Ioan Oltean: Nu-i privim cu reticență pe Cristian Preda, Monica Macovei și Sever Voinescu, dar transmit mesaje într-un mod nefericit

Vicepreședintele PDL Ioan Oltean susține că poziționarea Lui Cristian Preda, Monica Macovei și Sever Voinescu față de partid este uneori ”nefericită”, precizând că platforma pe care cei trei au lansat-o ieri ”nu reprezintă o atitudine statutară”, dar trebuie luată în seamă.

Ioan OlteanLiderul PDL a adăugat că multe dintre ideile pe care Macovei, Preda și Voinescu le-au supus dezbaterii se regăsesc în moțiunile cu care Emil Boc și Vasile Blaga vor să candideze la șefia partidului, iar altele ”prezintă o noutate absolută și merită a fi dezbătute.

”Trebuie să subliniez însă că, aşa cum au fost depuse sau încearcă să se sugereze că vor fi depuse, deocamdată ele constituie doar obiectul unei dezbateri publice, ele n-au fost înaintate din câte ştiu eu către o structură politică a PDL, pentru a sugera sau solicita dezbaterea, ele nu reprezintă o atitudine statutară, adică o modalitate statutară prin care partidul să poată statutar să le ia într-o dezbatere oficială”, a spus Oltean, la RFI.

În opinia sa, Preda, Macovei şi Voinescu nu sunt priviţi cu reticenţă în partid ”ca persoane”. ”Nu ei ca persoane sunt priviţi cu reticenţă, ci modalitatea lor de a se face auziţi în plan politic, modalitatea lor de a transmite mesaje Partidului Democrat Liberal, au fost nefericite aceste modalităţi”, a adăugat vicepreședintele PDL.

Cu două săptămâni înainte de expirarea termenului de depunere a candidaturilor pentru șefia PDL, Cristian Preda, Monica Macovei și Sever Voinescu au făcut o ofertă de 35 de idei pentru democrat-liberali, necesare, susțin ei, pentru definirea PDL ca partid popular modern.

”În acest moment, unii colegi din PDL caută 35 de semnături pentru a-şi susţine candidatura. Lor şi tuturor celorlalţi colegi şi prieteni din partid, vrem să le oferim 35 de idei. Poate că este vremea semnăturilor, dar noi credem că este vremea dezbaterilor.  Cele 35 de idei sunt oferite dezbaterii PDL, dar şi publicului larg.Indiferent că vom găsi sau nu un număr de colegi gata să se reunească în jurul acestor idei pentru a depune o moţiune, discuţia ne va ajuta foarte mult”, și-au justificat cei trei demersul lansat pe blogurile personale.

sursa: EvZ

Etichete:, , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: