Comunicat de presă privind vizita oficială în România a doamnei Nguyen Thi Kim Ngan, vicepreşedinte al Adunării Naţionale a R.S. Vietnam

Nguyen Thi Kim Ngan

Doamna Nguyen Thi Kim Ngan și delegația vietnameză

La invitaţia conducerii Camerei Deputaţilor, în perioada 3 – 7 septembrie a.c., are loc vizita oficială în România a unei delegaţii parlamentare vietnameze conduse de doamna Nguyen Thi Kim Ngan, vicepreşedinte al Adunării Naţionale a Republicii Socialiste Vietnam.

La Parlamentul României, delegaţia parlamentară vietnameză a avut convorbiri cu domnul deputat Radu Zlati, preşedintele Grupului parlamentar de prietenie cu R.S. Vietnam din Parlamentul României, şi cu membri ai grupului de prietenie, cu membri ai Comisiilor pentru industrii şi servicii, pentru politică economică, reformă şi privatizare şi, respectiv, pentru buget, finanţe şi bănci din Camera Deputaţilor, şi cu domnul senator Cristian Dumitrescu, vicepreşedinte al Senatului. De asemenea, oaspeţii vietnamezi au avut întrevederi cu domnul Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naţionale a României, cu domnul Titus Corlăţean, ministrul afacerilor externe, precum şi cu domnul Marian Donescu, secretar de stat, coordonator al activităţilor de comerţ exterior şi relaţia cu Parlamentul.Pe parcursul discuţiilor, părţile română şi vietnameză au abordat probleme de interes comun, privind relaţiile tradiţionale dintre România şi Vietnam, cooperarea politică şi economică, relaţiile parlamentare bilaterale, evoluţiile din România şi Vietnam, cu precădere în zona economică. Astfel, oaspeţii au transmis interesul de a promova proiecte de colaborare în domenii precum petrochimie, petrol şi gaze, industria aeronautică, etc.

Nguyen Thi Kim Ngan

Doamna Nguyen Thi Kim Ngan la castelul Peleș

Totodată, a fost exprimată aprecierea pentru cei peste 3000 de specialişti vietnamezi care au studiat în România şi care, în prezent, contribuie la dezvoltarea economiei vietnameze, care cunoaşte un ritm ascendent, cu o creştere medie, în ultimii 10 ani, de 7-8%/an, iar în prezent de 5-6%.Întâlnirile avute la nivel parlamentar au prilejuit un consistent schimb de opinii, evidenţiind contribuţia deosebită a diplomaţiei parlamentare la aprofundarea şi diversificarea cooperării dintre cele două ţări, în multiple domenii, mai ales în domeniul economic. Totodată, a fost exprimată disponibilitatea ambelor părţi de continuare şi aprofundare a dialogului dintre cele două foruri legislative, la toate nivelurile. În acelaşi timp, oaspeţii au primit informaţii privind organizarea şi funcţionarea Parlamentului României.

sursa: Camera Deputaților

Etichete:, , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.