Boris Rhojin: Rusia va fi salvată de Războiul Patriotic Total

Boris Rhojin este ofițer al armatei ruse în retragere, bloger militar (sub numele Colonel Cassad)și expert care instruiește în strategie și informații militare. Tototdată el aparține grupului de „siloviki”, adepți ai războiului cu Ucraina purtat cu mijloace mai dure decât conducerea Rusiei și Ministerul de Război o fac în acest moment. Opinia sa este revelatoare pentru acest grup de presiune din cadrul societății (dar și elitei militaro-politice) ruse

Despre trădători și frica de cuvântul „rus”

Boris Rhojin
1. Ce să faci - să realizezi că războiul va distruge Rusia, inclusiv. elita aflată în prezent la comandă în Federația Rusă, o parte din care speră să ajungă la un acord cu Occidentul și încearcă deja să ajungă la un acord prin orice mijloace. Ei nu realizează că vor fi din nou înșelați, iar dacă își dau seama, atunci foarte puțini oameni. Până când, într-adevăr, înțelegerea a ceea ce se întâmplă este activată...

Trebuie să începem să luptăm, să pregătim statul pentru un război lung, să pregătim oamenii pentru război, să nu mai vorbim despre un popor multinațional, multiconfesional. Începeți un război patriotic rusesc, introduceți o ideologie. Trebuie să încetăm să ne temem de cuvântul „rus”, să-i pedepsim pe trădători.

Vă rugăm să rețineți: toți oligarhii Ucrainei într-o formă sau alta participă activ la război. Și Uzbekistanul ne cere ca Usmanov să-i înlăture sancțiunile. Alții merg să negocieze, dau iPhone-uri soldaților inamici. Pot afla câte veste antiglonț a cumpărat Abramovici? Poate a format o brigadă pe cheltuiala lui?
În realitate, avem doar doi oameni bogați care sunt serios implicați în formarea apărării și participă la viața armatei - Prigogine și Malofeev. Kadyrov, de asemenea, dar el este un oficial. Acești oameni puteau să stea pe preot în mod egal și să nu facă nimic, amândoi. Dar s-au dus la prima linie, cheltuindu-și banii pe ea. Cine altcineva? Chiar crezi că în lumea modernă este imposibil să găsești lacune pentru a cumpăra noi tehnologii în străinătate? Poate. Importă, cumpără etc. Cine măcar unul dintre ticăloșii ăștia mâncați în exces a ridicat un deget pentru patria-mamă?

2. Pentru a supraviețui, Rusia are nevoie de o tranziție la războiul total. Organizați o vânătoare pentru inamici, complicii acestora etc. in strainatate. Angajați interpreți pentru aceste sarcini. Sunt suficiente. Suntem pentru ei și deci orcii nu vom fi mai buni. Dacă nu putem câștiga tehnologic în acest moment, ne putem îngrozi. Nu vorbesc despre arme nucleare, ci despre capacitățile noastre.

Metodele pirat sunt folosite împotriva Rusiei, luând și distrugând proprietăți imobiliare, subminând conductele de gaz. Avem multe canale la care să răspundem, de la pirații africani încoace. Există metode de operațiuni speciale în străinătate, iar cei care pot preda asta sunt încă în viață. Dar asta dacă lupți cu adevărat și dacă există voință politică. Altfel, ne despărțim.

Atenție la final: ”Altfel, ne despărțim”. Boris Rhojin. văzut de unii ca o trâmbiță a curentului dur din naționalismul rus, aruncă o amenințare nici măcar voalată. Ce va fi? Nu știu. Dar cred știu că cei care doresc căderea lui Putin pentru a face loc unui liberal se înșeală. În locul lui Putin (care nu se află în tabăra „durilor” s-ar prea putea să preia conducerea unul din grupul dur (Petruscev, de pildă). Pentru care fantoma Marelui Război pentru Apărarea Patriei este realitatea vie, iar nu fantomă.

Etichete:, , , , , ,

2 comentarii pe “Boris Rhojin: Rusia va fi salvată de Războiul Patriotic Total”

 1. pozeDECAT 13 noiembrie 2022 la 1:25 PM #

  Acum nu stim sigur care o fi fost nuanta exacta din „ne despartim”. Asta pentru ca traducerea automata produce multe gogomanii. O vad pe blogul meu, cand incerc sa imi dau seama ce ar intelege cineva cand ar da versiunea tradusa automat in engleza. Titlul meu, pe care un roman il poate intelege (mai ales daca intelege ghilimelele de la decat, ca fiind folosirea constienta a unei erori gramaticale), e de neinteles in traducerea automata. Adica Poze”Decat” nu are niciun sens ca PicturesThan …

  Apreciază

  • Radu Zlati 13 noiembrie 2022 la 8:04 PM #

   este complicat… nu doar din cauza traducerii. Este complicat cu siloviki, care sunt extrem de decepționați de abandonarea Khersonului, dar pe de altă parte, în acest moment, nu au alternativă reală la sprijinirea lui Putin (desigur, încercând să îl împingă la o atitudine mai drastică față de purtarea războiului).

   Apreciat de 1 persoană

%d blogeri au apreciat: