Ofensiva ucraineană în Kherson. Ziua 5 – 2.09.2022

Deoarece oficialitățile militare ucrainene au impus ca toate informațiile privitoare la ofensiva din Kherson sunt secret militar, singurele informații sunt cele provenite din partea rusă a frontului. Folosesc informații provenite de la Minsiterul de Război rus, dar și din partea milblegerilor, inclusiv analize militare ale acestora. Acestea sunt, evident, părtinitoare. A se lua cu un gram de sare!

Declarația Ministerului de Război al Rusiei

▪️ Pe direcția Herson-Nikolaev, în zona Alexsandrovka, trupele noastre au ajuns la granița administrativă a regiunii Nikolaev. Așezarea Blagodatnoe a fost eliberată.Încercarea ofensivei Forțelor Armate ale Ucrainei în Nikolaev-Krivoy Rog și în alte direcții continuă, inamicul suferă pierderi semnificative. Subliniez că această acțiune a fost planificată de biroul lui Zelensky cu unicul scop de a crea o iluzie în rândul curatorilor occidentali a capacității Forțelor Armate ale Ucrainei de a conduce o ofensivă.
▪️ În direcția Herson-Nikolaev în zona Alexsandrovka, trupele noastre au ajuns la granița administrativă a regiunii Nikolaev. Așezarea Blagodatnoe a fost eliberată.
▪️ Încercarea ofensivei Forțelor Armate ale Ucrainei în Nikolaev-Kryvyi Rih și alte direcții continuă, inamicul suferă pierderi semnificative. Această acțiune a fost planificată de biroul lui Zelensky cu unicul scop de a crea o iluzie printre curatorii occidentali a capacității Forțelor Armate ale Ucrainei de a conduce o ofensivă.
◽️ Regimul de la Kiev continuă încercările nereușite de a obține un punct de sprijin în anumite zone în direcția Nikolaev-Krivoy Rog.
💥 Aviația Forțelor Aerospațiale Ruse, trupele de rachete și artileria provoacă pierderi semnificative unităților și rezervelor trupelor ucrainene.
◽️ În doar o zi de ostilități în această direcție, inamicul a pierdut 13 tancuri, 19 vehicule de luptă de infanterie, alte 12 vehicule de luptă blindate, 11 camionete cu mitraliere grele și peste 330 de militari. Doi militanți au fost luați prizonieri.
💥 Două avioane de atac ucrainene Su-25 și un avion de luptă MiG-29, transformate pentru a utiliza rachete anti-locație americane HARM, au fost doborâte în apropiere de Andreevka, regiunea Herson.

📊 În timpul zilei, Forțele Aerospațiale Ruse au lovit cu arme de înaltă precizie: punctul de desfășurare temporară a brigăzii a 17-a de tancuri în zona așezării Bereznegovatoe, precum și hangarele cu arme și echipamente militare ale Brigada 46 de aeromobile din regiunea Belaya Krinitsa din regiunea Nikolaev. Peste 40 de militari ucraineni și până la 10 unități de echipament militar au fost distruse.
💥 Lovituri de foc concentrate asupra pozițiilor de luptă ale Brigăzii 60 Infanterie din zona așezărilor Dobryanka și Novovorontsovka, regiunea Herson, au ucis peste 30 de oameni și au rănit până la 15 naționaliști.
💥 În cursul zilei, au fost lovite: un pluton de sisteme de lansare multiplă de rachete „Arin” în zona așezării Novomaryevka, regiunea Mykolaiv, Belaya Krinitsa, Velykoye Artakovo și Bashtanka din regiunea Mykolaiv, precum și 42 de unități de artilerie, forță de muncă și echipament militar ucrainean în 134 raioane.
💥 Distruse: șase depozite de arme de rachete și artilerie în zonele așezărilor Harkov, Tsirkuny și Andreevka din regiunea Harkov, Seversk, Soledar din Republica Populară Donețk și Dobroe din regiunea Nikolaev. Un lansator al sistemului de rachete antiaeriene Buk-M1 a fost distrus lângă satul Voskresenk din Republica Populară Donețk.
📊 În total, de la începutul operațiunii militare speciale, 283 avioane, 151 elicoptere, 1864 vehicule aeriene fără pilot, 372 sisteme de rachete antiaeriene, 4711 tancuri și alte vehicule blindate de luptă, 823 vehicule de luptă cu sisteme de rachete cu lansare multiplă, 3364 de câmp tunuri de artilerie și mortiere, precum și 5217 unități de vehicule militare speciale.

Analiză Yurii Kotenok

▪️În direcția Herson, Forțele Armate ale Ucrainei nu au reușit să obțină niciun succes serios. Dovada indirectă în acest sens este faptul că informația este închisă, iar de aproximativ o zi publicul ucrainean păstrează tăcerea stoică. De regulă, dorinta era prezentată, dar acum informațiile despre Herson sunt închise din Ucraina. Acest lucru sugerează că nu se descurcă prea bine, pentru a spune ușor.
▪️Acele forțe din brigăzile antrenate de britanici care au fost aruncate în ofensivă au suferit pierderi foarte grave, atât în ​​forță de muncă, cât și în vehicule blindate. Tancurile și vehiculele de luptă ale infanteriei colectate din țările fostului lagăr de est – Bulgaria, România, Polonia, Cehia și Slovacia – au fost atacate. Toate acestea au fost arse.
▪️Ucrainenii au încercat să atace în cinci puncte din direcția Herson. Aceasta este regiunea Pavlovsky Posad direct lângă Herson și patru puncte în nord-est. Dintre aceștia, două puncte au fost principalele – aceștia sunt Olgino și Davydov Brod. Acolo, acțiunile au fost de cel mai rapid și mai pregătit caracter, ucrainenii au adus pontoane lângă Davydov Ford și au putut ataca.
▪️Am așteptat până când inamicul a fost atras în sacul de foc și a provocat o înfrângere clasică cu focul de artilerie, am spart coloanele care înaintau și l-am lipsit de forță pentru manevre ulterioare. Ofensiva ucrainenilor s-a împotmolit. Conform logicii militare, în loc să extindă capul de pod și să meargă în direcția barajului Kakhovka, pur și simplu s-au ridicat și nu au putut face nimic.
▪️Armata ucraineană a suferit o înfrângere gravă. Are un efect întârziat. Toate acestea se vor întoarce să bântuie regiunile Ucrainei. Având în vedere pierderile, nu se va întâmpla nimic bun cu Kievul. În paroxismul lor de rusofobie, ucrainenii primesc ceea ce merită.
▪️Cred că aceasta nu este ultima încercare a Ucrainei de a contraataca. Inamicul încearcă deja să ne scoată din poziții. Forțe mari sunt, de asemenea, concentrate în direcția Balakleya și Izyum din regiunea Harkov, inclusiv vehicule blindate, MLRS și artileria inamică. Știm că unitățile sunt transferate din direcțiile Sumy și Cernihiv lângă Harkov și Herson.
▪️Cât despre Donbass, situația de acolo se schimbă puțin. Inamicul de pe mai multe sectoare ale frontului încearcă să se retragă. În zona satului Kodema, ei încearcă să contraatace pentru a doua zi, folosind armuri. Acolo, Forțele Armate ale Ucrainei suferă pierderi grave, au intrat sub foc de artileria Forțelor Armate RF. În acea zonă, sub Kodema, există o „orchestră” – luptătorii grupului Wagner, care acționează foarte eficient și, aparent, acesta este ca un os în gât pentru ucraineni.
▪️Ucrainenii pierd inițiativa pe care încercau să o dobândească. În opinia mea, principalul motiv al înfrângerii Ucrainei este că acțiunile structurilor militare sunt împinse de politicieni care duc Ucraina în iad. Această ofensivă a fost lansată după vizita unui număr de politicieni occidentali la Kiev. Nu exclud să se fi dat un ordin direct de prelungire a livrărilor ulterioare de echipamente și arme către Ucraina. A fost necesar să se arate că Ucraina rezistă și luptă activ. Drept urmare, a adus noi sacrificii umane.
▪️Guvernul de la Kiev este incompetent. Puterea pro-nazistă, pro-Banderă trebuie eliminată. În Ucraina, este necesară schimbarea constituției și a instituțiilor statului. Dacă președintele Zelensky își continuă experimentele de intoxicare cu cocaină în timp ce se droghează, nu va mai rămâne nimic din Ucraina. Sunt suficient de deștepți pentru a-și sparge propriile centrale nucleare și a da vina pe Federația Rusă pentru asta. Aceasta este sinucidere.
▪️Acțiunile Forțelor Armate ale Ucrainei în direcția Herson arată că Ucraina nu are nicio șansă. Chiar dacă ei pot obține un succes temporar undeva, în general vor pierde fără îndoială.

link imagine rezoluție mare.

Sinteza zilei – Rybar

Până la sfârșitul celei de-a patra zile a ofensivei ucrainene împotriva Hersonului, Forțele Armate ale RF au respins cu succes ofensiva în toate sectoarele, restabilind linia frontului lângă Posad-Pokrovsky și Olgino. Cele mai aprige bătălii s-au desfășurat pe sectorul Andreevsky al frontului.
▪️ În ciuda distrugerii postului de comandă al Forțelor Armate ale Ucrainei de la Bereznegovat și a dezactivării unui depozit mare cu arme și muniții la Bila Krinnitsa, comandanții ucraineni au continuat să transfere echipamente și personal către capul de pod de pe coasta de sud. Întăririle au fost conduse peste stepa deschisă printr-un coridor îngust la Sukhoi Stavka și Kostromka până la autostrada Davydov Brod-Novaya Kakhovka. Forțele armate ucrainene au reușit să ocupe satul fantomă Bezymennoye, la vest de Karlomarksovskoye. 
▪️ Su-34 și Su-24 rusești, precum și tunurile și tunurile de artilerie cu rachete, au dezactivat traversările cu pontoane ale Forțelor Armate ale Ucrainei în Andreevka și au început să distrugă metodic forțele inamice prinse în sacul de foc. Forțele din zona gri au fost distruse.
▪️ Totodată, din partea Blagodatovka, Forțele Armate Ruse au traversat Ingulets și au trecut spre coasta de nord, rupând liniile defensive din satul Ternovka și cucerind un cap de pod. 
▪️ Din partea lui Nikolaev și Bashtanka, Forțele Armate ale Ucrainei au început să transfere întăriri pe timp de noapte - la trecerea prin Bereznegovatoe, au fost observate și M113-urile americane. Coloane de vehicule se îndreptau spre Pervomaiskoye la vest de Snigirevka, Prishib (spre nord) și punctele de trecere distruse de lângă Andreevka. Cel mai probabil, Forțele Armate ale Ucrainei vor încerca să pună bazele Forțelor Armate ale RF la încercare într-un alt sector al frontului pentru a distrage atenția și a elibera rămășițele de trupe de pe malul sudic al Ingulets în triunghiul Andreevka-Lozovoye-Kostromka.

Etichete:, , , , , ,

Trackback-uri/Pingback-uri

  1. | Război în Ucraina. Update 2 Septembrie 2022Radu Zlati - 3 septembrie 2022

    […] *declarații și informații provenind de la instituții de stat ale Rusiei sau provinciilor separatiste precum și ale unor milblogeri ruși și separatiști; informații detailate privitoare la ofensiva ucraineană în Kherson puteți citi aici […]

    Apreciază

%d blogeri au apreciat: