Olteanu, BNR: Bancherii apreciază că vârful creditelor neperformante va fi atins la jumătatea acestui an

Viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu apreciază că şirul insolvenţelor de pe piaţa locală nu s-a terminat, în condiţiile în care bancherii încă raportează o creştere în dreptul creditelor neperformante, semn că multe firme au încă dificultăţi financiare.

„Evaluările celor mai mulţi bancheri arată că soldul creditelor neperformante îşi va atinge vârful la mijlocul acestui an. În aceste condiţii, intuiţia şi bunul simţ ne îndeamnă să credem că numărul insolvenţelor va continua să crească, fără a exista date precise legate de legătura dintre cei doi indicatori, în timp ce fluxul insolvenţelor va rămâne cel mult constant, comparativ cu anul precedent”. a declarat Olteanu în cadrul seminarului „Se va opri şirul insolvenţelor în 2011?”, organizat de Ziarul Financiar în colaborare cu Casa de Insolvenţă Transilvania şi firma de avocatură NNDKP.

În prezent, numărul firmelor aflate în insolvenţă este de circa 34.000, dintre care doar ceva mai mult de 900 sunt în curs de reorganizare, restul urmând cel mai probabil să intre în faliment.

sursa: Ziarul Financiar

Etichete:, , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: