Flori companion, pe scurt


Nu aș avea multe de adăugat. Am cules de pe Family Food Garden următoarea imagine care vorbește singură. Cred că fiecare grădinar începător ar trebui să știe câte ceva despre acești posibili tovarăși ai culturilor noastre.

 

De acord cu cârcotașii, nu este deplin dovedit științific cum că toate florile de mai sus combat dăunătorii și bolile, dar sigur este că atrag polinatorii. Iar unii dintre acești polinatori ucid sause hrănesc cu insectele dăunătoare, cărora puțin le pasă de nectarul florilor. Așa că merită o încercare, zic eu.

Notă: în imagine la florile anuale, specific că multe dintre ele se auto-însămânțează (gălbenelele, mușețelul, colțunașii/năstureii, printre ele). Astfel că sunt, de fapt, perene: odată ce le semeni, își poartă singure de grijă, dacă nu cumva vă decideți să alocați în alt fel suprafața pe care anterior au crescut respectivele plante. Spre deosebire de acestea, plantele perene propriu-zise supraviețuiesc de la an la an prin rădăcini sau bulbi, nu doar prin semințe.

%d blogeri au apreciat: