Newsin – Dragnea: Ceva nu se leagă în auditul CE pe banii europeni, CJ Teleorman trimite clarificări

Preşedintele CJ Teleorman, Liviu Dragnea, a afirmat luni că „ceva nu se leagă” în auditul Comisiei Europene privind Axa 2 a Programului Operaţional Regional, precizând că va trimite clarificări şi subliniind că documentul nu vorbeşte de fraudă şi nici nu-l nominalizează.

„În ceea ce priveşte judeţul Teleorman, este vorba despre faptul că auditul Comisiei Europene spune că o soluţie tehnologică dintr-un proiect tehnic nu e în regulă. Partea despre Teleorman (a auditului CE – n.r.) o avem la Consiliul Judeţean, este confidenţial, eu încerc să spun ceea ce pot spune. Oricum, nu se vorbeşte de fraudă, nu se vorbeşte de Liviu Dragnea”, a spus şeful CJ Teleorman, la TVR1.

„Este vorba de modul cum se aprobă o documentaţie până când ajunge la licitaţie şi dup-aia. În 2007, a fost făcut un studiu de fezabilitate pentru un drum, el a determinat un proiect de finanţare. În 2008, s-a făcut un proiect tehnic de către o firmă, la licitaţie, care a făcut şi proiectul tehnic, şi documentaţia de licitaţie, şi condiţiile de participare la licitaţie. Acea documentaţie a plecat la Călăraşi, la Agenţia de Dezvoltare Regională, unde nu Ministerul Dezvoltării, ci nişte evalutori independenţi au verificat această documentaţie, au aprobat-o, au trimis la Minister că e în regulă documentaţia. Ministerul a trimis la CJ că e în regulă, să se dea drumul la procedură, Agenţia de Dezvoltare Regională trimite la CJ – e în regulă, daţi drumul, Comisia de licitaţie, cu acea documentaţie aprobată, o pune pe SEAP, ANRMAP în trei zile dă avizul, se porneşte licitaţia”, a povestit Dragnea.

El a adăugat că nici Ministerul, nici Consiliul Judeţean, nici Agenţia de Dezvoltare Regională nu puteau schimba soluţia tehnică. „Atunci era o foarte mare problemă. Are loc licitaţia, se bat firmele între ele, se judecă până la Curtea de Apel, Curtea de Apel dă hotărâre definitivă şi irevocabilă. Unde e problema Consiliului Judeţean?”, punctează Dragnea.

„O să vedem unde e problema. Asta spune raportul, cere clarificări. Noi trimitem săptămâna asta clarificări. Eu nu vreau să spun mai mult. Ceva într-adevăr nu se leagă, dar o să vedem. Teoria mea o s-o spun după ce se finalizează procedura”, a evitat şeful CJ Teleorman să dea explicaţii mai clare.

El a adăugat şi că va da posibilitatea jurnaliştilor de la „Adevărul”, care au scris cum CJ Teleorman a dat contracte „cu dedicaţie” în valoare de 40 de milioane de euro unei firme apropiate de Liviu Dragnea, Teldrum, ca, în instanţă, să probeze acuzaţiile.

Etichete:, , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: