În răspăr (LX): De ce ar vota bucureștenii un schizofren?

nicusor danPlec de la premisa faptului că Nicușor Dan este sincer – că nu este nici un mincinos patentat, nici un ticălos din naștere sau un prea curând ticăloșit de mediul care a încovoiat și spirite mai mândre decât cel din dotarea candidatului USB.
Dar, acceptând premisa de mai sus, rezultă cu necesitate că Nicușor Dan suferă de o dedublare a personalității. Adică o maladie care poate fi ușor trecută cu vederea la un om obișnuit, dar intolerabilă la un om politic cu pretenții.  Pe ce mă bazez când afirm că ND suferă de o formă oarecare de schizofrenie? Pe o afirmație a domniei sale, apărută în social media:

Pentru mine este foarte clar că nu mai putem alege la Primărie tot un politician, tot un om de partid. Avem nevoie de oameni ca noi, oameni din rândurile societăţii, nu din rândul partidelor politice. Este singura soluţie ca să oprim risipa şi jaful din bugetul Capitalei. A venit timpul să salvăm Bucureştiul de politicieni!

Deci ND, un om politic, conducător al unui partid politic, cere votul bucureștenilor în virtutea faptului că bucureștenii ar trebui să salveze iubitul lor oraș votând pentru calitatea de Primar pe cineva din afara politicului, adică pe cineva care nu este membru (și șef!) de partid??? Sper că nu este nevoie să aduc argumente suplimentare pentru rugămintea ca prietenii domnului ND să aibă prezența de spirit și să asigure candidatului un tratament ambulatoriu adecvat.

PS Da, știu că mi se va aduce aminte de Victor Ponta, un alt om politic care își făcuse un obicei din a se dedubla (una susținea ca premier, și cu totul altceva ca parlamentar, etc). Dar domnul Ponta nu suferea de schizofrenie, ci era doar un biet mincinos.

PPS Evident că Nicușor Dan nu va câștiga Primăria. În schimb va reuși la modul perfect să se facă de râs. Și de plâns totodată.

22 comentarii pe “În răspăr (LX): De ce ar vota bucureștenii un schizofren?”

  1. Cetateanul turmentat dar deloc schizofrenic 12 aprilie 2016 la 5:30 PM #

    Imi pare rau, dar induceti niste argumente false. Ideea de la care pleaca acest om, este aceea că oamenii s-au saturat de politicienii din vechea garda. Idee de politician, din pacate, este asemuita azi cu aceea de corupt. Este vina lor, a acelora care, pusi in functii publice, au adus mizeria in politica. Este cert ca Nicusor Dan trebuie sa fie om politic pentru a candida. Dar , daca aveti putina imaginatie sa vedeti dincolo de cuvinte, veti intelege. In rest, sigur,” e usor a scrie versuri cand nimic nu ai a spune/insirând cuvinete goale ce din goarnă au să sune”.

    Apreciază

    • Radu Zlati 13 aprilie 2016 la 12:03 AM #

      la chestiunile ridicate de dvstră foarte bine a răspuns alt candidat, unul independent (= nemembru de partid), care zicea că, dacă tot ești membru de partid, atunci ar trebui să accepți că faci politică și că ești politician. Sună ca dracu, probabil (nu în urechile mele) dar nu negând ceea ce ești faci clasa politică mai bună. ND pe chestia asta, nu are decât disprețul meu pentru jocul de foarte joasă factură pe care îl practică.

      Apreciază

      • adrian 13 aprilie 2016 la 5:33 PM #

        Eu cred ca faceti niste calcule politice gresite – nu neaparat dvs ci PNL. Intai s-a negat existenta politica lui Nicusor. Ii spun asa pentru ca-l cunosc personal, ba chiar am fost nemultumit de felul cum a ales sa se lanseze in politica:http://a-craciunescu.blogspot.ro/2015/01/despre-adevaruri-neadevarate.html
        Deci la inceput s-a negat impactul lui iar acum, din toate luarile de pozitie ale candidatilor si ale partidelor, rezulta ca s-au prins in cele din urma de cursul curentului ce, poate ca a fost confirmat de sondaje intre timp. Cu ocazia unui eveniment care ne-a surprins usor neplacut prin prezenta neasteptata a dlui Busoi, i-am si spus acestuia ca s-ar putea sa nu treaca de scorul lui Nicusor si ca asta este si un efect pervers al miscarii alea cu totul antidemocratice a parlamentului, de a impune alegerea unei persoane ce candideaza pe un post unic, de primar, alegerea intr-un singur tur: http://a-craciunescu.blogspot.ro/2016/01/ce-n-am-facut-in-2015.html
        Domnia sa a ales sa-mi spuna (intai mi-a zis gogoasa ca nu stie daca va fi candidat desi era la mintea oricarui tampit ca, dupa ce ai impanzit orasul cu panouri cu „intreaba-l pe Bdr. Busoi”, nu te afisezi cu presedintele hodoronc-tronc din alt motiv decat imagine de candidat) ca Nicusor Dan este nesemnificativ. !?? Asta dupa ce la alegerile trecute, tot in mod nedemocratic din cauza unui stupid prag electoral, Nicusor Dan nu s-a ales in Consiliul General. Acolo a candidat independent pentru functia de consilier, pe langa candidatura la primarie. Spun nedemocratic caci numarul sau de voturi la consilieri a fost dublu fata de numarul voturilor raportat la un consilier PNL care s-a ales pe lista beneficiind de repartizarea proportionala a voturilor!
        Astept rezultatul alegerilor sa vad cine are evaluarea cea mai apropiata de realitate 🙂

        Acum revin la explicatia pe care o ignorati in aprecierea implicatiilor politice. Nicusor a explicat ca nu putea avea un vehicul real, altul decat un partid, pentru a putea candida de data asta cu oameni pe langa el, la consiile locale si la cel general. Deci partidul nu este decat consecinta conditiilor politice, de care el chiar s-a si lovit in alegerile trecute in ce priveste limitarile de acces la functia publica pentru independenti. Despre asta este vorba cu acel „partid”.

        Apreciază

        • Radu Zlati 13 aprilie 2016 la 10:17 PM #

          repet ceea ce am spus aiurea: poate că a fost obligat (dar uite că pe Ciucu, un ONG-ist mai valabil decât ND. nu l-a obligat) dar iute-iute a devenit în comportament mai politician decât Trahanache. De data aceasta probabil îl vom vedea în CGMB, poate și ca primar, dacă va câștiga Firea. Totul este posibil, inclusiv o victorie a ipocriților animași de bune intenții.

          Apreciază

      • pozeDECAT 14 aprilie 2016 la 12:02 AM #

        Nu va suparati pe mine, insa cine este Ciucu pentru Bucuresti !? Intre cineva care vrea sa mearga cu echipa lui de ongisti si unul care-si pune eticheta de independent dar care o are in spate pe Monica Macovei in independenta asta … cred ca merg pe mana lui „prin noi insine”( daca deviza asta tot a devenit cam vacanta). Mai ales ca, dac abine va amintiti, am avut de curand un primar „independent” cu sprijin politic (altul decat nucleul sau de sprijin ca sa zic asa), Oprescu il cheama. Oricum, habar nu am cine este acest Ciucu si ce i s-a nazarit brusc de primarie. Macar pe Nicusor il stiu de ani de zile, chiar daca de multe ori ma gandesc ca anumite reflexe talibane pe care le are n-ar face bine intotdeauna pentru administrarea uni oras. Acum, cu candidatura lui Marian Munteanu, am sa fiu mai atent, am sa cumpanesc ce spune pentru a vedea cat de veridica e palaria asta cu „societatea civila”. Adica daca nu cumva e doar o chestiune de marketing avand in vedere ca or fi constatat toti ca Nicusor are succes de piata cu incadrarea asta (?). Daca ma convinge ca e sincer poate am sa votez cu el in amintirea inceputului studentiei.

        Trebuie sa repet si eu ceva ce-am spus aiurea: cred ca a cam trecut vremea in care electoratul voteaza cu cineva doar din sperietura de a nu iesi altcineva sau pe ideea ca „isi irosesc votul”. Oamenii sunt acum la stadiul „ce-am avut si ce-am pierdut?”, nu cred ca mai conteaza aceasta socoteala ce nici macar nu e corecta. Daca iese Firea atunci asta e, ghinion! Nu vreau asa ceva dar nici n-o sa umplu desaga voturilor altcuiva doar pentru ca acela pretinde ca daca nu-l votez iese bau-bau si invers, daca-l votez atunci sigur nu iese bau-bau. Mai ales ca, din cate inteleg, sondajele nici nu prea sprijina aceasta teorie.

        Ma uit la ce am mai scris inainte si vad ca ma cam ia tastatura pe dinainte si scot texte incoerente, cu litere mancate sau adaugate … Imi cer scuze pentru neglijenta de a nu fi verificat inainte de a trimite comentariile.

        Apreciază

        • Radu Zlati 14 aprilie 2016 la 11:05 AM #

          Mă tem că „cine este Ciucu” nu dă bine… Dar nu pentru persoana în cauză, ci pentru cine nu știe. Dincolo de asta, dacă ND ar fi candidat independent (independent pe bune) cred că ar fi primit sprijin din partea cel puțin a unui partid politic. Așa însă, va fi a treia opțiune de vot a bucureștenilor, dacă nu cumva a patra. Destul ca să obțină râvnitul loc de consilier general și, poate, de viceprimar (opțiunea PSD) dar nu mai mult. Nu cu oameni ca el va fi înnoită clasa politică. Sau, dacă prin oameni ca el, atunci viitorul nu sună bine. Părerea mea!

          Apreciază

      • pozeDECAT 15 aprilie 2016 la 5:13 PM #

        Imi asum ignoranta in ce priveste persoana dlui Ciucu. Dar nu simt niciun fel de jena pentru asta, trebuie sa fiu sincer. Am dat o cautare, ca tot omul, pe „goagal”. Asa am aflat ca dansul are 38 de ani, e din „societatea civila” (? cum se defineste asta prin actiunile sale nu stiu) si este membru fondator al unei organizatii de „experti”. Care si-au propus sa spuna „Romaniei” ce sa faca in politicile europene (!?). Dai apoi click pe pagina acestei organizatii si vezi doua lucruri. Primul este un puhoi de actiuni finantate cumva, chiar daca acea organizatie este tanara, din 2009. Deci de cum s-a nascut i s-a recunoscut expertiza prin diverse finantari pe chestiuni grele. Al doilea este ca „expertii” nu sunt niste figuri gen Hurezeanu, Daianu sau cine mai stie ce oameni vechi ci niste baieti si fete in prima tinerete. Intre dansii, imi dau seama ca, data fiind perioada scursa, Dl. Ciucu era deja un expert intre experti pe tema politicilor europene la 32 de ani. Cam asa suna si prezentarea, ca are o bogata experienta pe segmentul non-profit (credem si nu cercetam). De ce nu, in fond? Si EBA era fauritor de politici in PE la varsta mai frageda chiar. Apoi asa, deodata, domnul nu numai ca intra intr-o jucarie politica – ANI si bratul sau, Consiliul de Integritate insa este si recunoscut drept cap al acestui instrument prin care mai pot fi sicanati politic X sau Y ( a se vedea cazul Mircea Diaconu) iar apoi devine exponentul Monicai Macovei. Pot sa am si eu naivitatea sa ma indoiesc de civilia dlui Ciucu? Eu cred ca pot si nu trebuie sa am fiori de rusine din cauza asta. Apoi ramane in continuare acest mister in spatiul public ce la Nicusor Dan nu exista, anume care este legatura civiliei dlui Ciucu cu Bucurestiul, ce-a facut mai exact in legatura cu Bucurestiul? A plantat niste pomi, a adoptat niste caini vagabonzi, a cules gunoaiele din sectorul 6 pana la momentul in care s-a trezit acum si dl Manescu sa faca o „curatenie generala” inaintea alegerilor, dupa 4 ani de hibernare? Nu a lasat dl Ciucu nicio urma a legaturii sale cu Bucurestiul de o asemenea trainicie incat sa mi se para firesc sa candideze la functia de primar; despre Nicusor gasim oricand si oricat cate talpi i-a pus lui Oprescu. Zau! Daca aveti alte informatii despre asa ceva, va rog sa-mi dati si mie vreun link sau doua, sa ma pun la curent cu persoana acestui „independent” si „civil” (fara indoiala).

        Apreciază

      • pozeDECAT 26 aprilie 2016 la 3:53 PM #

        Cum am banuit (de obicei cam dibuiesc „civilii”), dl Ciucu pare ca este o persoana de mare caracter :
        http://www.gandul.info/politica/monica-macovei-despre-candidatul-ciucu-ne-a-lasat-balta-e-o-mare-dezamagire-15273144
        🙂 🙂 🙂
        Ca si dl. Predoiu. Cum am mai spus, la miscarea cu Marian Munteanu incepusem sa stau in expectativa, sa vad ce-o sa spuna, cu gandul ca poate am sa votez pana la urma cu candidatul PNL, asa cum mi-ar da ghes convingerile mele politice impiedicate de-a lungul timpului de fel de fel de smenari precum Poteras, Manescu si de-acum bine integratii Blaga, Boc & Co. Tot vreau sa votez PNL si PNL imi mai trage cate-o scatoalca sa-mi bag mintile-n cap … Va rog sa-i spuneti dlui Mironescu ca daca era ingrijorat de alaturarea sa pe afise cu candidatul Marian Munteanu (sunt curios daca dl. Petre Roman si-a cerut cumva scuze macar pentru ceea ce a facut in 1990), sa stea linistit acum – cand se va afisa cu dl. Predoiu – ca eu unul stiu sigur ca n-am de ce sa-l votez.

        Apreciază

      • pozeDECAT 28 aprilie 2016 la 10:01 AM #

        Aveti dreptate cu Mironescu:
        http://www.mediafax.ro/politic/razvan-mironescu-in-strada-voi-merge-singur-marian-munteanu-sa-si-clarifice-intai-programul-15265481
        Declaratia sa a fost interpretata de presa intr-un sens mai larg decat ceea ce a declarat. Probabil s-au ghidat dupa tonul mesajului care parea mai curand sa spun ca „daca-i musai, atunci cu placere!”

        In ce priveste „altera pars”, as tine a spun ca nu m-am uitat in gura Monicai Macovei, am dat linkul doar spre stirea de unde am aflat ca omul „a intors armele”. Nici nu ma intereseaza ce zice (am citit ce zice) caci ma ghidez pe principiul stramosesc „spune-mi cu cine te insotesti ca sa-ti spun cine esti”. Iar omul a considerat-o pe Macovei o buna imagine pe care s-o foloseasca in folos propriu (ma rog, al cetatenilor – cum zice el, cum zic toti de fapt). Orice ar mai zice sau ar face, eu sunt lamurit caci mie mi-e limpede cine este Macovei.

        Apreciat de 1 persoană

  2. G 12 aprilie 2016 la 6:15 PM #

    Ați văzut ce eschive a făcut aseară în interviul de la B1TV, când moderatorul a observat că și Nicușor Dan e politician? Și mie îmi amintește puțin de Victor Ponta.

    http://inregistrari.b1.ro/view-%C8%98tiri_ora_21-145.html

    Minutul 48:25

    Apreciază

    • Radu Zlati 13 aprilie 2016 la 12:04 AM #

      Nu am urmărit. Posibil să aveți dreptate. Impresia la postare sa a fost una jalnică, în ceea ce mă privește.

      Apreciază

  3. Laurentiu Lazar 12 aprilie 2016 la 11:20 PM #

    De prosti ce sunt(em). Altfel ce sa zic, ma uit la toti entuziasmatii de ND si vad bucuria nebunilor.

    Apreciază

  4. polis 13 aprilie 2016 la 5:32 PM #

    Tipul asta de apel steril la semantica, de refugiere intre maladii inchipuite si alte insulte gratuite v-ar califica cu brio printre figuri ca Ponta, Palada sau Pop. Ca pana mai ieri erati toti de manute in acelasi USL ce practica stilistica asta pe toate vocile care-si permit sa-si platesca aparitiile televizate de la partid.
    Da, Nicusor Dan a fost nevoit sa-si inscrie asociatia civia ca partid, pt ca legile ticluite pana acum de PSD si PNL fac particiaprea din postura de independent o capcana.
    De aia isi si permit sa ia ochii cu figuri neclare scoase din ceata revolutiei, pt a-si ascunde in spatele lor listele de consilieri populate cu indispensabilele capuse de partid.
    O fi si Nicusor Dan politician, asa cum orice cetatean interesat de ce se intampla in cetatea lui face politica atunci cand ia atitudine. Dar nu e politician conform definitiei care ii califica pe Busoi, Orban, Atanasiu sau Gorghiu drept politicieni. Nu si-a facut un stil de viata din tocitul bancilor parlamentului pt a ingrosa buzunarele proprii si vistieriile unor grupuri infractionale care au monopolizat acronimele din tara asta.
    Asa ca mai bine un „politician” ca Nicusor Dan, care vine cu ideile si lista proprie de consilieri, decaut politicieni ca Busoi/Orban/Munteanu/x/y/z, care primesc liste de la partid.

    Apreciază

    • Radu Zlati 13 aprilie 2016 la 10:12 PM #

      Nu era obligat să înființeze un partid. Putea candida și ca independent. Cu asta am spus totul. Dar prin faptul că la foarte puțină vreme de la intrarea în politică a preluat cam toate meschinăriile unui discurs politicianist, dă foarte prost. Mark mai words – nu doar va pierde alegerile, dar în timp va fi un politician mediocru.

      Apreciază

      • polis 14 aprilie 2016 la 12:52 PM #

        „Eu sunt descoperit pentru că eu sunt candidat independent. Legea finanțării partidelor nu îmi oferă posibilitatea să primesc donații. Sunt bețe în roate puse cu bună știință de PSD și PNL. Eu nu pot să primesc donații pentru scopuri electorale, doar dacă sunt partid politic. Acum candidez din banii mei.”
        Ciprian Ciucu.
        Inca una dintre capcanele intinse de partide candidatilor independenti.

        Apreciază

        • Radu Zlati 14 aprilie 2016 la 9:08 PM #

          păi legea finanțării partidelor prevede soluții pentru finanțarea partidelor, nu a independenților. Dar Legea Electorală permite finanțarea candidaților independenți. 🙂

          Apreciază

      • polis 15 aprilie 2016 la 12:44 PM #

        Smiley-ul ala spune tot. Si de bine ce permite legea electorala finantarea unui candidat independent, Ciucu e obligat sa-si faca campanie din veniturile proprii.
        Cum ziceam, candidatura din postura de independent ramane o capcana intinsa de partidele politice. De asta va si deranjeaza asa tare inregistrarea ca partid a asociatiei lui Nicusor Dan.
        Il obligati sa devina „partid” pt a avea „a fighting chance”. Si obligandu-l la aceasta formalitate acum vreti sa-i mai si scoateti ochii c-ar fi politician. Nu e el ipocrit, ci d-voastra, membri in partidele care populeaza parlamentul de 26 ani, sunteti de un sadism ce trebuie infrant.
        Probabil ca o sa piarda si de data asta, dar macar pierde onest. De astfel de oameni ducem lipsa. Suntem satui de politicieni de geniu si inventivitate cand e vorba de fel de fel de privilegii si beneficii electorale sau pensii speciale.

        Apreciază

    • pozeDECAT 15 aprilie 2016 la 5:28 PM #

      Domnule Zlati, sugerati cumva ca acel candidat independent, expert in politici europene, cu vasta experienta in sectorul non-profit, la fel de cinstit ca Monica Macovei, nu stie sa citeasca si sa interpreteze o lege? 🙂 Ma gandesc cum ar reusi sa citeasca (si in cat timp ar putea sa o faca) legea autorizarii in constructii ….

      Apreciază

      • Radu Zlati 15 aprilie 2016 la 5:34 PM #

        Nu sugerez nimic. Dacă nu aș fi membru de partid și as fi bucureștean, poate că l-aș și vota.

        Apreciază

  5. polis 14 aprilie 2016 la 12:36 PM #

    Nicusor Dan a candidat independent acum patru ani, si a simtit pe pielea lui capcana intinsa de politicieni independentilor (cei care nu se vopsesc in independenti ramanand simple tentacule ale partidelor consacrate). Asa ca si-a inscris asociatia ca partid pt a nu mai calca in gropile legislative sapate de partidele actuale. N-a dormit prin bancile parlamentului nicun mandat, si nici nu a fost desemnat prin sinecuri sau posturi ministeriale in schimbul unor servicii. Asa politicieni mai rar..
    Si in loc sa va agatati de niste tehnicalitati nesemnificative, mai bine va uitati la barna din ochiul PNL. Care a ajuns (deocamdata) la a treia desemnare, un candidat care n-are nici in clin nici in maneca cu liberalismul. Dar doctrina e nesemnificativa si ea, intr-un partid care mergea cu Gigi Becali pe lista deputatilor. Iar acum defileaza cu grupul lui Puric si Marian Munteanu. Legati de aceleasi nostalgii fetide si angajamente sordide.

    Apreciază

Trackback-uri/Pingback-uri

  1. În sondaje să ne luptăm? De ce Nicușor Dan a pierdut lupta, înainte de a o începe | Radu Zlati - deputat de Gherla - 25 mai 2016

    […] ÎN RĂSPĂR (LX): DE CE AR VOTA BUCUREȘTENII UN SCHIZOFREN? […]

    Apreciază