Ponta: Prietenia dintre Basescu si Orban este nociva pentru Romania

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat luni că prietenia dintre Traian Băsescu Viktor Orban este „un pericol” pentru România ca ţară şi pentru poziţia acesteia în Europa, el susţinând că cei doi sunt „oameni la fel de înguşti în gândire, la fel de dornici de putere absolută”.

„S-au găsit amândoi: doi oameni la fel de înguşti în gândire, la fel de dornici de putere absolută. Şi, repet, pentru noi prietenia dintre Băsescu şi Viktor Orban e un pericol pentru noi ca ţară şi ca poziţie în Europa”, a spus Ponta.

El a apreciat că propunerea avansată de preşedintele Traian Băsescu privind introducerea în Constituţie a unei prevederi care să limiteze la 3% deficitul bugetar este „o uriaşă prostie”, pe care numai la Viktor Orban a văzut-o.

„Prevederea de 3% deficit în Constituţie e o uriaşă prostie, cred că i-a fost inspirată de noul său prieten, Viktor Orban, că am văzut că şi Viktor Orban vrea să modifice Constituţia. Deficitele şi, în general, economia nu ţin cont de deciziile politice ale lui Băsescu. O prostie de genul ăsta numai la Viktor Orban am văzut şi am văzut că Traian Băsescu, în Europa, în afară de Viktor Orban, nu mai are niciun fel de partener, nimeni nu mai vrea să stea de vorbă cu el”, a adăugat Ponta.

Reprezentanţii PDL şi preşedintele Traian Băsescu au discutat, duminică, despre revizuirea Constituţiei, printre propuneri aflându-se revenirea la mandatul de patru ani pentru şeful statului, posibilitatea dizolvării Parlamentului în cazul în care Legislativul suspendă preşedintele, iar acesta nu este demis la referendum, precum şi posibilitatea prevederii în Constituţie a unui deficit bugetar de maximum 3%.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, la Bruxelles, că se analizează posibilitatea ca în proiectul legislativ privind revizuirea Constituţiei să se propună şi prevederea unui deficit maxim de 3% pentru bugetul de stat.

sursa: MediaFax

Etichete:, , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: