Plante perene – pe care musai să avem


Prima grijă, în ceea ce mă privește, a fost să îmi asigur un număr de plante perene, care să constituie osatura micii mele grădini. Le folosesc ca borduri (pe lângă zonele de acces și garduri). Recomand mai jos câteva plante perene, foarte ușor de întreținut în zona climaterică a României.

Rudbeckia

susan indian

Am scris și în altă parte despre această plantă (aici). Să repet doar că îi plac locurile însorite dar se mulțumește și cu unele locuri parțial umbrite (cu cca 8 ore de soare/zi). Se înmulțește destul de agresiv, deci atenție la prima semănare – nu exagerați, altfel vă va invada literalmente.

Margaretele

margarete

Și despre ele am mai scris (aici). Ușor de întreținut și nepretențioase, înfloresc câteva săptămâni de-a lungul. Și ele se înmulțesc extrem de ușor, atenție unde le punem. Pot face pereche cu Hosta, realizând astfel un frumos contrast.

Crini de zi

crin de zi

crin de zi

O altă floare despre care am mai scris (ce să faci, dacă sunt musai…). Ușor de întreținut, o stropire săptămânală ajunge. Rezistente, pot fi semănate de-a lungul marginilor, sau în jurul pomilor (ceea ce voi face eu, de exemplu).

Hosta

Hosta

Cu frunzele sale late, cu nervuri, hosta este extrem de decorativă. Bonus: crește și în zonele umbrite, acolo unde este greu să găsești plante care să se dezvolte în tihnă. Hosta are și un alt avantaj: este frumoasă prin frunzele sale (nu doar prin flori) deci va bucura ochiul din primăvară până toamna. Frunzele, mari, se uscă toamnă făcând astfel curățirea terenului ușoară.

Iarbă grasă – Bucuria toamnei

sedum

Exista multe specii de iarbă grasă, de la unele de forma unor mici arbuști la cele de forma unei ierbi târâtoare. Voi căută seminte de Bucuria toamnei, din imagina atașată vă dați seama de ce. Nu este pretențioasă, iar florile sale ne vor bucura mult timp duă ce celelalte flori ale toameni se vor fi ofilit.

Ah, am uitat. Ar fi corect, când vă gândiți la ce flori veți folosi într-o grădină pe care să vă placă să o priviți, și la cum arată plantele respective și când nu sunt înflorite. Dar despre asta, în alt articol.

%d blogeri au apreciat: