS,NA C- AM SPUS-O ….

        Apreciază