Oprea trebuie oprit!

Radu ZlatiAtât cât putem ști sau bănui la ora actuală, principalii factori care au contribuit la tragica moarte a polițistului Gigină ar putea fi:

  1. Orgoliul bolnăvicios al unui Ministru de Interne care se dorește a fi însoțit de coloană oficială chiar și în momentele în care nu există urgența sau necesitatea unei astfel de coloane oficiale, dat fiind că prin lege doar Președintele României, Primul Ministru sau președinții celor două Camere sunt îndreptățiți la astfel de măsuri de protocol și siguranță, iar miniștrii, fie ei și de interne (și vicepremieri), doar în anumite condiții speciale, specificate în lege.
  1. Servilismul unui subordonat al amintitului ministru, care a aprobat solicitarea de formare a unei coloane oficiale, fără să se întrebe dacă solicitarea (dacă a fost o astfel e solicitare formulată conform procedurilor legale) este îndreptățită.
  1. Vremea, care s-a schimbat între momentul formării coloanei și momentul accidentului, astfel încât un antemergător pe motocicletă a fost prezent în coloană în ciuda ploii, vitezei mari a coloanei și vizibilității reduse.
  1. Zelul motociclistului care și-a neglijat siguranța personală, folosind o viteză neadaptată condițiilor de circulație, respectiv ploii și vizibilității reduse în condiții de viteză crescută a vehiculului.

Cunoscând contorsionatele căi pe care uneori le iau anchetele, mai ales când subordonații își anchetează superiorii, sau pe aliații politici ai superiorilor lor, mă tem că singurii responsabili, la sfârșitul anchetei, să nu rămână cumva vremea urâtă și imprudența celui care, oricum, a plătit cu viața. Așa încât mă întreb dacă ancheta nu ar trebui desfășurată de către procurorii DNA, care au dovedit deja o oarecare independență față de spectrul politic. Cu atât mai mult cu cât, dacă primii doi factori aminți mai sus sunt reali și au jucat într-adevăr un rol în moartea tânărului polițist, atunci am avea de a face nu doar cu o încălcare oarecare a legii, ci cu un abuz de funcție din partea unui ministru, adică o infracțiune care stă în sarcina DNA.

Speram, acum câteva zile, că domnul Oprea își va onora haina militară și decorațiile primite de-a lungul vremii, printr-o demisie. Cum această demisie de onoare nu a apărut, poate că DNA va reuși să stăvilească, prin mecanismele legale știute, măcar în ultimul ceas, ascensiunea acestui Arturo Uy românesc. Câți polițiști morți va trebui să mai avem, înainte să îl oprim pe Oprea? Mai bine acum, decât mai târziu.

Radu Zlati,

Deputat PNL

alte articole pe aceeați temăDECLARAȚIE DE PRESĂ: ONOAREA MILITARĂ CERE O DEMISIE DE ONOARE!

Etichete:, , ,

Un comentariu pe “Oprea trebuie oprit!”

  1. alex 25 octombrie 2015 la 7:32 PM #

    dvs sunteti printre singurii parlamentari de la putere sau din opozitie care dau declaratii referitor la subiectele zilei. ceilalti cam tac.

    Apreciază

%d blogeri au apreciat: