Prostie sau ticăloșie? Sau ambele?

Înainte de Referendumul pentru modificarea Constituției din 2018 artista Oana Pelea a (re)postat pe FB un meme. Acesta era destinat descurajării persoanelor care ar fi intenționat să vină la vot, dar erau, totodată, antipesediste și anti-corupție (deci, anti-Dragnea).

Desigur, mesajul preluat și difuzat de către Oana Pelea era o stupiditate în conținut. Tipul de formulare de pe buletinul de vot era unul stas, prevăzut expres în Legea Referendumului. Indiferent de rezultatul votului, situația juridică a lui Liviu Dragnea nu avea cum să se schimbe, deoarece ”Legea de revizuire a Constituției României, în forma adoptată de către Parlament” vorbea despre definiția căsătoriei, nu despre Liviu Dragnea. Dar mesajul era și de o ticăloșie extremă, deoarece urmărea să profite de necunoașterea legii referendumului de către mase mari de oameni care, altfel, ar fi participat la vot dar care în final nu au făcut-o, pentru a nu îl ajuta cumva, fără voia lor, pe Liviu Dragnea.

M-am tot întrebat, atunci – și de atunci încoace: a fost Oana Pelea, în momentul preluării mesajului pe pagina proprie, proastă? Parcă nu mi-ar veni să cred. Dar atunci nu rămâne decât că a fost de o rea-voință (în raport cu Referendumul și cu toți cei care îl sprijineau) foarte de aproape înrudită cu ticăloșia. Tertium non datur.

PS Faptul că, ulterior Referendumului, Oana Pelea și-a șters postarea, deci a fost conștientă de falsitatea mesajului, nu vine decât să confirme, pentru mine, chestia cu ticăloșia.

PPS De la incidentul de la Referendum cu Oana Pelea, cerându-mi iertare breslei oamenilor de teatru (în rândul cărora am legat câteva prietenii deosebite), nu mai dau o mare atenție opiniilor politice ale acestora: nu mai atenție decât a oricărui cetățean român. Iar Oanei Pelea, nici atât.

Reclame

Etichete:, , , ,

2 comentarii pe “Prostie sau ticăloșie? Sau ambele?”

 1. pozeDECAT 2 aprilie 2019 la 11:19 AM #

  Adevarul este ca era destul de simplu sa se faca o intrebare mai clara.
  „Sunteti de acord cu reformularea conceptului de familie prevazut in legea de revizuire a constitutiei, in forma adoptata de parlament?”
  Era asa greu? Ca ilegal sigur n-avea de ce sa fie …
  Dar sunt de acord cu chestiunea legata de o anumita ticalosie cuprinsa – pana la urma – in fiecare propaganda. Am comentat si eu un astfel de subiect: https://pozedecat.wordpress.com/2019/03/07/despre-ticalosie/

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: