Ponta, despre un guvern USL: Câmpeanu la Muncă, Dragnea la Interne, Sârbu nu va mai fi ministru

În cadrul unei emisiuni la Realitatea Tv, duminică seară, liderului PSD i s-a solicitat numele a trei persoane care ar urma să ocupe cele mai importante portofolii într-un viitor Executiv USL. „Ministrul Muncii cred că doamna Câmpeanu ar fi un ministru foarte bun. Ministru de Interne avem mai mulţi colegi, ar putea fi domnul Dragnea, la Justiţie ar putea fi Dan Şova, Iulian Iancu în zona  energiei. Cred că energia şi agricultura sunt zonele în care România poate să se relanseze economic”, a spus Ponta.

Preşedintelui PSD i s-a solicitat şi un nume pentru Ministerul Agriculturii, pe care l-a invocat drept portofoliu esenţial în relansarea economică. „Avem nume pentru toate. Dacă încep să spun X, mâine vine domnul Blejnar şi începe să îl caute pe-acasă dacă şi-a plătit…”, a evitat Ponta un răspuns tranşant. Întrebat dacă Ilie Sârbu, fost ministru al Agriculturii, ar putea ocupa din nou această demnitate, preşedintele social-democrat a negat că socrul său va avea un loc în viitorul Guvern. „Nu, categoric nu. A fost un ministru foarte bun, dar nu va mai fi ministru domnia sa. Nu putem fi prea mulţi… şi aşa suntem mulţi în politică (din familie – n.r.), dar nu-şi doreşte lucrul ăsta în primul rând şi e un lucru foarte clar”, a explicat Victor Ponta.

Pe de altă parte, liderul PSD a reiterat că nu vede posibilă niciun fel de colaborare între USL „şi un PDL condus de Vasile Blaga”, adăugând că vede posibilă o relaţie normală între „un USL aflat în opoziţue şi un PDL la putere cu Blaga sau un USL aflat la putere şi un PDL condus de Blaga”.

sursa: Realitatea

Etichete:, , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: