Combinații de plante perene


Ar fi minunat dacă am reuși să combinăm plantele din grădina noastră, așa cum ne povățuiește Better Home & Gardens. Să vedem cum anume:

Trandafiri + plante perene

peren

Trandafirii dau o pată de culoare, în raport cu plantele perene. Cum ar fi, în imaginea de mai sus, salvia.

Bazați-vă pe clasici

1

Dacă tot nu aveți prea mult timp, bazați-vă pe combinații clasice: cum ar fi echinaceea cu susan negru, precum mai sus. Ambele sunt plante rezistente la căldură și nepretențioase la sol, și împreună dau o combinație reușită pe parcursul a mai multor luni de zile.

Combinați forme diferite de flori

peren

De exemplu forma rotundă a unei echinaceea cu cea ascuțită a unei flori de Veronica.

Luminați umbra

peren

În zonele umbrite ale grădinii, folosiți plante cu foliaj contrastant (mai sus, hostas cu verdele ei, combinată cu florile roșiatice de astilbe și foliajul mai deschis al unei chartreuse)

Amestecă florile cu tufele

peren

Amestecul florilor perene cu plante perene care au forma unei tufe sau arbust, dau interes zonei și iarna, unde tufa rezistă fixând privirea. Mai sus, albul florilor de hidrangeea contrastează cu roșul florilor de astilbe.

Nu uitați toamna

flori toamna

Aveți în considerație faptul că florile ar trebui să ofere pete de culoare până toamna târziu. În imaginea de mai sus,  Sedum spectabile și o aster purpurie oferă nu doar un contrast plăcut ochiului dar și o atracție pentru fluturi.

Includeți tufele

1

Florile care cresc sub forma tufelor ar trebui să joace un rol în grădină, fie și numai în sublinierea marginilor. Am în vedere specile azalea, viburnum, spirea, hydrangea, and Potentilla. Unele specii, precum Spirea bumalda ‘Goldflame’ (din imaginea de mai sus) au nu doar flori ci și un foliaj colorat, făcând un contrast plăcut cu albastrul florilor de salvie.

 

%d blogeri au apreciat: