Chiliman: Îi cer lui Băsescu să nu mai insulte inteligenţa a 2,5 milioane bucureşteni

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, consideră că şeful statului îi tratează pe bucureşteni „ca pe o masă lipsită de inteligenţă şi de discernământ”, prin afirmaţiile că aceştia nu cunosc interesele din spatele păstrării sectoarelor, adăugând că Traian Băsescu fuge de verdictul cetăţenilor.

„Îi cer preşedintelui Traian Băsescu să înceteze a mai insulta inteligenţa celor 2,5 milioane de bucureşteni şi îl asigur că aceşti oameni ştiu mai bine şi decât domnia sa, şi decât parlamentarii PD, şi decât traseiştii politici asociaţi acestora, şi decât UDMR, ce este mai bine pentru oraşul lor”, transmite liderul PNL Bucureşti, într-un comunicat remis, joi, NewsIn, comentând astfel afirmaţia şefului statului conform căruia nu este necesar referendumul pe tema Legii Capitalei.

Potrivit liberalului, declaraţiile preşedintelui – „liderul maxim al grupului de interese politico-financiare care conduce România şi Municipiul Bucureşti” – reprezintă dovada „cea mai clară a faptului că actuala putere se teme de votul lor ca dracul de tămâie”.

„Campionul absolut al populismului gol de conţinut, fanaticul consultărilor publice în propriul beneficiu electoral, îi tratează pe bucureşteni ca pe o masă lipsită de inteligenţă şi de discernământ atunci când afirmă că aceştia nu au capacitatea de a decide în cunoştinţă de cauză asupra viitorului oraşului lor”, spune Chiliman, adăugând că Băsescu se alătură „subordonaţilor” săi din PDL, „care caută soluţii de fugă din faţa verdictului cetăţenilor, fie prin impunerea celor şapte întrebări manipulatorii, care frizează ticăloşia şi prostia, fie prin chiul strategic de la şedinţele Consiliului General”.

Liberalul îl invită pe Băsescu să nu mai vorbească „pentru lumea paralelă, dominată de obsesiile de putere ale Elenei Udrea”, ci să vorbească potrivit realităţii din Bucureşti, conform căreia „bucureştenii ştiu mult mai bine ce face un primar de sector decât ce face clica PD din Consiliul General”, dar ştiu şi că, „în spatele aşa-zisului proiect de Lege a Capitalei se află doar obsesia Elenei Udrea şi a clicii PD din CGMB de a pune mâna pe toate resursele financiare” ale Bucureştiului.

Chiliman aminteşte de momentele în care Băsescu a făcut apel la necesitatea consultărilor publice şi îi cere ca, „măcar odată”, să dea o probă de consecvenţă cu el însuşi. „Îl invit să vină în Piaţa Universităţii, aşa cum promitea acum patru ani, după un alt referendum, şi să decreteze în faţa bucureştenilor că ei nu sunt în stare să decidă asupra viitorului oraşului lor”, susţine liberalul.

„Îi anunţ public pe preşedintele Traian Băsescu, pe Elena Udrea, şi pe consilierii generali ai PD cu reflexe de slugă, că ne vom bate, în continuare, pentru organizarea unui referendum local corect, astfel încât bucureştenii să poată folosi singura armă pe care au la dispoziţie împotriva noastră, a tuturor: votul. Ne-o cer cei 120.000 de oameni care au semnat pentru organizarea acestui referendum!”, se mai arată în comunicat.

sursa: Realitatea

Etichete:, , , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: