Sarea amară – în grădină


Sulfatul de magneziu (sau sarea amară, cum îl cunoaștem noi) poate fi folosit în multe feluri, inclusiv în grădină. Studiile au arătat că magneziul și sulfurul, componentele din sarea amară, pot ajuta ca plantele să aibă un colorit viu al foliajelor, mai multe flori și recolte mai bogate. Magneziul ajută la germinarea semințelor, la creșterea cantității de clorofilă ți înbunătățește asimilarea de către plante a fosforului și azotului. Sulfurul de asemnei ajută la producerea vitaminelor. Testele efectuate sub egida National Gardening Association arată că sarea amară ajută la producerea a mai multor flori și fac plantele de ardei să crească mai mari. De asmeni administrarea de sară amară reduce cantitatea totală a celorlalți fertilizatori car ear trebuie folosiți, și le mărește acestora eficacitatea.

Plantele de interior

  • Udați plantele în fiecare lună, folosind 2 linguri de sare amară la 2 litri de apă.

Ardei

  • Pulverizați plantele cu o soluție de sare amară, folosind 1 lingură de sare amară la 2 litri de apă, în perioada înfloririi. După 10 zile, repetați acest tratament foliar.

Tomate

  • Tomatele pot fi udate tot la două săptămâni, folosind o lingură de sare amară per litru, la fiecare  30 cm înălțime a plantei.

Trandafiri

  • Cufundați plantele înainte de plantare într-o soluie de sare amară (o jumătate de lingură la 2 litri de apă ) pentru a ajuta rădăcinile să se recupereze mai devreme. Apoi adăugați o lingură de sare amară pentru fiecare groapă de plantare.
  • Pentru a încuraja înflorirea și creșterea a noi ramuri, presărați 1/2 lingură de sare amară pe lângă baza plantei. De asemeni adăugați o lingură de sare amară diluată  în 2 litri de apă pentru fiecare 30 de cm înălțime a tufei de trandafiri, la fiecare două săptămâni.
  • Pulverizați trandafirii cu o oluție de sare amară săptămânal (o lingură la 2 litri) pentru a îndepărta dăunătorii.

Pomi și arbuști

  • pomii absorb sulfatul de potasiu cel mai bine în zona rădăcinilor. Folosiți 2 linguri de sare amară la metru pătrat, diluate în apă, de 3 ori pe an.
  • pentru arbuști (azalee, rododendroni) aplicați o lingură de sare amară la fiecare metru pătart de zonă a rădăcinilor, diluată în apă, la fiecare 2-4 săptămâni.

Grădină

  • Presărați o cupă de sare amară la fiecare 30 metri pătrați. Amestecați în sol. Nu presărați acolo unde veți planta salvie.
%d blogeri au apreciat: