Invitaţie: Domnule Preşedinte Klaus Iohannis, îndrăzniţi mai mult!

PNL

Îndrăzniţi mai mult decât vă permit cei care vor să lovească în Crin Antonescu sacrificându-vă!

Par mulţi, par mari, par importanţi, dar nu sunt nici mulţi, în niciun caz mari şi cu atât mai puţin importanţi – sunt doar uniţi şi hotărâţi să scape de dumneavoastră în maxim 4-5 luni.

Au convingerea că v-au găsit punctul slab – anume dorinţa cu orice preţ de a candida în toamnă, cu orice rezultat şi cu orice consecinţe – pentru a vă da ocazia să deziluzionaţi partidul într-o simetrie perfectă cu scorul uriaş cu care aţi fost votat preşedinte PNL.

Demonstraţi-le şi demonstraţi-ne că nu au dreptate! Acel grup de oameni mici, cu aspiraţii mici, vrea să vă convingă că nu veţi putea fi niciodată un mare preşedinte al Partidului Naţional Liberal, un preşedinte de bătaie lungă şi pentru proiecte mari, un preşedinte care la un moment dat să devină premier. Şi, de ce nu, un premier care la următoarele alegeri prezidenţiale să poată candida cu şanse reale, nu închipuite, nu inventate, un candidat care să devină meritocratic preşedinte de ţară, eventual preluând prieteneşte cheile de la un alt mare preşedinte dat tot de PNL, Crin Antonescu – la fel cum tot prieteneşte sâmbătă aţi preluat cheile conducerii PNL de la acelaşi Crin Antonescu.

Rămâneţi prietenul lui Crin Antonescu şi refuzaţi să deveniţi un preşedinte de partid care n-a apucat să dea nimic, dar cere totul, asociat cu nişte oameni care deşi sunt de-o viaţă în PNL, n-au avut să dea decât foarte puţin partidului, dar cer totul. Toate uneltirile şi negocierile de târg mizerabil care s-au făcut înainte de congres n-au vizat decât funcţiile de vicepreşedinţi, alegerea dumneavoastră ca preşedinte al PNL nu este rodul acelor manevre murdare, nu le datoraţi nimic trăgătorilor de sfori.

Alegerea dumneavoastră ca preşedinte al PNL este rodul prieteniei cu Crin Antonescu şi rodul încrederii bazei partidului. Vă invităm să rămâneţi alături de Crin Antonescu şi alături de oamenii mulţi şi curaţi, care vă susţin întotdeauna luaţi împreună şi niciodată luaţi separat. Desprindeţi-vă acum de cei care v-au înconjurat ca să vă ia oxigenul şi care deşi nu vă pot face preşedintele României, cu siguranţă vă pot face nimic.

Aşadar, vă rugăm să evitaţi “împărţirea apelor” în PNL care ar rezulta în urma competiţiei interne dintre dumneavoastră şi Crin Antonescu, faceţi-ne şi faceţi-vă un bine: nu ne daţi de ales! Nu vă măsuraţi puterile cu Crin Antonescu, măsuraţi-vi-le împreună cu Crin Antonescu. Fiţi dumneavoastră întâiul susţinător al lui Crin Antonescu în campania pentru prezidenţiale, aşa cum Crin Antonescu a fost prima voce care în 2009, când nimeni nu mai vedea soluţii, a strigat “Klaus Johannis premier!” şi prima voce care în 2014 a strigat “Klaus Johannis preşedinte al PNL!”.

“Cine trădează încetează să existe. Eşti ceva, şi când trădezi, nu mai exişti.” (Crin Antonescu) 

Îndrăzniţi mai mult!

Etichete:, , ,

21 comentarii pe “Invitaţie: Domnule Preşedinte Klaus Iohannis, îndrăzniţi mai mult!”

  1. ioana 1 iulie 2014 la 11:24 AM #

    SUPERRRR. Va multumesc pentru lupta!

    Apreciază

  2. Florea Marius 1 iulie 2014 la 12:14 PM #

    Crin Antonescu a pierdut in 2009 iar acum in 2014 nu are forta in lupta cu PSD sa adune toate voturile partidelor de opozitie sau ale comunitatii maghiare din Romania. Klaus va avea voturile in totalitate ale minoritatilor, ale nucleului dur al PDL si al presedintelui Republicii, dincolo de voturile propriului partid. Sa fim pragmatici. Klaus este o optiune reala.

    Apreciază

    • Radu Zlati 1 iulie 2014 la 12:33 PM #

      Nu am spus că Johannis nu este o opțiune reală. Doar că, după socotelile mele, el va pierde în confruntarea cu Ponta. De ce va pierde? Îmi dați voie să nu îmi prezint argumentele, nu doresc să ofer muniție dușmanilor săi.

      Apreciază

  3. Gabi 1 iulie 2014 la 1:22 PM #

    Interesant comentariul Dvs insa ar trebui sa luati in calcul ca multi romani dezamagiti de politica lui Crin Antonescu au preferat sa stea deoparte. Dovada..procentul mic de alegatori si voturi pentru PNL. Multi care n-au votat PSD-ul niciodata nu-l pot ierta pe Antonescu pentru alianta cu USL Mai mult e de la sine inteles ca lui Ponta ii vine ca o manusa Antonescu intrucat amandoi au fost partasi la mizerii. In plus romanii s-au cam saturat de stilul zambarici, mistocar, elitist cu logoree fara substanta. Cred ca meritam ceva mai serios, cu prestanta nu unul care sa se bata pe umar cu betivii pe la carciumi pentru voturi sau sa se pozeze cu tiganii. Nu progresam cu astfel de oameni, din contra am pierdut 24 de ani degeaba.

    Apreciază

    • Radu Zlati 1 iulie 2014 la 1:42 PM #

      de ce considerați că nu am luat în calcul argumentele dvstră contra candidaturi lui Antonescu? Le cunosc și mai pot adăuga la ele. În cinstea tuturor acestora, continui să cred că Antonescu este mai bun candidat decât Johannis. Poate greșesc eu… Dar îmi mențin părerea.

      Apreciază

      • Gabi 1 iulie 2014 la 1:50 PM #

        Parerea fiecaruia trebuie respectata. Mie personal nu-mi plac oamenii fara onoare si am vazut negru in fata ochilor cand stimabilul Antonescu si-a batut joc de votul meu de dreapta batand palma cu Ponta. Oricum imi place Johannis intrucat copilaria mea mi-am petrecut-o printre sasii de la Medias si i-am admirat intotdeauna.

        Apreciază

        • Radu Zlati 1 iulie 2014 la 2:42 PM #

          Păi atunci, pentru că eu sunt chiar din Mediaș și pe deasupra și jumătate sas, aș putea să spun că este părerea dvstră și v-o respect; dar atât formarea USL în 2011 cât și încercarea de fuziune cu PDL acum, ambele venite din inițiativa lui Crin Antonescu, au fost mișcări politice necesare și care au avut sau vor avea un rol benefic. Și mie îmi place Klaus, dar mai mult îmi plac Crin și PNL

          Apreciază

      • Gabi 1 iulie 2014 la 3:22 PM #

        Formarea USL-ului a fost utila pentru cei interesati de functii dar nu si pentru romanii de rand. Din tot ce a promis USL-ul s-a ales praful…milionul de locuri de munca, esecul privatizarii Oltchim si CFR, nici un sprijin pentru cei care creaza plusvaloarea (nu cei care fac bani din contractele cu statul). Nu mai zic ca firmele straine ne ocolesc din cauza coruptiei si a fiscalitatii care se schimba tot timpul. N-are nici o sansa fuziunea ca sunt prea multe orgolii, de altfel se ataca PNL cu PDL pe la tv de n-au treaba. Mos Quintus se ofruscheaza cu numele PNL-ului dar n-a avut nici o greata cand nimeni nu mai stia de PNL doar USL. Mi-a ajuns cat l-am vazut pe Antonescu interimar cu..za mazar si za fazar. Chiar nu meritam sa ne reprezinte cineva mai cu prestanta??? Eu una nu-l votez niciodata pe Antonescu..mi-a ajuns odata.

        Apreciază

        • Radu Zlati 1 iulie 2014 la 3:26 PM #

          nu mă amestec în problema votului dvstră. Observ însă că v-ar fi plăcut un guvern condus de Boc, MRU sau, de ce nu, Elena Udrea. Dacă nu ar fi fost USL, asta ne-ar fi fost soarta!

          Apreciază

      • Gabi 1 iulie 2014 la 3:50 PM #

        Niciunul din cei mentionati de Dvs. nu fac parte din preferatii mei, insa imi doresc o dreapta curata si reala. N-am fost comunista si am stat tot timpul departe de partide tocmai ca sa judec rational si echidistant.

        Apreciază

  4. kmy 1 iulie 2014 la 1:30 PM #

    lovitura grea la temelia fuziunii a dat-o chiar iohannis prin acel anunut in congres ! Fuziunea e obiectivul cel mai important al celor 2 partide , nu ? Cat de bun politician esti daca tu dai cea mai grea lovitura acestui proiect? Pana se mai pot controla toate pierderile de imagine readuceti omul care in ultimii ani s-a identificat cu pnl- pe crin antonescu

    Apreciază

    • Radu Zlati 1 iulie 2014 la 1:43 PM #

      A fost o greșeală, și încă mare. Cu atât mai mare cu cât nu avea nevoie de acel anunț, câștigase deja nu mai avea nevoie să ofere satisfacție sălii. Greșeală de om netrecut încă prin politica mare, unde orice eroare de exprimare te costă…

      Apreciază

      • kmy 1 iulie 2014 la 6:00 PM #

        si atunci cum sa fie un candidat mare pentru prezidentiale, cand e capabil de asemenea gafe? Masinaria psd il va spulbera in prima saptamana de campanie! In alta ordine de idei: il vad pe petrache, strategul de campanie europarlamentara, nr. 2 acum in pnl si-mi amintesc ca am trecut prin cateva orase atunci si nu vedeai nici macar 1 banner care sa aminteasca de pnl si-mi dau seama ca jocurile erau facute dinainte, iar la 15% s-a lucrat din greu sa fie asa de mic, fata de structura administrativa a pnl de 30%, ce partid e ala care fuge din spatele liderului sau, lasandu-l de unul singur?Eu cred ca acest 15 % e rezultat strict din votantii lui antonescu, fara nici un aparat in spate s-a vazut ca in spatele lui se lucra la minimalizarea acestui procent la greu.

        Apreciază

        • Radu Zlati 1 iulie 2014 la 8:59 PM #

          Nu a fost Petrache vinovat, primul și mai înainte de toate, pentru organizarea din localitățile pe unde ați trecut.

          Apreciază

  5. Ultor 1 iulie 2014 la 4:30 PM #

    Solutia Crin prezidentiabil, Iohanis presedinte PNL era cea mai buna. Si asa a si fost gandita. Numai ca acum lucrurile sau schimbat; Crin si-a dat demisia iar Iohanis are ganduri de prezidentiabil. Revenirea la situatia initiala pare a fi un pas inapoi, cu oarecare costuri de imagine.. Cat despre voturile de dreapta ( @ Gabi ) s-o lasam mai moale. astazi nimeni nu-si mai aduce aminte de alianta PDL-PSD din 2009 la guvernare, care a dat o majoritate in Parlament mai mare decat cea a USL-ului. Atunci nu s-au mai ofuscat asa-zisii dreptaci de debilitatea opozitiei sau de melanjul ideologic creat… Una peste alta eticheta de dreapta e mai mult o conventie decat o realitate. Si oricum am privi lucrurile nu poti considera PDL-ul ca partid de dreapta.Oportunist, da. Dar atat.

    Apreciază

    • Gabi 1 iulie 2014 la 9:45 PM #

      Alianta PDL-PSD am inteles-o prin ideea ca ambele aveau notiunea comuna „democrat” in plus fostul PD s-a rupt din PSD. Insa PNL prin doctrina liberala era exact la polul opus de PSD. Multi am votat PNL-ul la vremea respectiva tocmai ca doream o „dreapta” curata. Oricum o apropiere PNL de PDL este mai naturala decat un pol total opus. Mai oportunisti i-as vedea pe MRU, Neamtu, iar valoarea lor s-a vazut la alegeri. Chiar daca varianta Antonescu a fost gandita, totusi greselile facute si prestatia lamentabila cand a fost interimar la Cotroceni i-a facut pe multi romani sa fie dezamagiti, iar asta s-a vazut ca un numar semnificativ de votantii de dreapta au stat acasa iar procentul de votare al PNL-ului a fost scazut. Cand iti asumi niste greseli mergi pana la capat ..cam jenant sa fi razgandacul de serviciu.

      Apreciază

      • Radu Zlati 1 iulie 2014 la 10:02 PM #

        sunteți incongruentă în argumentație. Pe de altă sunteți sau păreți a fi foarte convinsă în ceea ce spuneți, așa încât renunț să încerc să vă aduc contraargumete, ar fi zadarnic.

        Apreciază

  6. Ultor 1 iulie 2014 la 4:33 PM #

    Erata: s-au schimbat

    Apreciază

  7. Liliana Necula 1 iulie 2014 la 7:58 PM #

    Mie mi-a placut foarte mult acest text, este foarte bine scris ; nu sunt membra de partid, dar il admir mult pe Crin si din toate declaratiile, interviurile si conferintele de presa, am inteles motivele tuturor deciziilor sale.
    1. Am interpretat renuntarea la candidatura la prezidentiale ca pe un sacrificiu personal in folosul partidului, sacrificiu neapreciat de unii din colegi. Am un cult pentru prietenie, pentru persoanele generoase, devotate, dezinteresate ( cred ca din acest motiv il respect si iubesc pe Crin ; Johannis a pierdut mult, pentru mine, prin lipsa lui de eleganta si de generozitate).
    2. Pe Crin il vor ataca si cei care nu au inteles realizarea USL-ului si cei care n-au uitat aroganta, lipsa de umanitate, crimele PDL-ului. Eu cred ca nu trebuie sa se grabeasca crearea aliantei de dreapta, lucrurile ar trebui sa aiba o evolutie naturala, lumea nu a uitat si ranile nu s-au vindecat.
    3. Imi permit sa va dau niste sugestii pentru campania lui Crin ( sunt cam de film american, dar se stie ca traim intr-o lume dominata de imagine) :
    a. Crin trebuie sa abandoneze mitingurile din sali, cu activul de partid ( nu e total de incredere ) si sa mearga printre oameni ( in centre universitare, in sate – pe ulita, in piete, in intreprinderi, peste tot ) si inca din august.
    b. Sa-si faca o echipa din PNL-isti curati, imaculati, si de incredere maxima.
    c. Sa aiba consilieri de prima mana ( neaparat unul care sa-l pregateacca sa reziste la stres, un preparator fizic – nu radeti ! si fireste tot felul de strategi).
    d. Ponta e diabolic in discurs : a evitat toate situatiile conflictuale, e „baiatul bun, cu
    sirop „. Daca il scoti de pe sina asta si il enervezi, omul isi va arata adevarata fata.
    e. sa aiba intalniri, mai ales cu ziaristii care pur si simplu il urasc ( CTP, Tapalaga, Pora, Mihaies si tot asa .. ) Acestia trebuie dezarmati, cu argumente, explicatii si rabdare.
    e. Si, fireste, sa apara in tot felul de dezbateri, sa nu refuze nimic.
    Va doresc mult succes.

    Apreciază

    • Radu Zlati 1 iulie 2014 la 8:58 PM #

      Sugestiile dvs le consider f bune. Mai întâi să vedem dacă va fi o campanie prezidențială Crin Antonescu…

      Apreciază

  8. Ionut 2 iulie 2014 la 1:11 PM #

    Corect!

    Apreciază