AMR 5 zile

Etichete:, , , ,

11 comentarii pe “AMR 5 zile”

  1. pozeDECAT 31 mai 2016 la 9:44 AM #

    Nu prea are sens asta cu dreapta si stanga la locale. Adica daca vine dreapta o sa taie banii de ajutoare sociale? Sau o sa-i si puna la munca pe aia care traiesc din pomenile respective?
    Nu stiu daca o sa iasa la 6 dl. Mironescu (nu sunt intara la momentul votului deci ratez stampilele) caci mostenirea d eimagine catastrofala a dlui Manescu, post Poteras s-ar putea sa scoata PNL un pic cam la mantinela. Dar daca iese, va rog sa-i spuneti sa-i bage putin in priza pe aia de la politia locala ca vine vara si sunt multi pierde vara prin fata bocurilor care galgaie bere, chiuie pe manele si rad in hohote de zici ca viata-i minunata. O fi, pentru ei, astia care pe vremuri ii salta si ii baga in duba pentru parazitism, pentru „lipsa de ocupatie” si alte lucruri de care am uitat in zilele noastre. In 25 de ani ne-am manelizat si, in loc sa asimilam si sa „integram” tiganii, romanii s-au lasat ei asimilati, tiganizati. Si asta inclusiv din totala lipsa de implicare a primariilor prin politiile locale pe tema comportamentului in spatiul public. Despre care oricum n-a vorbit nimeni in campanie, un rahat de campanie.

    Apreciază

    • Radu Zlati 31 mai 2016 la 11:54 AM #

      Dacă va ajunge primar, promit să îi spun. În rest aștept rezultatele, știind că sunteți fan Nicușor Dan. 🙂
      PS Textul dvstră, citit în grilă ideologică, este unul de dreapta. Părerea mea!

      Apreciază

      • pozeDECAT 31 mai 2016 la 7:27 PM #

        Pai pentru ca, in principiu, chiar ma simt mai aproape de dreapta … In ce-l priveste pe Nicusor, nu pot sa spun ca sunt neaparat fan. Sunt doar pentru tenacitatea cu care s-a tinut de un ideal. Macar si pentru faptul ca-l cunosc personal. Insa imi dau seama ca nu e chiar mulat pe ceea ce ar trebui sa fie un primar, un om de administratie. Cateodata este chiar extremist si fixist in idei si despre asta am si scris:
        http://a-craciunescu.blogspot.ro/2015/01/despre-adevaruri-neadevarate.html
        Totusi, cu certitudine l-as fi votat pentru ca este momentul unui asemenea mesaj public. Din perspectiva inversa a teoriei cu „votul util”. E timpul unui astfel de vot util care sa arate ca nu suntem prizonierii nimanui si ca nu ar trebui sa mai votam ca de fiecare data „raul cel mai mic”. Sa votam raul cel mai mare dar sa o facem constienti de acest lucru, ca un veritabil seppuku.
        Ati remarcat cum functioneaza teoria votului util la PSD si la PNL in raport cu Nicusor, abia dupa ce ambele parti si-au dat seama ca „e groasa”?
        Mesajul PSD ar fi cam asa: „voi cei care-l vreti pe Nicusor, mai bine votati util cu PSD pentru ca noi il vom face in schimb viceprimar” Deci ne temem ca s-ar putea sa iasa si lasam o portita deschisa, inclusiv la momeala.
        Mesajul PNL este tot cu votul uitil dar in alta cheie: „voi cei care-l vreti pe Nicusor, mai bine votati util cu PNL pentru ca altfel iese raul cel mare iar Nicusor oricum nu castiga.”
        Deci PSD cu dulcegariile din postura de favorit (cu oarece teama caci altfel il ignora cu totul pe cel care le arunca in ochi permanent ca sunt putrezi de corupti) iar PNL cu sperietorile din postura de sansa a treia (cu oarece teama pentru pozitia asta caci altfel nu lansa invitatii la retrageri din cursa cu sondaje in care nu crede nimeni in realitate). „Votul util”, cea mai mizera idee politica caci joaca pe ideea ca n-avem incotro ca votanti si ca degeaba am vota ce ni se pare noua bine caci oricum iese cine trebuie. Nu, fiecare ar trebui sa voteze cu cine considera indiferent de ce iese in final, sa stim si noi o data macar care ne sunt principiile si in ce proportie.

        Apreciază

        • Radu Zlati 31 mai 2016 la 8:07 PM #

          Nu sunt de acord. În politică nu îți faci sepuku pe pielea celorlalți. ”Hai să votăm ND chiar cu riscul, sau mai ales pentru că, va câștiga Firea”, la mine unul nu merge 😛

          Apreciază

      • pozeDECAT 31 mai 2016 la 9:20 PM #

        Cand spuneam de seppuku ma refeream strict la noi, la detinatorii de stampila. Adica in loc sa ma predau in tehnica vot util, mai bine merg pana la capat si, decat sa fiu luat prizonier, mai bine seppuku … daca e sa fac o analogie cu mentalitatea soldatului japonez. Teoria „votului util” este un indemn la predare neconditionata. „Iesiti din cetate si va vom cruta” sau „daca nu va predati veti suferi consecinte”. Nu poate merge la nesfarsit.

        Apreciază

      • pozeDECAT 31 mai 2016 la 9:32 PM #

        Pot sa inteleg ca nu sunteti de acord pentru ca as putea sa aplic si eu aceeasi teorie. Fireste, schimband candidatul:
        „Nu sunt de acord. În politică nu îți faci sepuku pe pielea celorlalți. ”Hai să votăm ND (aici introduceti minstrul Basesco-Bocist care a ales sa nu urmeze PNL in retragerea din guvern, anume Predoiu) chiar cu riscul, sau mai ales pentru că, va câștiga Firea”.
        Fireste, ramane sa vedem dupa 5 iunie cine a evaluat corect sansele. Eu cred ca ND e foarte rational in ce spune, votantii lui nu ar vota neaparat Predoiu si, in plus, Predoiu n-are cum sa ia mai multe voturi decat ND pentru ca nu-l crede nimeni in ceea ce spune, cred ca nici el insusi. Eu spun ca va iesi pe locul trei si atunci i se va aplica blestemul formei fara fond care co-conduce azi PNL, Adica el va fi in intregime raspunzator pentru ca neretragandu-se in favoarea lui ND a facut ca Firea sa castige.

        Apreciază

      • pozeDECAT 8 iunie 2016 la 10:57 PM #

        Pare ca, mergand pe teoria dnei Gorghiu, dl. Predoiu poarta pana la urma intreaga vina pentru castigul dnei Firea pentru ca nu s-a retras in favoarea lui Nicusor. Toti cei care au dezvoltat teoria ca Nicusor e „iepurele” PSD, cand el a fost intotdeauna ferm impotriva coruptiei PSD, pot acum sa accentueze o teorie deja circulanta, aceea a blatului PSD-PNL ca fiind mai plauzibil. Altfel cum se explica declaratia dlui Quintus care se bucura ca a castigat dna Firea si nu Nicusor Dan? Pentru unii dintre noi asa ceva suna a cantec de sirena catre dna primar. Adica Nicusor era si e un rau (deja vad constructii d’astea tipice securismului mediatic – picuratul cuvintelor cheie care nu inseamna nimic dar care starnesc suspiciuni – kaghebism, Soros, alte chestii din astea pentru a-l discredita) dar noi, PNL, cu modestele noastre procente v-am cam putea asigura majoritatea in CGMB. Adic, pe undeva, un: „ne scuzati dar mai aveti vreun loc la masa si pentru noi, macar la firmituri?” Neplauzibil? Sa vedem, n-ar fi ceva nou la Bucuresti.

        Apreciază

        • Radu Zlati 8 iunie 2016 la 11:46 PM #

          1. să-l lăsăm pe domnul Q,este bătrân… 2, În nici un caz nu a fost blat acum, în campanie. De vrut am vrut, dar cam asta tot am putut. 3. Dacă ND ar fi acceptat dealul politic, ar fi avut voturile nostre, sau cel puțin o parte. Dar trebuia acceptat totul – atunci am fi văzut din ce stofă este făcut Predoiu. 3. Sper ca ai noștri consilieri municipali să facă o opoziție ireductibilă. La sectoare nu garantez… 😛

          Apreciază

  2. pozeDECAT 31 mai 2016 la 9:45 AM #

    „astia PE care”

    Apreciază