Mărturisesc, sunt un fanatic religios!

radu zlatiDacă a crede în principiile evocate în petiția semnată de către peste trei milioane de români, aparținând tuturor religiilor recunoscute de către statul român, petiție prin care se cere modificarea art. 48(1) din Constituție, înseamnă să fi fanatic religios atunci, mărturisesc public, sunt un fanatic religios.

Dacă a crede că statul ar trebui să înțeleagă prin căsătorie unirea liber consimțită între un bărbat și o femeie și să lase alte forme legale la dispoziția celor care vor să stabilească legături de tip matrimonial în afara relației femeie-bărbat atunci, mărtiurisesc public, sunt un fanatic religios.

Mai mult, recunosc că am căutat pe toate căile care mi le-a oferit cadrul statutar al partidului din care fac parte, să transform și acest partid într-unul care, sprijinind demersul celor trei milioane de români, ar fi devenit (pe cale de consecință) și el ceea ce s-a mai spus despre cele trei milioane – adică un partid fanatic religios.

Acestea fiind zise, înainte de a da cu piatra, ce am vrut eu și celelalte trei milioane de cetățeni ai României? Proiectul de lege se găsește aici. Expunerea de motive poate fi citită aici. Decizia Curții Constituționale prin care declară demersul celor trei mioane de fanatici religioși ca fiind unul legal, poate fi citită aici.

Etichete:, , , ,

12 comentarii pe “Mărturisesc, sunt un fanatic religios!”

  1. Petrescu Sorin 20 octombrie 2016 la 5:27 PM #

    din ciclul . esti fanatic religios , minte ce-ti mai trebuie
    “a supune orice decizie regulii votului majoritar comporta un risc maxim: majoritatea isi va promova propriile interese si va incerca sa impuna minoritatilor propriul ei stil de viata. Ca atare este nevoie de o constitutie care sa protejeze drepturile de baza ale individului (asa-zisele drepturi „liberale”, precum dreptul la viata, la munca, la libertatea opiniei si a intrunirilor, la libertatea practicarii propriei religii, etc.). Ce intelegem cind spunem ca o constitutie „protejeaza” aceste drepturi? E simplu: drepturile garantate de constitutie sint excluse din procesul democratic.” dorele , liberalule ,fa-ne un bine , lasa politica , fa-ti o frizerie , o sa faci mai putine victime


    https://polldaddy.com/js/rating/rating.js

    Apreciază

    • Radu Zlati 20 octombrie 2016 la 9:45 PM #

      V-am răspuns deja de FB. Constituția nu protejează dreptul la căsătorie, deci comentariul dumneavostră, sau obiecția dumneavoastră este pur și simplu stupidă. Probabil că este vreun Dorel prin preamă, dar acela nu sunt eu.

      Apreciază

  2. pozeDECAT 20 octombrie 2016 la 10:44 PM #

    Sincer, nu am rabdare sa citesc mai departe de pagina a doua a expunerii de motive pentru ca mi se pare, ca nuanta, ca nu dezvolta motive ci cauta explicatii. Eu cred ca, din punctul de vedere al unui liberal, Constitutia ar trebui sa se refere doar la acele lucruri care sa garanteze drepturi si libertati echitabile, in asa fel incat TOTI OAMENII SA FIE EGALI in fata legii si, mai ales CEEA CE FACE CINEVA SA NU AFECTEZE NEGATIV VIATA ALTCUIVA. Prin urmare, un milion de explicatii daca ar fi in paginile alea si tot ar fi inutile daca n-ar reusi sa dovedeasca raul pe care mi-l face mie sau dvs ca un nefericit se insoara cu un alt nefericit sau ca una s-ar marita tot cu una !? Vi se pare ca daca li se permite aceasta recunoastere legala a unui cuplu LIBER CONSIMTIT (ca sa se poata mosteni, sa aiba drepturi aplicabile sotilor in general) ni se face noua vreo nedreptate !?
    Argumentele din expunerea de motive legate de copii sunt stupide. Ca si cum daca se interzice casatoria intre barbati aia ar face bine sa-si caute femei cu care sa faca niste copii … ca altfel nu vad rostul aducerii in discutie a chestiunii. Mai mult, chiar ma jigneste direct pasajul:
    „Nu doar rata în continuă scădere a natalității ar trebui să motiveze o politică fermă
    de încurajare și protejare a familiei, ci și rata alarmantă a copiilor născuți în afara căsătoriei.Conform Eurostat, în România, 30% din numărul total de nașteri reprezintă copiii născuți în afara căsătoriei1, dând naștere la așa-numitele „familii fragile”

    Sunt intr-o relatie de mai bine de 16 ani fara sa fim casatoriti, avem o fiica de 11. E mai bine crescuta si mai educata, cu rezultate mai bune la scoala decat a multor familii „traditionale” in care barbatii beau de sting si-si trosnesc nevestele peste gura. Asa ca sa-i spuneti aluia care a scris expunerea de motive ca familie fragila e aia a mamii dumnealui. Si ca lamentatia cu natalitatea n-are nicio legatura cu homosexualitatea si problema pe care vor s-o rezolve.

    Apreciază

  3. pozeDECAT 25 octombrie 2016 la 6:39 PM #

    De obicei raspundeti, de unde trag concluzia ca am dat un raspuns prea fanatic 🙂

    Pe de alta parte, inteleg ca v-au exclus din cursa parlamentara plasandu-va pe un loc neeligibil la Cluj. Sau ati decis dvs sa va retrageti? Eu cred ca „sistemul” va respinge pentru ca ati fost activ … In plus, pare ca se iau masuri disperate de imagine aruncand in liste persoane „tinere”.

    Apreciază

    • Radu Zlati 26 octombrie 2016 la 12:23 PM #

      Nu v-am răspuns pentru că nu vreau să intru într-o polemică aspră cu o persoană pe care o respect.
      Cât despre plasarea mea pe listele PNL Cluj… Timp de patru ani, nu am reuțit să dovedesc primarilor din colegiul meu că am o valoare de întrebuințare pentru satisfacerea intereselor legitime dar punctuale ale comunităților pe care le conduc. Mai mult și mai grav, am fost încă de la preluarea mandatului într-o tabără internă care nu era aceea a conducătorului actual al facțiunii liberale ”vechi” din Cluj. Nici domnia sa nici eu nu am făcut eforturi pentru a schimba această situație. Am căutat să fiu un membru de partid disciplinat, dar nu am făcut amendă onorabilă la timpul potrivit. Astfel încât, în măsura în care poziția mea pe listă a depins în primul rând de o persoană, de această persoană, nimic nu este întâmplător. Cam atât despre cele două nedumeriri ale dvstră.

      Apreciază

      • pozeDECAT 27 octombrie 2016 la 11:42 AM #

        Deplang tipul asta de politica care, sa fim sinceri, este cel care incet dar sigur, va duce la prabusirea PNL. Este unul dintre motivele pentru care USR creste la fel de incet dar sigur … Politica in care la nivelul parlamentului este despre principii, despre legi generale si nu despre servicii locale. Orice tip de actiuni care duce la altceva este o gargara ce nu poate ramane nesanctionata politic la vot in cele din urma. „In cele din urma” a inceput sa se manifeste la localele de anul asta iar unii par sa nu fi inteles mesajul sau l-au inteles dar refuza sa accepte ca urciorul este deja prea crapat ca sa mai mearga o data la apa. Trist mi s-a parut azi dimineata, venind de la gara dupa ce-a coborat din trenul de la Cluj, sa vad deja panouri electorale ale PNL cu Ciolos si platforma sa … Disperare sau ce-i asta !? 15.000 de specialisti inca-mi mai dainuie in memorie desi partidul acelui concept e deja istorie. Stiam ca istoria se repeta si ca nu invatam din ea dar nu credeam ca in cicluri atat de scurte.

        Polemicile sunt cele mai bune. Mai sunt si eu aspru cateodata, incerc insa ca niciodata sa nu las respectul deoparte. Imi pare rau ca nu veti mai avea calitatea de deputat. Caci este extrem de putin probabil ca PNL sa faca un scor atat de bun in judet incat sa obtineti calificarea.

        Apreciază

        • Radu Zlati 27 octombrie 2016 la 2:43 PM #

          am renunțat să fiu pe lista de candidați ai PNL Cluj. Pe de altă parte, chestia ”gândim local, acționăm global” nu merge în toate cazurile. Și cine are soluții punctuale locale, nu este în mod necesar un bun gânditor în ce privește politicile publice la nivel național. Vom trăi și vom vedea cine are dreptate…

          Apreciază

      • pozeDECAT 27 octombrie 2016 la 11:51 AM #

        Dar puteti sa faceti un comentariu polemic aspru la postarea de pe blogu meu …

        Apreciază

        • Radu Zlati 27 octombrie 2016 la 2:45 PM #

          nu sunt omul comentariilor aspre nici pe blogul meu nici pe al altora. Îmi pare că ”asprimea” vine sau din nesiguranță sau din disperare. Pe cât posibil, eu încerc să rămân, în public, rațional și decent. Când văd că ”celălalt” are oponii prea bine înrădăcinate, îl las în ale sale. Dacă așa se simte comfortabil, cine sunt eu încât să îl scot din zona de comfort?

          Apreciază

      • pozeDECAT 27 octombrie 2016 la 5:22 PM #

        Acolo incercam sa fac o demonstratie, pe principiul reducerii la absurd. Adica daca argumentatia din expunerea de motive cu familia si cu natalitatea ar fi corecte, atunci as putea avea si eu o initiativa pentru interzicerea calugariei pentru ca face acelasi lucru – diminueaza natalitatea si neaga familia prin izolare si interzicerea casatoriei pentru cei calugariti. O fi corect? As putea sa merg si mai departe, invocand faptul ca se sustrag de la taxe si impozite, ocupa abuziv terenuri extravilane. Mai pot sa gasesc „argumente” din astea.

        Apreciază

        • Radu Zlati 28 octombrie 2016 la 10:47 AM #

          călugăria nu se cere a fi generalizată – este, în termeni actuali, mai degrabă o profesie, o ocupație. Că scutirea de taxe și impozite este incorectă, este o altă problemă în alt coș de discuții.

          Apreciază

Trackback-uri/Pingback-uri

  1. VRIA HOMOSEXUALITĂŢII | poze"DECAT" - 21 octombrie 2016

    […] Unii se pare ca sunt atat de lezati incat au depus un proiect de lege, despre care se vorbeste in postarea asta. Mie insa mi se pare stupida expunerea de motive, care pe undeva vorbeste intens despre protejarea […]

    Apreciază