V. Dobran: Băsescu şi poporul, o iubire cu năbădăi

Traian Băsescu s-a hotărât brusc să conducă un popor de germani, la un an şi ceva de când a râs de soluţia unui premier de această etnie. Nu mai vrea poporul cu care încingea hore, cu care pierdea nopţile prin cârciumi sau alături de care spărgea seminţe pe stadioane.  A uitat de poporul pe care îl chema să se bată cu un consiliul general ostil la primărie, a uitat de poporul chemat la referendum să-l menţină la Cotroceni sau să-l scape de o parte din politicienii parlamentari. Nici prin cap nu-i trece să-şi mai dea întâlnire cu poporul la ceasul de la Universitate, după ce de Ziua Unirii a fost huiduit copios la Iaşi.

“Cum poţi să faci un stat social dacă economia, şi scuzaţi-mă că o spun, chiar poporul are performanţe limitate? Trebuie să ne hotărâm să fim performanţi!”, a spus, de curând, Traian Băsescu. Brusc, preşedintele a aflat că avem un popor neperformant, la scurt timp după ce acelaşi popor strânsese cureaua şi scosese România din criză.

În urmă cu o lună, ca un tătuc grijluliu, într-un dialog cu Radu Soviani, Băsescu spunea că el nu îşi poate permite să pună poporului român o cămaşă de forţă, dar are grijă ca acesta să aibă o centură de siguranţă. Mai mult, grijuliu cu poporul, Băsescu îşi punea la bătaie capul: “Eu ştiu că, de regulă, aducătorului veştii proaste i se taie capul, prefer să am capul tăiat decât să nu-mi atenţionez propriul popor că avem de luat decizii extrem de importante”.

Cum poate să spună preşedintele că avem un popor neperformant dacă reprezentanţii poporului sunt extrem de performanţi. Trageţi cu ochiul prin declaraţiile de avere, dacă nu aveţi încredere. Dacă până şi domnul Ioan Neluţu Botiş, ministrul cu profil de Oblomov din Guvernul Boc, a reuşit să fie mai performant ca Udrea şi să obţină fonduri europene pentru propria afacere, ce vreţi mai mult? Să-şi are şi hectarele din spatele casei?

sursa: VoxPublica

Etichete:, , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: