V. Grecu: Ada Meseșan îl sapă pe Alexandru Lăzescu

Ada Meseșan, șefa biroului de presă al PDL și proapăt demisionară din CA al TVR, duce în aceste zile muncă de convingere pentru îndepărtarea lui Alexandru Lăzescu din fruntea televiziunii publice.Totul a început în urmă cu două săptămâni, când, în urma unui scandal din CA pe marginea participării la licitația privind achiziționarea drepturilor de televizare ale meciurilor din Liga I, Meseșan a demisionat și l-a amenințat pe Lăzescu că lucrurile nu vor rămâne așa. Prin TVR se vorbește deja că Meseșan nu a renunțat la visul de a conduce într-o zi instituția.

La sfârșitul lui martie, o ședință a CA al TVR s-a încheiat cu scandal, după ce președintele Alexandru Lăzescu a susținutcă TVR nu-și permite nici  măcar costul caietului de sarcini necesar participării la licitația organizată de LPF, cu atât mai puțin să cumpere vreun pachet care să vizeze drepturile de televizare ale meciurilor de fotbal din prima Ligă. Doar că Ada Meseșan, trimisă în CA de către PDL, s-a arătat extrem de indignată de această poziție și a părăsit întâlnirea, nu înainte să-și anunțe demisia, dar și să-l amenințe pe Lăzescu.

Potrivit surselor din interior, gestul Adei Meseșan a fost urmat de un alt membru al CA, Călin Botez, consilier al Robertei Anastase.
De atunci și până acum Ada Meseșan nu a stat deloc pe margine. Din contră, potrivit informațiilor, a făcut lobby puternic pentru îndepărtarea lui Lăzescu, iar momentul este unul cât se poate de favorabil.
Marți, CA al TVR ar fi trebui să se întrunească pentru a discuta Raportul de activitate pe anul precedent. Ședința nu s-a putut ține din lipsă de cvorum, membrii Consiliului preferând să trimită prin mail completările la Raport.
Dar în condițiile în care termenul limită pentru depunerea Raportului la Parlament se împlinește la sfârșitul acestei  săptămânii, este obligatoriu ca situația să fie tranșată în următoarea ședință, adică miercuri.
Odată finalizat raportul, cartoful fierbinte ajunge la Parlament. Potrivit regulilor, dacă plenul reunit respinge Raportul de activitate, atunci întregul CA al TVR este dizolvat, iar Alexandru Lăzescu demis.

Coincidență sau nu, Lăzescu pare să-și fi schimbat zilele acestea poziția față de cumpărarea drepturilor de difuzare a meciurile de fotbal, președintele LPF, Dumitru Dragomir, anunțând marți că TVR va achiziționa pachetul 9 contra unei sume de 3,5 milioane de euro pe sezon, fără TVA.

sursa: ImpactNews

Etichete:, , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: