(MondoNews.ro): Deputatul Radu Zlati atrage atentia asupra unor coincidente in cazul Silaghi

radu zlatiDeputatul PNL Radu Zlati a comentat, pentru Mondo News, situatia colegului sau liberal, Ovidiu Silaghi, pentru care DNA a intocmit, luni, cerere de urmarire penala pentru infractiunea de trafic de influenta in forma continuata.

Zlati a tinut sa sublinieze asa-zisa “intamplare” care a facut ca Traian Basescu sa fie rezervat fata de numirea lui Silaghi la Transporturi, precum si cercetarea data in urma cu un an, dar finalizata la fel de “intamplator” in urma cu doar o saptamana inainte ca Basescu sa fie obligat sa ia o decizie.

“La o prima vedere sesizez intamplarea care a facut ca Basescu sa manifeste rezerve fata de numirea lui Ovidiu Silaghi, desi partidele si cel numit nu aveau stire ca acesta se afla in vizorul procuraturii. Pe de alta parte o a doua intamplare: faptul ca o cercetare data, se pare, de mai bine de un an de zile a fost finalizata cu doar o saptamana inainte ca Basescu sa fie obligat sa ia o decizie – acceptarea sau respingerea nominalizarii lui Silaghi. Doua intamplari care descriu perfect situatia din statul nostru de drept”, a spus Zlati, pentru Mondo News.

Desi nu a dorit sa se pronunte cu privire la situatia lui Ovidiu Silaghi, deputatul PNL a tinut sa sublinieze ca are deplina incredere in judecatorii din Romania.

“In ceea ce priveste situatia concreta, juridica, a domnului Silaghi, eu nu ma pronunt – am incredere in judecatorii din Romania”, a incheiat Radu Zlati.

Reamintim ca Ovidiu Silaghi si-a retras, luni dupa-amiaza, candidatura pentru functia de ministru al Transporturilor. Premierul Victor Ponta a explicat ca pana la expirarea mandatului interimar pe care il asigura, PNL va face o alta propunere, care va fi prezentata presedintelui Traian Basescu.
Sursă: www.MondoNews.ro

Etichete:, , , , , ,

8 comentarii pe “(MondoNews.ro): Deputatul Radu Zlati atrage atentia asupra unor coincidente in cazul Silaghi”

  1. berenger 20 august 2013 la 9:41 AM #

    pentru voi orice moment ar fi o coincidenta, din momentul anului trecut, cand ministrul silaghi acorda bani candidatului pnl silaghi pentru lucrari in colegiul unde candida, pana intr-un prezumtiv moment viitor, cand silaghi, ministru in cel mai curat guvern, ar fi fost condamnat pentru fapte de coruptie.

    oricum ai lua-o, inca odata peneleul e in offside. daca acuzatiile se adeveresc, avem inca odata confirmarea ca peneleul nu mai e decat o adunatura de infractori sinistri, iar daca nu se adeveresc, faptul ca se stia de faptul ca silaghi e in vizor si peneleul nu a facut nimic ca sa contracareze actiunile adversarilor nu denota decat prostie, incompetenta si somnolenta. iar toate astea sunt perfect ilustrate de vacanta liderului suprem…

    Apreciază

    • Radu Zlati 20 august 2013 la 10:02 AM #

      după cum zici… ”dacă”…
      1. dacă acuzațiile se adeveresc: indiferent câți infractori ar fi depistați printre membrii PNL, sau chiar printre lideri, asta nu afectează partidul în ansamblu. În cazul respectiv, întregul este mult mai important, și în fapt cu totul altceva decât suma părților
      2. dacă acuzațiile nu se adeveresc: PNL nu putea și nu poate face nimic, sau nu mare lucru, pentru a contracara la modul real acțiunile imnstrumentelor de putere băsesciene (servicii, parchete): nu le are în control, nu le poate influența și chiar dacă ar putea să le influențeze, vreau să cred că nu ar face-o

      Apreciază

      • berenger 20 august 2013 la 12:40 PM #

        tu traieste cu iluzia ca „indiferent câți infractori ar fi depistați printre membrii PNL, sau chiar printre lideri, asta nu afectează partidul în ansamblu”… pnl are deja o eticheta: cei mai multi lideri cu probleme penale. cum crezi ca va fi votat un asemenea partid?
        pe de alta parte, problemele lui silaghi se stiau si era mai mult decat evident ca vor exploda la un moment dat, indiferent cand, cu coincidente sau fara. pnl avea ce face: sa nominalizeze pentru post o persoana fara umbre negre. faptul ca nu a vrut sa faca lucrul acesta banal inseamna una din doua: pnl nu a vrut sa nominalizeze un individ fara probleme penale sau nu a avut de unde alege. te las pe tine sa apreciezi care varianta e mai buna 🙂

        Apreciază

        • Radu Zlati 20 august 2013 la 12:53 PM #

          întrebarea ta făcea referire la măsurile pe care PNL putea să le ia, după nominalizarea lui Silaghi, și după anunțul DNA. Asta pe de o parte. Pe de altă parte, dacă băieții chiar vor (și în cazul lui Siaghi chiar au vrut!) pot scoate dosar penal oricui, pe baza autodenunțului unuia care este deja condamnat și se întreabă oare ce târg ar putea face pentru a își mai reduce din pedeapsă.

          Apreciază

      • berenger 20 august 2013 la 1:09 PM #

        sigur, exista o conspiratie universala, patronata din umbra de atotputernicul basescu, ce poate fabrica dosare din nimic. bag sama ca si dobritoiu ii cade victima… saracii penelei, cum nu pot ei lupta, asa puri si inocenti cu atat de mari forte malefice!
        si nu, intrebarea mea nu punea niciodata problema ce trebuia sa faca pnl dupa nominalizarea lui silaghi, ci doar dupa condamnarea lui fenechiu (doamne, chiar, ce multi se aduna, dar ai dreptate, asta nu afecteaza puritatea partidului)

        Apreciază

  2. Quassimodo 20 august 2013 la 10:17 AM #

    Ca tot veni vorba de coincidente! Am si eu una: Sesizarea parlamentului o face prietenul lui Ponta, procurorul general, DNA’ul neavand astfel de competente! Oferta de colaborare a premierului cu PD-L, nu cumva vine la pachet cu dosrul Silaghi? Nu cumva Ponta ii lucreaza pe pnl’isti, asa… de amuzament?

    Apreciază

    • Quassimodo 21 august 2013 la 10:13 AM #

      Insist pe subiectul acesta pt ca mie chiar imi pare rau pt liberali desi nu sunt membru niciunui partid! E o fractura majora in logica dvs! Sa zicem ca presedintele Basescu l-ar fi confirmat pe Silaghi si la ceva timp dupa, ar fi fost pus sub acuzare obligand-ul pe presedinte ca respectand constitutia sa-l suspende pe noul ministru! Intrebare: Oare nu ar fi avut mai mult de castigat politic si mediatic printr-o suspendare rusinoasa a ministrului decat prince s-a intamplat acum?
      Si intrebari mai sunt. De pilda Daca s-ar fi ajuns la suspendare de pierdut ar fi pierdut intreaga alianta, nu numai liberalii; asa insa pe coaja o iau doar liberalii…! Cine are de castigat din retragerea lui Silaghi, nu cumva Ponta si psd’ul? Ce naiba ar castiga presedintele in afara de adiratia ipotetica a unor votaci in situatia in care Basescu iese din carti anul viitor! Voi chiar nu vedeti ca scenariul cu Fenechiu e aidoma cu cel de acum, desigur la alti parametri? Au marile proiecte si CNADNR…, le mai trebue si pacostea asta pt ca aici intra si porturile, si aeroporturile!

      Apreciază

      • Radu Zlati 21 august 2013 la 4:13 PM #

        teoretic se poate sa fie cum ziceți. Dar eu sunt obligat moralmente să cred că aliatul meu nu este un Iuda. Asta cel puțin până când nu mi se oferă o dovadă dincolo de orice îndoială că ar fi…

        Apreciază