Grădinărit


Această pagină este dedicată celor care doresc să afle câte ceva din experiența (limitată!) a unui grădinar începător. Să învețe din greșelile și din succesele acestuia. Voi fi bucuros dacă voi intra în dialog cu acei dintre cititori care vor binevoi, la rândul lor, să își împărtășească experiențele propri cu mine sau cu ceilalți cititori. Să avem cu toții recolte bogate!

1

Dispun doar de circa 200 de metrii pătrați, iar solul este nefavorabil (argilă acoperită de un foarte subțire strat de cultură). Astfel încât am fost nevoit să construiesc câteva paturi înălțate de legume, unde mi-am concentrat efortul și entuziasmul de cultivator.

Grădinăritul l-am început în primăvara trecută, la sfârșitul lunii martie, când am plantat răsaduri (am avut noroc de o vânzătoare, în piața de cartier, care m-a învățat unele trucuri) dși anume roșii, ceapă, ardei gras, vinete și castraveți, precum și câteva ierburi aromatice (rozmarin, busuioc, salvie). Am avut noroc cu ierburile aromatice și roșiile, și nenoroc cu vinetele – în rest, rezultate medii. Cum nu există noroc, voi detaila despre cauzele eșecului sau succesului, când voi vorbi despre cultivarea respectivelor specii.

În vară am semănat castraveți (al doilea rând), morcovi, pătrunjel zuchini și fasole, pe care le-am cules după primele brume sau le-am lăsat pentru a fi culese doar la anul.

Nu am avut, pentru primul an, o rezultate deosebite. Dar am reușit, din  propria recoltă, să pun la murat castraveți și ciolamadă, să fac câțiva litri de suc de roșii condimentat și, evident, să consum din tot ceea ce bunul Dumnezeu mi-a oferit în mica mea grădină.

Structura paginii:

Solul

Secrete și sfaturi

Compostul

Amelioratori

Legume

Cultivarea florilor

Trandafirii

%d blogeri au apreciat: