V. Dobran: SIE a avertizat despre criză. De ce nu a aflat şi Băsescu?

Înainte ca românii să încingă de 1 Mai grătarele de criză pe tăpşanele patriei, directorul SIE a declarat la PRO TV (l-o fi zguduit puţin, vorba luiMărmureanu, cutremurul de la Gura Teghii?) că recesiunea care i-a luat prin surprindere pe americani a fost disecată cu mult înainte de a se produce în laboratoarele Serviciului Român de Informaţii.

Întrebat dacă au existat sesizări ale SIE legate de apariţia crizei economice,Mihai Răzvan Ungureanu a spus clar şi răspicat: “O asemenea criză nu ne-a luat niciodată prin surprindere”. Directorul SIE a precizat că un serviciu de spionaj avertizează asupra modului în care pot fi interpretate anumite evoluţii economice la nivel global. “Ce s-a întâmplat mai departe nu face obiectul analizei mele”, a adăugat enigmatic Ungureanu. El a mai precizat că probleme pot să apară când informaţia furnizată beneficiarului este manipulată necorespunzător.

Cu toate acestea, criza ne-a lovit frontal, că altfel nu se tăiau salarii şi pensii “nesimţite”, nu se făceau concedieri colective şi nu mai era nevoie ca Boc cel “curajos” să se laude că am ieşit din recesiune şi că, măcar până la alegeri, va curge lapte şi miere pentru români.

Despre previziunile sale optimiste în contrast total cu realitatatea economică,Traian Băsescu (vă mai amintiţi?) a dat vina pe secretoşii din Guvernul Tăriceanu, care i-ar fi ascuns cifrele oficiale, deşi se laudă cu cei mai buni consilieri, are întâlniri nenumărate cu Mugur Isărescu iar structurile de securitate sunt plătite de la buget să facă şi astfel de avertizări, nu doar despre mărunţişurile lui Cătălin Voicu sau cancerul lui Hayssam. Structurile se pare că au făcut avertizări, atunci de ce acestea nu au ajuns şi la Traian Băsescu? Să fie din motive de campanie electorală? Dar confuzia a continuat şi după ce a fost reales preşedinte al României! Mihai Răzvan Ungureanu nu ne-a spus însă nimic despre ultimele avertizări: ieşim sau ne afundăm din nou în criză? Mai degrabă ultima varinată, pentru că directorul SIE a mai spus că “îşi refuză tentaţii legate de candidatura la Preşedinţie”.

sursa: VoxPublica

Etichete:, , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: