Ofensiva ucraineană în Kherson. Ziua 9 – 6.09.2022

*informații despre celelalte teatre de operații militare, 6.09.2022, AICI
Deoarece oficialitățile ucrainene nu oferă informații despre ofensiva din Kherson, am apelat exclusiv la surse ruse și separatiste.

Comunicatul Ministerului Apărării al Federației Ruse

💥 În zonele așezărilor Vișunsk, Yavkino, Bereznegovatoe și Chervonopolye au fost lovite forțe de muncă și echipamente militare la punctele de dislocare temporară ale Brigăzii 61 Infanterie, Brigăzii 35 Marină și Brigăzii 17 Tancuri a Forțelor Armate ale Ucrainei. De asemenea, trei depozite de arme de rachete și artilerie și muniție au fost distruse în districtul Velikoye Artakovo din regiunea Nikolaev.
💥 Rachetele maritime de înaltă precizie cu rază lungă de acțiune „Caliber” în zona satului Karpovka, regiunea Dnepropetrovsk, au distrus un mare depozit de combustibil destinat unui grup de trupe ucrainene în direcția Nikolaev-Krivoy Rog.
📊 Într-o singură zi, pe direcția Nikolaev-Krivoy Rog, inamicul a pierdut 12 tancuri, 11 vehicule de luptă de infanterie și alte 8 vehicule blindate, 6 camionete cu mitraliere grele;un Su-25 lângă satul Snigirevka și două Su-25 ucrainene lângă Mirnoye, în regiunea Mykolaiv.

Analiza Boris Rhozin

Kherson
În majoritatea zonelor, luptele au căpătat un caracter pozițional. Inamicul continuă să încerce să extindă capul de pod pe râul Ingulets, lângă Andreevka. Luptele au loc la Kostroma și Sukhoi Stavka. Trecerile Forțelor Armate ale Ucrainei pe Ingulets au fost din nou sparte.
Inamicul lovește la Novaia Kakhovka, la periferia Hersonului și în zona lui Berislav. Forțele armate ruse au distrus un mare depozit de petrol în Krivoy Rog și au efectuat, de asemenea, lovituri tradiționale în regiunea Nikolaev.
Vysokopolye
În regiunea Vysokopolye, inamicul a continuat să încerce să avanseze spre sud în direcția Berislav, luptele aprige continuă aici cu pierderi semnificative de ambele părți. De fapt, direcția Nikopol este cea care creează acum cele mai semnificative probleme. Pe Nikolaevsky, inamicul a rămas fără abur, pe Krivoy Rog, acesta rămâne fără abur.

Rybar

link imagine rezoluție mare

KHERSON
Sectorul Andreevsky al frontului din direcția Nikolaev-Kryvyi Rih rămâne o zonă de luptă activă.
▪️În timpul nopții și dimineața devreme, Forțele Armate ale Ucrainei au transferat întăriri pe coasta de sud, încercând să extindă capul de pod. Și dacă Forțele Armate ale Ucrainei nu au reușit să avanseze mai departe decât Cartierul General Sukhoi, astăzi eforturile s-au concentrat pe direcția Belogorka. În prima jumătate a zilei, Forțele Aerospațiale Ruse au scos din acțiune toate cele trei puncte de trecere care funcționau astăzi. Focul de artilerie a împiedicat parcul ponton-pod al Forțelor Armate ale Ucrainei să construiască o nouă trecere.
▪️La sud-est de Bereznegovatoy, într-o plantație forestieră din MLRS Smerch, au fost distruse rezervele Forțelor Armate ale Ucrainei, care urmau să fie transferate spre sud. În satul Krasnopolye, două tunuri autopropulsate ucrainene au fost scoase din acțiune. Până seara, Forțele Armate ale Ucrainei au transferat lui Bereznegovatoe două tunuri Giacint-B de 152 mm și un obuzier american M777 de 155 mm.
▪️Infanteria Forțelor Armate ale Ucrainei, după ce a traversat noaptea Ingulets, s-a dispersat de-a lungul tractului Plotnitsky și a început să avanseze spre Belogorka dinspre nord-vest. În jurul orei 13.00, ora Moscovei, ofensiva a fost zădărnicită: bombardierele rusești au distrus gruparea inamică de la marginea de nord-vest a satului.
▪️În zona Sukhoi Stavka și Andreevka, Forțele Armate RF continuă să distrugă grupurile inamice împrăștiate cu focuri de artilerie și bombardamente ale Forțelor Aerospațiale Ruse.

Alți milblogeri ruși și separatiști

💥 Cartierul General al Apărării Teritoriale a RPD anunță avansarea trupelor noastre în regiunea Zaporojie. S-a stabilit controlul complet asupra Novopol, iar satul Vremyevka a fost eliberat lângă periferia Velikaya Novoselovka.
💥 În zona N. p. Olenovka, Forțele Armate ale RF au distrus postul de comandă al batalionului brigăzii 59 cu un atac cu rachete. Potrivit datelor preliminare, au fost distruse până la 15 ukronazi, 2 vehicule blindate, vehicule de luptă de infanterie și 1 camion.

Etichete:, , , ,

Trackback-uri/Pingback-uri

  1. | Război în Ucraina. Update 6 Septembrie 2022Radu Zlati - 7 septembrie 2022

    […] *informații detailate despre ofensiva ucraineană în Kherson din ziua de 6.09.2022 puteți citi AICI […]

    Apreciază

%d blogeri au apreciat: