Nicușor Dan și USR perseverează: ieri Fuego, azi Cioloș…

Este cunoscut scandalul clipului de campanie (precampanie, ca să fim exacți) electorală care i-a avut în prim plan pe Fuego și USR – USR folosind numele cântărețului fără acceptul acestuia, și într-un mod denigrator. Scandalul s-a lăsat cu prezentarea de scuze din partea lui Nicușor Dan, care a trecut episodul în sarcina unor membrii ai echipei de campanie (nenominalizați și nesancționați pentru această abatere de la regulile scrise și nescrise ale campaniilor electorale – nu te folosești de imagina uneo persoane publice, care nu ia parte la campanie, fără acceptul acesteia).

slogan

Ieri, episodul Fuego a fost repetat, de data aceasta la o scară mai mare: USR șia lansat un slogan de campanie, în care este folosit explicit numele premierului Dacian Cioloș. Are USR acceptul acestuia? Este OK pentru partid, dar premierul iese șifonat, deoarece a respins în numeroase rânduri idea că va participa, în vreun fel, la campania electorală. USR nu are acceptul premierului? Este OK pentru premier, dar în acest caz USR abuzează de bunăvoința noastră și de aceea a celui al cărui nume este folosit ca trambulină electorală, fără de voia lui.

Observ că USR perseverează în a încălca niște limite pe care partidele mainstream, de voie – de nevoie, au învățat să le respecte. O fi USR un partid antisistem, așa cum se laudă, dar este și un partid anti-bun simț? Fuego a avut o reacție decentă, care i-a făcut pe cei din USR să facă un pas înapoi și să își ceară scuze în mod public. Mă întreb, va fi reacția lui Dacian Cioloș?

PS Trecând în alt registru, îmi reprim întrebarea ce comentarii ar avea o cunoscută jurnalistă TV, pe marginea acestui slogan. Prietenii știu de ce!

Etichete:, , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: